[Eski] İnput ve Output Latency değerlerini nasıl eşitlerim?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

sweeperxx

Yeni üye
Tc Electronics Konnekt 24D kullanıcısıyım. Bir önceki açtığım latency sorunu konumda halloldu demiştim fakat çoğu ses kartlarının özelliklerine baktığımda Cubase de input ve output latency değerleri eşit bu bende ise farklı bunun normal olmadığını düşünüyorum bunu nasıl eşitleyebilirim.

Resimden bakabilirsiniz.

http://i1101.hizliresim.com/2011/1/28/2322.jpg

şimdi fikri olan var mıdır diye sorucam anında cevap gelicek eleştiri olarak :D Ama konuyu açtığımdan bu yana gözüm burda çünkü bir projeyi tamamlamaya çalışıyorum. Bu sebepten dolayı çok uğraştırıyor beni :cry:

Buffer size'ı düşür, Automatic Delay Compensation aktif hale getir. Cubase kullanan arkadaşlar daha iyi anlatacaktır.

Chucky' Alıntı:
Buffer size'ı düşür, Automatic Delay Compensation aktif hale getir. Cubase kullanan arkadaşlar daha iyi anlatacaktır.

buffer size düşürdüm ama ne kadar düşürsen de ya da arttırsan da hiçbir zaman iki latency eşit olmuyor. Bu da çalarken farklı kaydederken farklı yerlere oturmasına sebep oluyor.

sweeperxx' Alıntı:
Chucky' Alıntı:

buffer size düşürdüm ama ne kadar düşürsen de ya da arttırsan da hiçbir zaman iki latency eşit olmuyor. Bu da çalarken farklı kaydederken farklı yerlere oturmasına sebep oluyor.

Tam olarak neyi oturtmaya çalıştığını merak ediyorum, midi notasınımı ? audio kayıdımı ?

Eğer midi notası ise onun latency ile alakası yok bir önceki başlıkta cevabı verilmiş sende çözüldü diye belirtmişsin.

Audio kayıtta sorun yaşıyorsan o verdiğin resimdeki en alttaki seçeneği "Adjust for records latency"deaktif et sorunun çözülecektir.

optic' Alıntı:
sweeperxx' Alıntı:
Chucky' Alıntı:

Tam olarak neyi oturtmaya çalıştığını merak ediyorum, midi notasınımı ? audio kayıdımı ?

Eğer midi notası ise onun latency ile alakası yok bir önceki başlıkta cevabı verilmiş sende çözüldü diye belirtmişsin.

Audio kayıtta sorun yaşıyorsan o verdiğin resimdeki en alttaki seçeneği "Adjust for records latency"deaktif et sorunun çözülecektir.

tam olarak oturtmaya çalıştığım şey değil. Oturmayan midileri zaten quantize ile oturtuyorum. Problem o resimdeki görmüş olduğun input ve output latency değerlerinin aynı olmaması. Bugüne kadar gördüğüm her ses kartında o değerleri hep aynı gördüm bu da çalarken ve kayda geçen midilerin aynı olmasını sağlıyor..

Önerdiğin yol benim sorunumla alakalı değil. O yüzden o da çözmüyor.

Sana teknik olarak bir zemine oturtacagim bir cevabim yok,sadece mantik yürütebilirim.

Sinyal Pc'ye girecek ve tekrar cevrilip disari cikacak.

Buda arti bir zaman demek.O nedenle ufakta olsa Input ve Output latency farklari olabilir.

Dikkat edersen Output'da gecikme daha fazla.

Ben bu şekilde 2 senedir çalışıyorum gerek audio kayıtta gerekse midi kayıtlarda hiçbir şekilde bir problemle karşılaşmadım.

Sen sanki biraz takıntı yapmışsın gibi geldi bana yoksa bir sorun olacağını sanmıyorum.

Erdoğan arkadaşımızda midi timestamp seçeneğini söylemiş sana, o zaten midi vuruşundaki dengeyi hallediyor.

Audio kayıt alıyorsanda Adjust for record latency seçeneğini deaktif etmen yeterli olacaktır.

Açıkçası sorununun ne olduğunu anlayabilmiş değilim ,eşitlediğin zaman ne yapmak istiyorsun ?

Kaldı ki "record shift" kutusuna negatif değerler yazıp kaydı geriye kondurman da mümkün.

Sanırım derdin şu; kayıt yaparken, ses kartının donanım monitör etme özelliği ile gecikmesiz olarak kendini duyuyorsun. Ona göre çalıyorsun, sonra kaydı dinlerken işin içine gecikme girince sen bozuk çalmışsın gibi oluyor. Doğru mu?

Doğruysa, kendini donanım olarak monitör etme. İlla etmek istiyorsan record shift'i buffer size'ın iki katı(bundan emin değilim tahmin ediyorum) kadarının negatifi yap.

alperz' Alıntı:
Kaldı ki "record shift" kutusuna negatif değerler yazıp kaydı geriye kondurman da mümkün.

Sanırım derdin şu; kayıt yaparken, ses kartının donanım monitör etme özelliği ile gecikmesiz olarak kendini duyuyorsun. Ona göre çalıyorsun, sonra kaydı dinlerken işin içine gecikme girince sen bozuk çalmışsın gibi oluyor. Doğru mu?

Doğruysa, kendini donanım olarak monitör etme. İlla etmek istiyorsan record shift'i buffer size'ın iki katı(bundan emin değilim tahmin ediyorum) kadarının negatifi yap.

Seslerdeki çatırtılar sebebiyle Buffer size ı yükseltmek zorunda kaldım ve bu da 12 ile 14 ms gibi bir rakama çıktı.

Ben bu şekilde midi kayıt yapınca (Özellikle midi diyorum,audiolar da direct monitöring olduğu için sıkıntı yok) kayıt esnasında click'e göre çalıyorum ve timing'te bir problem yok.

Fakat kaydı bitirdiğim de bir bakıyorum ki output latency input latency ile aynı olmadığı için kayıtta notalar da gecikme var. Bunu ben quantize ile tek tek oturtmak istemiyorum. Hepsini bir anda da quantize'de etmek istemiyorum.

Diğer arkadaşımızın da söylediği gibi bu ses kartıyla ilgili bir şey.input latency ve output latency nin farklı olması kayıt esnasında çalarken farklı kayıda geçen kısmın farklı olmasını sağlıyor. Ve bu da bu konuda takıntılı olmam için yeterli bir sebep...

"Use System Time Stamp" ayarı kullanılarak çözülmüş bu MIDI kayması sorunu.
Diğer başlıkta gördüm: http://www.muziktek.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=30820

O sorun input/output latency ile ilgili değil. Hatta "latency" ile bile ilgili değil. Windows işletim sistemiyle ilgili bir MIDI ayarı o.

Ayrıca sorunsuz çalışmak için input/output latency'sinin eşit olması da gerekmiyor. Pekçok farklı sistemde eşit değildir o rakamlar. Eşit olduğu durumlar varsa da, ses kartına has bir durumdur büyük bir ihtimalle... "girişe de aynı latency'yi, çıkışa da aynı latency'yi uyguluyorum" anlamına gelir, "latency yok" anlamına gelmez.

Geri