[Eski] İki bilgisayar, tek klavye, tek monitör, tek yürek...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Selcuk Ergen

Yeni üye
İki bilgisayarı da girebileceğim tek mouse, tek klavye, tek monitörden oluşan switchli bir düzenek mümkün müdür, var mıdır? Bilgisi olan var mı bu konuda?

KVM switch diye dalgalar var. Ama benim tercihim Windows XP ve sonrasında olan 'Remote Desktop Connection'. Direkt bir PC'yi diğerinden kontrol edebiliyorsun.

T156-1040-diagram-a-L.jpg

onu bulamazsan:

Eli.jpg

Irmak'ın söylediği gibi özellikle birden fazla rack mount serverları tek monitör klavye ve mouse ile kontrol edebilmek için KVM switchler kullanılır Ankarada sanırım şu firmadan bulabilirsin istediğin ürünü

www.prolink.com.tr

www.bimel.com.tr (firma Ankara'da zafer çarşısının arkasında) , buradan kvm diye arattırırsan karşın aradığın özellikler çıkar.Adamlar birde kvm switch karşılaştırma tablosu yapmışlar,oldukça faydalı oluyor seçim yaparken.

Klavyenin ve mouse'un usb mi ps2 mi olduğu çok önemli, birde kablo uzadıkça ekranda görüntü kalitesi bozuluyor.(bendeki modelde kvm deki vga kablosu uzunluğu 1.5m., monitörünkide 2m toplamda 3.5 metre , ancak bu mesafe bana yetmediği için araya ek yaptığımda ,uzatma kablosu çift izoleli olsun yada başka olsun ,görüntü hafif oranda bozuluyor)

Bende 2 yıldan beri kullandığım digitus'un DC OC12A modeli var, 2 kez kontrol tuşuna basarak diğer makineye geçebiliyorum yaklaşık 2 sn civarı sürüyor , çok enderde olsa neredeyse gecikmesiz öteki makineye geçebiliyorum.Herhangi bir problem yaşamadım.
Kvm lerin Analog olanları tercih etme dijitaller iyidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri