[Eski] Çerçevelenip duvara asılacak davul performansları

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

dream20theater5rv0.jpg

Özellikle, Falling into Infinity - Scenes From A Memory - Train of Thought performansları diyorum ben.

Selamlar,

Gecenlerde Dave Veckl'in klinigine gitme firsatim oldu.Gercekten guzel caliyor adam. :)

30 dakikalik harika bir davul solosu yapti. Gozumle gormesem en az 3 davulcu var derdim herhalde. Videosunu cekebildim ama burada essek olusu gibi yer kaplayacagi icin link koyamiyorum. Ayrica fotograf makinesinin guzel olmayan kayit sistemiyle bas davul neredeyse duyulmuyor.

Aklimda kisaca kalanlar;

* Kick pedalda yumusak kafali tokmak kullaniyormus ve ozellikle seviyormus. Sol ayaginin herkesin dusundugunun aksine kendisine cok zayif geldigini dusnuyormus,

* Gary Chester'in indepence kitabinin (New Breed) cok iyi oldugunu dusunuyormus, Surekli bunu ovdu. Kitabi inceledim hakikatten iyi bir kitap.

* Kullandigi mikrofonlar Shure sm 57 ve sanirim 52 modeli. Linktende gorulebildigi gibi cok vakti yoksa sesleri genel olarak tepeden alan az sayida mikrofonu tercih ediyormus. Yeni baslayanlar icin linkte kullandigi sistemi tavsiye ediyor. Cok mikrofon cok basa bela dedi. Bilemiyorum.

* Durmadan Steve Gadd'i ne kadar sevdigini soyledi. Hatta Steve Gadd idoluymus. ( Valla bende cok seviyorum Steve abimi ama olmuyor.:)

*Chick Corea'yla 25 ve 26 Aralikta New York'taymis.

* Sabian zillerini secmesinin sebebi eski Turk zilleri gibi ses cikarmasiymis. Ozellikle Paragon serisini pek severmis ayrica Legacy serisini kullaniyor.

* O gun kullandigi davul setini sponsor olan muzik market kafasi guzel olmus bir abiye bir guzel 7000$'a satti. Snare headlerinde Dave Veckl'in imzalari vardi.

2 tanede link koyabiliyorum. Ilki biraz buyukce ama seyretmeye deger kanimca.

http://rapidshare.com/files/70991129/MOV03301.MPG.html
http://rapidshare.com/files/70991467/MOV03300.MPG.html

Ayrica yine ayni yerde Jojo Mayer'e gitme firsatim olmustu. Oda bambaska bir davulcu. Biraz bohem bir havasi vardi. New York city cocugu gibi. Konustugu zaman insanin ici bayiliyor. Hep calsa daha iyi. Ingilizce ana dili olmadigi icin tabi ki. Oda bas davulda bayagi kuvvetli ve ne sorulduysa davullari dagitip gosterdi. Bir mixer ve Mac powerbook'la indie, underground tadinda artik tam olarak ne oldugunu bilemiyorum insanin ufkunu acan seyler yapti.

Biraz ailenizin habercisi gibi oldu ama :). Umarim okumaya ve seyretmeye deger olmustur.

Niye kimse Dennis Chamberstan bahsetmemiş çözemedim. Ben her şeyde tek geçe bilirim. Tabi müzik yapıyorum diyen bir insanının herşeye uyum sağlaması lazımdır. Bugun bütün profesyonel davulculara caz çal veya rock çal desen çalar. Ama sorun gerçekten hissederek ve severek çalmakta bitiyo. Zaten boşuna dememişler atalarımız, "müzik ruhun gidasıdır" diye. :)

Geri