[Eski] SONICA THEATER ses kartları ile ilgili...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Oz540

Yeni üye
Yeni bilgisayar topluyorum. Aynı zamanda da işimi görecek bir ses kartı istiyorum. Gitar kayıtları yapmayı düşünüyorum. Bu işe yeni başlıyorum işimi görecek bir kart istiyorum.
Compel'in sitesinden fiyatlara baktım en uygunu Sonica kartlar. Bu kartlar hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Kimse creative'den memnun değil. Ama sonica ile karşılaştırıldığında nasıldır? Beni cezbeden bir şey de bunların external olması. USB portluymuş.

Firewire de olabilir onların daha sağlam bir bağlantı tipi olduğunu söyleyebilirim. Önemli olan bu tip kartların içeriği, nasıl çalıştığı ve genel performansı. Bu ğerformansı etkileyen önemli faktör tabi ki bağlantı tipi. USB nin performansını bilmiyorum ama 2.0 dur muhakkak ve iyidir. Bulursan firewire al derim ama onlar daha pahalı olabilir.

USB 2.0 ile çalışan bir tek Roland/Edirol'ün UA-1000 arayüzü var şimdilik diye biliyorum, eğer diğer firmalar da birşeyler çıkarmadıysalar. Onun dışındakiler hep USB 1.1 sanıyorum.

www.zzound.com dan uyari:

***All MAudio USB products send or receive version 1.0 USB information but can be used with version 2.0, though will not take advantage of the additional 2.0 benefits.

dogru hatirlamisim :D

usb kartlarla cogu kullanici, performans sorunu yasiyo(live). bence biraz citani yukseltebilirsen firewire kartlari yonel. olmuyosa bence en dusuk pro modeli olan MAudio Fast Track USB Audio Interface tavsiyem olurdu. bahsettigin kart daha cok laptoplari upgrade icin; 5.1-7.1 movie setuplari kurmayi amaclayanlar icin.

Peki usb 1.0 bağlantılı bir ses kartının dezavantajları nelerdir. Latency falan mı? Firewire düşünecem fakat bütçem kısıtlı. Mahcem Abi de zamanında external ses kartı al demişti o yüzden uygun bir external kart arıyorum. Ama sonica theatre kartları tavsiye edilmezse internal bir seçenek arayacam.

USB 1.1 standardının bant genişliği 24/48 yoğunlukta en fazla 4 ses kanalının aynı anda iletimine olanak verir, daha fazlasını taşıyamaz. Dolayısı ile USB1.1 çalışan modüllerde 24/96 standardında full-duplex (yani hem iki kanal yazarken aynı anda iki kanal gerisingeri monitör sinyali dinleyebilme özelliği ile) çalışılamaz. Ancak "bana 24/48 yeter de artar bile" diyorsan o zaman sorun yok, stereo sinyal kaydederken aynı anda playback monitoring de yapabilirsin.

Daha fazla kanallı cihazlarda ise USB1.1 yeterli olmadığından firewire veya USB2.0 standardı kullanılır, onlarda da Firewire daha yaygındır, USB2 ile çalışan benim bildiğim bir tek o yukarıda bahsettiğim Edirol UA-1000 vardır.

berk' Alıntı:
usb kartlarla cogu kullanici, performans sorunu yasiyo(live).

Ne tür performans sorunu olduğunu anlamadım. "live" derken neyi kastettiniz? Bu arada bahsettiğiniz modüle baktım. Ama malesef çıtayı maddi anlamda çok yukarı çekemeyeceğim. Zaten yolun en başındayım. Başarılı olabilecek miyim onu da bilmiyorum.

Mahcem' Alıntı:
Dolayısı ile USB1.1 çalışan modüllerde 24/96 standardında full-duplex (yani hem iki kanal yazarken aynı anda iki kanal gerisingeri monitör sinyali dinleyebilme özelliği ile) çalışılamaz.

Bu arada Mahcem Abi benim tam bir çömez olduğumu anlamış :D . Ama yetmez :lol: ."playback monitoring" nedir? Kaydederken çaldığımı duymak değil sanırım.

Ben zaten aynı anda tek enstruman kaydı yapacam. Ona göre makul bişey arıyorum.

sevgiler.

* 7.1 destekli, yüksek ses kaliteli USB çözüm
* DTS çıkış ve Dolby Digital 5.1/EX (6.1 DVD) decode desteği
* 24-bit / 96 kHz destekli yüksek kalitesi ses çıkışı
* Gerçek profesyonel 24-bit / 96 kHz kayıt
* gerçek zamanlı stereo-surround dönüştürme
* SRS Circle Surround II teknolojisi ile herhangi bir stereo kaynaktan
* surround elde etme imkanı
* Bass management ve diğer tüm fonksiyonlar için kullanımı kolay kontrol paneli
* Windows Media 9 dahil tüm media çalıcılar ile uyumlu
* 200 USD'nin üzerinde ücretsiz yazılım
99 euro+kdv (SONICA THEATRE)

www.compel.com.tr/m-audio/audio/sonicatheatre/index.php

Bunlar da compel'in sitesinden almış olduğum özellikler.
Şimdi burada 24/96 kayıt diyor. Ama alet usb 1.1 aleti. Peki o zaman nasıl 24/48'e razı olmam gerekiyo onu anlamadım. Yani stereo kayıt ve playback monitoring yaparken, kaydım 24/96 yoğunlukta olamayacak mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri