Klasik Cuma akşamı gezmelerimden birine hazırlanırken The Police'in 1984 yılından "Synchronicity" albümünü koydum. Albüm baştan sona muhteşem (bir tek o Mother'ı koymasalarmış araya, ama neyse, albümde o kadar klasikleşmiş şarkılar var ki onu affedeceğim), ancak sıra 9 numaralı "Wrapped Around Your Finger"a geldiğinde içimden "böyle bir davulcu olabilmek için ne olmak gerekir?" diye düşünmeden edemedim. Sonra da cevabı kendi kendime verdim:
"Stewart Copeland."
Bu kadar güzel, bu kadar anlamlı, bu kadar yerinde ama bir o kadar da sürprizlerle dolu bir davul çalınır mı kardeşim? Verin bana böyle bir davulcu, dünyayı fethedeyim.
O beklenmedik anlarda giren splash'ler, elinin tersiyle çakan, "aha girdi, ardından pata küte Allah ne verdiyse girer artık, şov yapar" dedirten ama bir türlü gelmeyen, hep kararında tom atakları... Baitan sona albümün her parçasında... O My God, King Of Pain, Miss Gradenko, Synchronicity II...
Ah ah...
Sting, Copeland, Summers.
Var mı sizin de böyle saplantı yapan davulcularınız?
M.
"Stewart Copeland."
Bu kadar güzel, bu kadar anlamlı, bu kadar yerinde ama bir o kadar da sürprizlerle dolu bir davul çalınır mı kardeşim? Verin bana böyle bir davulcu, dünyayı fethedeyim.
O beklenmedik anlarda giren splash'ler, elinin tersiyle çakan, "aha girdi, ardından pata küte Allah ne verdiyse girer artık, şov yapar" dedirten ama bir türlü gelmeyen, hep kararında tom atakları... Baitan sona albümün her parçasında... O My God, King Of Pain, Miss Gradenko, Synchronicity II...
Ah ah...
Sting, Copeland, Summers.
Var mı sizin de böyle saplantı yapan davulcularınız?
M.