[Eski] 1908 yapımı Alman(Wilhelm Menzel)piyanosunun satılabilirliği

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

welshdawn

Yeni üye
Merhabalar,

15 yıl önce oldukça iyi korunmuş olarak aldığım, ancak özellikle son 5 yıldır nadiren kullandığım Wilhelm Menzel marka bir Alman piyanom var. Dış cephesi, telleri ve civataları halen sorunsuz ve iyi görünüme sahip, fildişi tuşlardaysa biraz zamana yenilmişlik var_ malesef tuşlar sarımtrak bir renkte artık (tuşların hafifliğindeki değişikliğin ise çuhanın eskimesinden kaynaklandığını düşünüyorum).. 4 yıllık yarı zamanlı konsevatuar tecrübesi olan biriyim ve çalmayla profesyonelce ilgilenmeyi bıraktıktan sonra piyanomu fazlaca kendi haline bıraktım_ ki bunu haketmeyecek kadar özel bir piyano aslında elimdeki.. Gerekli bakımı yapacak ve onu bir köşede seyretmek üzere almayacağını umduğum birileri olduğunu biliyorum_ ama bulamıyorum :) Burada, piyanomun satılabilirlik ihtimalinin ne olduğunu / doğru alıcıyı nasıl aramam gerektiğini, uzmanlardan doğru / net yorumlarla öğrenebilirim diye umuyorum..internette sözde rahatlıkla ulaşılabilen alım-satım sitelerinin işe yararlığı?? pek sonuç alınabildiğini sanmıyorum..

Selamlar

Wilhelm Menzel son serisinden olmalı elinizdeki piyano.

Öncelikle şunu söyleyeyim, ben bir piyanist olarak çalmak için o piyanoyu almam. Kızım piyano öğrensin diye de birisinin gidip bu piyanoyu alacağını sanmıyorum.

Çok sık bakım gerektirecektir herşeyden önce. Eski bir piyanonun bakımı için de, her seferinde en az 100 ila 250 dolar arası bir masraf çıkacaktır.

Çalma amaçlı alım pek yakın gelmedi bana.

Bu bağlamda, bu tarz enstrümanlara meraklı kişiler olmalı hedefiniz. Antikacı vs. biriyle irtibata geçin. Çevrenizdeki birinin vasıtasıyla olursa, çok çakallık yapma şansları da olmaz.

Çok içinize sinmeyebilir, mesajınızdan anladığım kadarıyla ancak, "dekoratif özelliği" tercih edilebilir alıcı tarafından diye düşünüyorum.

Alış veriş sitelerine ilan vermeden önce değerini araştırın. Ona göre ilan verin bence.

Paraya çok ihtiyacınız yoksa da satmayın.

Onun dışında dediğim gibi, "Dedemin dedesi, bununla sultana ders veririmiş" diyebilmek amaçlı bir alıcı çıkması kuvvetli muhtemel :)

Sevgiler

Profesyonel bir Piyano satıcısı olarak ben de bir cevap vereyim.

100 yaşının civarlarında olan ve markası Bechstein,Steinway&Sons vb. ünlü Alman markaları olmayan Alman menşeili piyanolar çok çok iyi durumda olsalar, mükemmel sesleri de olsa çok ciddi maddi değere sahip olmuyorlar. Piyano satıcıları genel olarak ilgilenmeyecektir ama İstanbul'da Balat taraflarındaki Modern Piyano ve Bardakçı Kardeşler ile bağlantıya geçmenizi tavsiye ederim. Onlar genelde piyano restore ettiklerinden ilgilenebilirler.

Antikacılar bu tarz piyanolarla çok ilgilenmiyorlar,zira onların da ellerinde bu tarz piyanolar çokça var.

Size iyi satışlar diliyorum, umarım istediğiniz değerde elinizden çıkarırsınız.

a.

Ahmet, gerçi konu dışında ama bir bahsetmek istedim. Bizim alt kattaki komşu arkadaş yahudi. Dedesi Naziler pislik yapmaya başladığı anda işe uyanıp Almany'dan tası tarağı toplayıp buraya gelmiş. Gelirken de yanında Steinway Baby Grand piyanosunu getirmiş. Ondan da bizim arkadaşa miras kalmış. Bayağı iyi para eder herhalde, ne dersin? (Tam Türk usülü oldu) :mrgreen:

Bundan 2 yıl önce aşağı yukarı, evde bilgisayar başında bu konuyla ilgili sonuç beklemenin anlamsız olduğunu düşünüp, önce Bağdat caddesi & Kadıköy ardından da Taksim civarında bayaca piyano galerisi ziyaret ettim. Konuyu anlattığımda, Ahmet Bey'inkine benzeyen yorumlar aldım dönüşünde_ ki bir alıcının yatırımını yaparken kendisine zahmetsiz gelecek olanı tercih etmesi kadar doğal birşey yok, biliyorum.

Antika değeri bir tarafa, kullanırken keyif duyulan bir piyano olduğu için bendeki, vazgeçmek de istemiyordum ama. Balat'ta Bardakçı kardeşlerle görüştüm ancak onlar ellerinde mevcut olan birkaç piyanonun restorasyonu ile ilgileniyorlardı o sıra, bir tane daha eklemek istemediler sanırım :) Benim rakamlarla, kazançla ilgilendiğim yok, yalnızca alındğı değere benzer bir değerin aileme dönmesini isterim, piyano çalmaya başladığım zaman onların bu piyanoyu seçmiş olmasının doğruluğu / yanlışlığı tartışılır (evet bakımı özen isteyen bir alet)_ konservatuara başlıyodum, acele / tecrübesizlikle alınmış bir karar olabilir ama onlar mevcut bir ihtimali değerlendirmek zorunda kaldı. Benim isteğim, üstteki mesajda da belirtmiştim, piyanonun bakımıyla benden daha iyi ilgilenebilecek biri_ o kadar.. Bende kalacak olursa da elimde nadide bir müzik aleti olduğu için mutluluk duyacağım, evet :) ..

Cemal, taşınma işleri vs. derken geç gördüm mesajını hemen cevaplayayım :)

Steinway her zaman para ediyor. Çok kötü durumda bile olsa Steinway sahibinin her zaman piyanoyu fabrikaya gönderip yeniletme hakkı var ( tabii parasını ödeyince ). Fabrikanın yaptığı bu yenileme işlemi piyanoyu neredeyse "0 km" haline getiriyor ve çok haşat durumda da olsa maliyeti en fazla 15.000 Euro civarında ki en kısa kuyruklu Steinway bugün 50.000 Euro civarında Türkiyede.

welshdawn, satma abi sen o piyanoyu.Yerinde olsam satmazdım.Ayıp olur piyanoya. Ne olacağı belli değil. Bırak satma. Sonra üzülürsün.

Geri