[Eski] Çıktı dosyası TV'de nasıl görünecek?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

psygnosis

Yeni üye
Bazan render ettiğim videolar TV'de titreyerek görünüyor. PC'de gayet normal görününce aldanabiliyor insan. Ama bunu DVD yapıp, yazdırıp sonradan anlamak çok can sıkıcı. VLC player ile bir yöntem keşfettim. Render biter bitmez, interlaced bir video'yu aşağıdaki gibi ayarlayıp PC monitöründen bakıyorum. Eğer titreme varsa kesinlikle TV'de de aynısı oluyor. Şimdiye kadar hiç sekmedi. Yoksa gönül rahatlığı ile işe devam ediyorum. Mutlaka çok daha güzel yöntemler vardır ama bu şimdilik pratik;

vlcc.png

Özellikle haber bültenlerinde, montajı sanki acele yapılmış görüntülerde çok görüyorum bu titreme olayını.

Yapılan ayar aslında interlaced görüntüleri progessive ekranlarda izlerken uygulanması gereken deinterlacing işleminden başka birşey değil. VLC'yi bu konuda pek başarılı bulmuyorum, Cyberlink PowerDVD daha başarılı deinterlacing işlemiyle neredeyse TV'deki aynı görüntü akıcılığını monitörlerde verebiliyor.

psygnosis' Alıntı:
Özellikle haber bültenlerinde, montajı sanki acele yapılmış görüntülerde çok görüyorum bu titreme olayını.

Selamlar,
Bu sorun özellikle playout ve kurgu sistemi kullanan ama program dışında başka program ile haber montajı yapan kanallarda olmakta..

Örnek vermek gerekirse. Kanal D de playout arşiv ve montaj programı olarak CİNEGY kullanılmakta. Ama haber montajlarının premiere edius vb bir yerde yapılması gerektiğinde görüntüyü tekrardan cinegy'ye injest etmek gerekmekte.

Bu işlem sırasında görüntü formatı ile injest ayarları tutmaz ise bu sorunu yaşıyabiliyoruz..

Geri