[Eski] Ödev için lütfen yardım edermisiniz ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

possessor

Yeni üye
* Additive
* FM
* Phase distortion
* Wavetable synthesis
* Granular synthesis
* Sample and synthesis
* Physical modelling.
Merhaba arkadaşlar...
Yukarıda yazmış olduğum sentezleme tekniklerinin ne olduğunu ve aralarındaki farkları sordular ancak ben bunları teknik bir dille anlatacak yeterli donanıma sahip değilim. Aslında aşağı yukarı hepsinin ne olduğu konusunda bir fikrim var ancak anlatamıyorum. İnternet üzerinden yaptığım araştırmalar hep ingilizce dökümanlar türkçe yeterli kaynak yok. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Öncelikle hocalarına danışman lazım. Senden bu bilgiyi isteyen adam önce sana anlatmış olmak zorunda. Sormakla yırtıyorlarsa meslekten vay halimize.

Bu arada o sorduğun şeyleri izah etmek için sayfalarca yazı yazmak gerek. Her bir satır bir proje.

Eğer o kendisine hoca diyen şahıs diliyorsa "teknik" olarak bunu anlatmanı, önce bir kendisi anlatsın, sonra sınav etsin seni. Yok öyle kenardan köşeden kaçmak.

Hangi okulda okuyorsun?

Phase distortion ayrı bir sentezleme metodu sayılmaz . FM'in sadeleştirilmiş , değişik bir versiyonu olduğunu söylemek yanlış olmaz . Casio'nun Yamaha DX serisine rakip çıkardığı cihazlarda kullandığı bir teknik .

80'li yılların sonu ve 90'lı yıllarda her firma model numaraları yanına afilli sentezleme metodu isimleri uydurmaya çalıyordu . Phase distortion da öyle birşey yani .

Listede eksik olan en önemli metod ise additive synthesis . Kilise orglarının da temel ses yapma metodudur . Aslında en eski sentezleme metodudur yani . Hammond orglar ve tüm analog orgların kullandığı temel metot da additive'dir . Kawai additive synth'ler üretti , bunun yanında günümüzde bir çok soft synth additive synthesis yapabiliyor . Ayrıca FM synthler de additive yapılabilir . Farklı synth'lerin layerlanması da additive prensiplerine göre yapılabilir .

Geri