[Eski] 2 adet 1/4'lük input'u olan USB1.1 le uyumlu external kart

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Akin

Yeni üye
Selam,

Laptop için bir external ses kartı düşünüyorum. Ancak sadece USB1.1'im var, USB2.0 veya firewire kartları zannediyorum ki nanay olacakatır.

Bunun yanısıra stick'imden gelen stereo kabloyu destekleyerek aynı anda hem bas hem de tiz tarafını aynı anda ayrı ayrı algılamalı. Herhalde 2 tane jack input'u olması lazım bu gidişle.

Bu özelliklere sahip bir external ses kartı önerebilirseniz size kısmet bulacağım.

Saygılar
lölö

Sanırım Stick'i bağlamak için bir de preamp gerekecek. O yüzden 30-40 dolar verip bir PCMCIA'dan bağlanan bir firewire port edinmen iyi olabilir. M-audio FW410 hoş bir çözüm olabilir.

akin,

direkt pcmcia bir ses karti bence daha da iyi gelecektir sana.. e-mu'nun bir modeli var hem stick için preamplisi olan hem pcmcia den baglanti kuran, pcmcia usb 1.1 icin fazla hizli :)

ama durum illa usb 1.1 ise, yamahanın yeni mw10 USB Mixeri var, phantom power ve preamplisi mevcut.

E-MU'nun 1616 modellerinin ikisi arasinda baya bi fiyat farki var acaba asagidakiler gercekten pre-amp kalitesinde buyuk bir degisim getirir mi?

1616M : Dynamic Range (A-weighted, 1kHz, min gain): 118dB
- Signal-to-Noise Ratio (A-weighted, min gain): 118dB
- THD+N (1kHz at -1dBFS, min gain): -105dB (.0006%)

1616 : Dynamic Range (A-weighted, 1kHz, min gain): 112.5dB
- Signal-to-Noise Ratio (A-weighted, min gain): 112dB
- THD+N (1kHz at -1dBFS, min gain): -102dB (.0008%)

alperz' Alıntı:
Büyük olur mu bilmiyorum ama 1616M'in değerleri daha iyi görünüyor.

1616, 290 pound civarı. 1616M ise 390 pound. 100 pound'luk bir fark var mı ki anlamıyorum ben teknoloji cahili olarak. :D

cok cok bilgim yok ama zamanında e-mu nun distrbitörlüğü için görüsmeler yaptıgımda tr'ye gelen tonton amca m modellerinin convertor lerinin mastering için daha güzel olması vs. bahsetmişti ama eskimiş bilgidir hatırlamıyorum tam.

BL Muzik Türkiye Distribitörü, Akın biliyorum sen TR de değilsin ama BL müziğin sahiplerinden Barış Büyük foruma üye, ona bi danısmak lazım...

yine bildiğim kadarıyla forum üyelerinden Ege ' de bu ürünü kullanıyor. ona da danısabiliriz ben baslıgı bi haber vereyim :D

edit : bilgi ekledim biraz daha

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri