[Eski] Amd 2500 + overclock

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BrN

Yeni üye
Elimde bulunan amd 2500 + iþlemcimi dün bios yardýmýyla
normal çarpan deðerini 11 den 13'e
gelen voltajýda 16 dan 16,5 e çýkardým
iþlemcim Amd 3000 + oldu
Hemde hiç bir köprüyü birleþtirmedim (L1 L2 L3 L4 köprüleri.)
Biraz kullandýktan sonra Isý seviyem 42 lerde seyretti (fan için deðiþk bi çözüm yolu kullanýyorum :wink: )

YAnlýz tahmin ediyorumki anakart yüzünden bilgisayar arada bir açýlmamaya baþladý.bende týrstým. :) (Anakartým aopen)
Reset attýktan ve elektrik iliþkisini kestikten sonra açýlýyor.

AMD 2500+ iþlemcinin standart bir overclock deðeri varmýdýr.
Overclock için tavsiye ediceðiniz baþka bir ayar veya olay varmýdýr.
Veya sizler amd için nasýl bir overclock yöntemi uyguluyorsunuz.
Kolay Gelsin...

Yukardaki sorulara ek olarak..
Overclock iþleminden sonra bilgisayara hard format atmak bi yarar saðlarmý acaba.Yoksa gereksiz bir durummudur.

Süper bi ingilizcem olmadýðý için kayboluyorum oralarda.
Az önce bi arkadaþýn verdiði http://www.tomshardware.com.tr/cpu/index.html linke baktým bayada güzel açýklamýþlar overclock iþlemini yanlýz bahsi geçen iþlemci amd 1900+
Bildiðim kadarý ile her iþlemci için farklý bir yol izleniyor.Hatta ve hatta anakartýn bile overclock için çok büyük bir önemi var.BAzý anakartlar algýlayamýyor.

Benim iþlemcimin overclock iþlemi için Mukakkak köprüleri birleþtirmem gerektiði yazýlmýþ.Bir yerde okudum L köprüleri iletken vernik ile birleþtirlmeli.Bu iþlem çarpan deðerini arttýrmayý saðlýyor.

Fakat ben böyle bi iþlem yapmadýðým halde iþlemcinin çarpan deðerleri ile bios üzerinden çok rahat oynayabiliyorum.Nasýl oluyorda oluyor.

Aslýna bakarsanýz bu olay beni huzursuz etti.Yazýlýp çizilenler ile benim uyguladýðým sistemler farklý.

Yukardada anlattýðým gibi sadece biosa girip frekans deðerleriyle oynadým.
2500+ oldu sana 3000+ ama tutarsýz.Bunu tutarlý hale getirmek için ne yapmalýyým.
Kolay Gelsin...

ben yapmadım ama amd 2500 kullanan bir arkadaşım ana kart üzerinden fsb' yi 190, 1.5 agp voltajını da 1.7 yaparak amd 3000 gibi çalıştırdı.. hala da çalışıyor..
grafik işleri ile çok yoğun uğraşıyor.. 3d oyun da oynarız bazen.. hiç kasıldığı olmadı işlemcinin..
ama anakart çok ciddi rol oyuyor... arkadaşımınki asus..

:mrgreen:

BrN selam;

Ben de uzun süredir Amd 2500+ kullanıyorum mainboardım Epox KT 400,aynen senin yaptığın gibi çarpan değerini 13'e çıkardım yaklaşık sorunsuz olarak bir yıldır 3000+ olarak kullanıyorum.Tek farkımız voltajla hiç oynamadım belki sen de bu yüzden sorun çıkmıştır.Başka bir arkadaşımda da aynı konfigirasyonda bir pc var ama onun işlemcisi overclok a müsaade etmiyor.Bu da enteresan bir durum tahminimce bir seri işlemci kilitsiz olarak üretildi ve bana da o denk geldi. Kolay gelsin.

Aslýnda voltajla oynamamak en mantýklýsý (ýsý yönünden) birde öyle deniycem.Ama düþünceme göre çarpan deðerini arttýrdýðýn zaman daha fazla güç tüketimi oluyor bunuda voltajla kapatýrým felan gibi bir denklem kurdum.

Kilitsiz iþlemcilere gelince sana katýlýyorum DazeJar biz biraz þanslýyýz bu konuda;Pazardan aldým 2500+ eve geldim 3000+ :D
Bunuda daha yeni öðrendim halbuki yeni bir iþlemci almayý düþünüyordum.

Benim de Athlon xp 2000+ im var, ancak çarpan 12.5 de kilitli. Eðer biostan çarpaný deðiþtirebiliyorsanýz þanslýsýnýz gerçekten, benim tek opsiyonum fsb yi yükseltmek, ona da ramlerim elveriþli mi bilmiyorum zira clocklarýný hatýrlamýyorum. Zaten overclock yapmayý da düþünmüyorum ya, neyse. :)

Evet çarpan deðerini 13 yapýp voltaj ile hiç oynamadým (16,5v.) Yine açýlýyor bilgisayar fakat reset atýkktan sonra yine týkandý bilgisayar.
Bilgisayarý kapatýp elektrik ile ilþkisini kestikten sonra açýlýyor.Sanýrým bu þekilde kullanmam lazým.Eðer 3000+ istiyorsam.Bilgisayar açýldýktan sonra hiçbir sorun yok.
Sanýrým burdaki sorun anakartýn aopen AK77-8N olmasý ve hemen algýlayamamasý.
Bir soru daha;voltaj deðeri ile oynamadýðým için sanýrým þiddetli bir soðutmaya ihtiyacým yok.Doðrumudur?

BrN' Alıntı:
Evet çarpan değerini 13 yapıp voltaj ile hiç oynamadım (16,5v.) Yine açılıyor bilgisayar fakat reset atıkktan sonra yine tıkandı bilgisayar.
Bilgisayarı kapatıp elektrik ile ilşkisini kestikten sonra açılıyor.Sanırım bu şekilde kullanmam lazım.Eğer 3000+ istiyorsam.Bilgisayar açıldıktan sonra hiçbir sorun yok.
Sanırım burdaki sorun anakartın aopen AK77-8N olması ve hemen algılayamaması.
Bir soru daha;voltaj değeri ile oynamadığım için sanırım şiddetli bir soğutmaya ihtiyacım yok.Doğrumudur?

Evet bence ısı sorunu çekmezsin çünkü ben uzun süredir kullanıyorum işlemci ısısında bir fark göremedim yani ortalama 42 derece de geziniyor.

DazeJar
senin bilgisayarda arada bir sapitiyormu?
Tamam Voltaj Degeri ile oynamadim ama yinede arada bir acilmama gibi sorunlar yasiyorum.Daha Oncede soyledigim gibi elektrikle iliskisini kesip actigimda sorun gidiyor.

Baran, emin deðilim ama, overclock deneylerin ile güç kaynaðýnýn son nefeslerini vermesi ayný zamana denk gelmiþ gibi duruyor. Bilgisayarýn elektriði kesip takýnca açýlmasý tipik bir power sup. sorunu gibi duruyor. Overclock'u kapatýp dene bakalým yine ayný sorunla karþýlaþýyor musun. Eðer yine ayný sorun varsa, yeni bir power supply edinmen gerekebilir.

BrN, eğer elektriği kesip tekrar taktığında açılıyorsa bence bu overclock ayarlarınla ilgili.. overclock ayarlarını nasıl yaptın.. direk 3000 olacak şekilde mi ayarlamaya çalıştın.. ? eğer öyleyse 2500'e geri dön , ve kademe kademe arttır.. bir süre test et.. en stabil bulduğun noktada bırak.. 2800 uygunsa orda kalsın.. anakartın daha fazlasında problem çıkartıyor olabilir.. bios üzerinde yaptığın ayarlar yanında acaba anakart üzerinde de bir iki jumper olabilir mi? bir kaç değeri sabitlemek için jumper koyabiliyorlar.. en stabil 2500 ise.. overclocku başka bahara bırak derim..

:mrgreen:

BrN' Alıntı:
DazeJar
senin bilgisayarda arada bir sapitiyormu?
Tamam Voltaj Degeri ile oynamadim ama yinede arada bir acilmama gibi sorunlar yasiyorum.Daha Oncede soyledigim gibi elektrikle iliskisini kesip actigimda sorun gidiyor.

Brn ;
Pardon yeni gördüm.Bende hiç bir problem çıkmıyor yaklaşık bir yıldır
x 13 yani 3000+ ile çalışıyorum. İşlemcilerimiz aynı sende de problem olmamalı, ancak Batuhan'ın dediği gibi güç kaynağı olabilir. Ben 300wat Asus kasa ile çalışıyorum ki içinde 4 adet 160gb lık Hd,Dvd-rw,kocaman Power Pulsar,usb etc. var. Sanırım kaliteli bir güç kaynağı olursa 300 wat
iş görüyor yani noname güç kaynakları 450 wat yazsa da yalan olabiliyor haberin olsun.Kolay gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri