[Eski] 1TB'lik HDD önerisi

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba arkadaşlar,

1TB'lik hdd almayı düşünüyorum. Bu boyutta Samsung, Western Digital, Seagate ve Maxtor'un ürünleri var. 1TB'lik hdd kullananınız oldu mu? Çünkü çok ciddi bir rakam ve bu hdd'yi doldurup, sonra 1tb'lik dosyaya güle güle demek var işin ucunda. -ki tüm kiyubeyz projelerimi depolayacağım kendi albümümdeki şarkıların.

Seagate'in son ürünlerinde çok sorun olduğu söyleniyor. Çöküyormuş sanırım kısa sürede. O yüzden Seagate almamayı düşünüyorum.

Samsung ve Western Digital arasında kaldım. Donanımhaber'de herkes Western Digital öneriyor.

Samsung'un bende 320 gb'lik hddsi var şu anda. İlk etapta iyiydi, lakin veri çoğalınca sesi de çok arttı. E odada kayıt durumu da olunca, biraz sesi azaltmak zorundayım. Bu yüzden hem hızlı, hem performanslı ve az sesli olması gerekiyor.

Bir de, Western Digital'lerin Green ve Black modelleri varmış. İkisi arasındaki performans farkı vs. nedir?

Son bir soru, benim bilgisayar SATA'lı. Bunlar ise SATA 2. Sata 2'li bir hard disk deneme imkanım olmadı henüz. O yüzden bu konuda tecrübesizim. Sanırım SATA 2'yi de çalıştırıyor SATA'lı bilgisayar; lakin performansta yarı yarıya düşüş olduğu söyleniyor. (Yani saniyede 150mb veri taşıma.)

Western Digital: (Green olduğu yazıyor; lakin Black'in resmi var.)
http://www.mavibilgisayar.com/ud/11007

Samsung:
http://www.mavibilgisayar.com/ud/10893

Bence Seagate'i eleme. Ama Samsung'u kesinlikle elemeni öneririm. :D Samsung gitsin LCD yapsın, DVD yapsın ama hard disk yapmasın artık. Listede kesinlikle önceliğim Seagate olurdu. Elimdeki 3.2Gb lık nuh nebiden kalma Seagate hard diskim hala çalışmakta. :D Seagate'in son ürünlerinde ne gibi sorunlar varmış, "çökmek" ile kastedilen nedir bilemiyorum ama sunucu ortamları dahil olmak üzere bu markalar arasından her zaman güvendiğim ve güveneceğim bir markadır. Bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım.

Bilgisayarın SATA destekliyorsa bağladığın SATA2 diskler SATA performansında çalışır. Normal kullanıcı için yeterli bir hız. Sırf bu yüzden gidip anakartını değiştirmeni önermem.

Güncelleme ile düzeltildiği belirtilmiş, bence vazgeçme.

WD de fena değildir. Bir kaç kez kısa süre kullanım sonunda bad sector durumu ile karşılaştım fakat ortalama olarak Seagate'in hemen peşinde olarak görüyorum. Isınma olayı biraz fazlaydı.

Asıl sorum, neden 1TB lık tek bir diske bel bağlamak istiyorsun? Ne kadar küçük disk, o kadar hızlı erişim. Özellikle bu diske işletim sistemi kurmayı düşünüyorsan benim sana tavsiyem, yapma. Bir tane küçük 160-250 civarı bir disk alıp buna işletim sistemini kurup depolama için de 500 GB civarı bir disk alırsan daha güvenli ve hızlı olur. Ha ama bana eşşek gibi alan lazım arkadaş diyorsan, tamamdır.

Şu an Samsung'un 320 gb'lik modeli var bende. 1 TB'yi abisi olarak getirmeyi düşünüyorum. İşletim sistemini varolan Samsung'a kuracağım, yeni gelecek olan ise depo için kullanılacak.

Müzikler, projeler ve eski VCD'lerimin sıkıştırılarak bilgisayara atılmış olmasının (2 cd'yi tak çıkart hiç pratik olmuyordu) büyük kapasite aramamdaki önemi büyük.

Tabi, 750 gb'lik olanlar daha iyiyse, o da yeter bana. Fakat şöyle düşündüm, 750 gb'ler ile 1 TB'ler arasında 20-30 ytl oynuyor. 20 YTL = 250 gb gibi bir şey. Böyle bir mantıkla 1TB düşündüm.

Dediğim gibi, 750 gb ya da 500 gb'den önerirseniz, onu da incelerim. :)

Western ve samsung disklerin tepki suresi oldukca gectir seagate veya maxtor oneririm bu konuda ama tepki suresi onemli degil dersen samsung lar oldukca sessiz

Seagate konusunda da sunu soyleyebilirim maxtor firmasini satin aldi yani dolayli yoldan bir zamanlarin en buyuk uc sabit disk ureticisi seagate bunyesinde toplanmis oldu bunlar; efsanevi quantum, maxtor ve seagate.

Samsung diskler hakkinda ise kalitesiz demem mumkun degil, ama seagate bunyesindeki devlerin arge kapasitesine sahip degil mekanik depolama konusunda.

Tabii ki yedeksiz çalışmak olmaz. Anakartın destekliyorsa iki tane disk alıp donanım seviyesinde RAID 1 yaparsan enfes olur eğer kaydedeceğin bilgiler senin için önemliyse.

Bimeks Seagate in 7200.10 serisinin sorunlu olduğunu ve o modelden birçok hard diskin kendilerine arızalı olarak geri döndüğünü söyledi. Aşağıdaki resimde işaretledim nereden bakacağınızı.

Benimde iki adet WD 500 GB LIK Hard diskim bozulduktan sonra seagate araştırdım. Ama en sonunda Samsung hd lerde karar kıldım. 6 adet samsung var 3 tanesi 5 senelik 2 tanesi 3 sene birinide yeni aldım hiç sorun yaşamadım.

Ayrıca eski bilgisayarımın anakartı ide ve sata 1 hard disk destekliyordu buna sata 2 hard disk taktığımdada sorun yaşamıştım çok geç okuyordu bilginize.

Usta yapma be. Çok mu yavaştı? En azından SATA 1 hızında olsa razıyım ben. Hatta daha hızlısına gerek yok. Verileri yavaş taşısa da olur; lakin okuma süresi yavaş olmamalı ve sessiz olmalı.

Onun dışında, 5 saniyede taşıyacağı şeyi varsın 8 saniyede taşısın önemli değil.

Bu Raid olayı da çok mantıklı. Lakin sanırım ilk etapta uygulayamayacağım. Projeleri ekstra olarak DVD'ye basacağım geçici çözüm. Aslında uzun vadede daha karlı olur backup; ama ilk etapta elimdeki bütçe sınırlı.

Sanırım Samsung alacağım; ama 750 mi alsam, 1 TB mi karar veremedim.

Normalde 3.5 mb hızı olan sata 2 hard diski sata 1 destekli anakarta taktığınızda 1.5 mb hızında sorunsuz çalışması lazım. Ama bendeki gibi çok geç okuyorsa sata 2 hard disklerde sata 1 destekli çalışması için arkada bir jumper ayarı var o yapılırsa bir sorun yaşanacağını zannetmiyorum. Aşağıda seagate ve maxtor hard disklerin sata 1 ayarları var. Ve sitesindeki bilgiler.

http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?l ... 04090aRCRD

750 gb'da karar kıldım. Samsung ya da Western Digital alacağım.

En uygun fiyata sahip yerden gidip almayı düşünüyorum.

Ankara'da,
Mavi Bilgisayar, Teknosa, Bimeks, Vatan Bilgisayar gibi mağazaların sitelerine baktım. Bunun dışında Media Markt'in online alışveriş sitesi yok. Uygun fiyat açısından önerebileceğiniz başka bir yer var mıdır? Şu an en uygun görünen yer, Mavi Bilgisayar.

Başlığın hakkını veremedim ve 750 gb Samsung hdd aldım. :p

Mavibilgisayar bu haftasonu KDV indirimi yapıyordu. Dur dedim, kaçırmayayım bu fırsatı. :)

Keşke BL ve Compel de yapsa KDV indirimi. :lol:

Bu başlık sayesinde 1.5TB Seagate almaktan vazgeçip 1TB Samsung aldım. Uyarı için teşekkürler.

Hayatımda ilk defa araştırma yapmadan bilgisayarcımın önerileri ile alım yapayım demiştim, yine olmadı. (Anakart ve RAM konusunda da araştırma yapmam gerekti.)

Seagate'in çok zarar ettiği söyleniyor son ürünlerinden dolayı. Özellikle bu tür alışverişlerde donanımhaber.com'u takip etmekten yanayım.

Hayırlı olsun Samsung'un. :)

Samsung almak gibi bir hata yapma sakın. Ben şasen Wester Digital tercih ederim. fiyat/performas/dayanıklılık/sessizlik/hız hepsinden tatmin edici sonuclar alabilirsin.

Samsung aldım ben. Diğer hdd de Samsung ve bir sorunla karşılaşmadım. Gerçi benim hız açısından pek beklentim yok. O yüzden bir sorun da yok.

accuracy' Alıntı:
Samsung almak gibi bir hata yapma sakın. Ben şasen Wester Digital tercih ederim. fiyat/performas/dayanıklılık/sessizlik/hız hepsinden tatmin edici sonuclar alabilirsin.

Western Digital daha sağlam olabilir ama Samsung'da 32MB arabellekli model bulabildim, WD piyasada 16MB var, o da işime gelmedi kendi adıma. Bu başlıktan en azından iki Samsung alımı çıkıyor muhtemelen.

Eger bulabilirsen Hitachi tavsiye ediyorum.
Son dönemlerin yüksek kapasiteli birçok markasini denedim ve sonuçta Hitachi'de karar kildim.
Kendi tecrübelerime göre söyleyebilirim ki, 3-5 sene evvelki ürünler çok daha az sorun çikartiyordu.
Artik birçok markanin ürünlerini denemek için gerekli zamani ayirmadiklarini düsünüyorum. (Firmalarin rekabet yüzünden aceleci davranmaları sebebiyle bios, firmware, buglar derken isin stresi son kullaniciya patliyor):evil:
Çinde üretilmis Seagate harddiskler patir, patir dökülürken ayni model ve ayni revizyona sahip Tayland üretimi ürünlerde hiçbir problem yasamiyordum.
(bu arada elimdeki Hitachi'lerde Çin üretimi ama Japon titizligi ayrı birşey olsa gerek)
Hatta ülkemizde pc donanımı satan bazı distribütörlerin birkaç dolar
daha fazla kar edebilmek amacıyla üretici firmalara kondansatör, direnç veya transistör gibi kompenentların daha az maliyetli olanlarının kullanılmasını önerdiklerini bile duymuştum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri