[Eski] 4 çekirdekte CPU çok yükleniyo

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

stratovarius

Yeni üye
merhaba arkadaşlar öncelikle bu siteyi açan ve destekleyen herkese teşekkürler .benim problemim şu benim AMD PHENOM 9950 işlemci 8 GB ram olan bir pc var ses kartım ise E-MU 1212M ancak kayıtlarda 9 tane ve üzeri midi açtığım zaman cpu çatlamalar yapıyo kaldırmıyo gibi .bunu önüne nasıl geçebilirim çok acil yardım ha bu arada yazılımımda xp64bit cubase2 var . daha ne yapmam lazım uçak gibi bir pc donanımı var ses kartım harika cpu yu nasıl indirrim lütfen yardım edin ne yapmam lazım

%100 emin degilim ama Cubase SX 2 cok buyuk ihtimalle XP 64 bit desteklemiyor. Eger boyleyse SX 2'nin destekledigi bir isletim sistemi kullanmak veya XP64 destekleyen bir Cubase versiyonuna upgrade etmekten baska care yok.

Cubase sx3'ün bir sürümü çok çekirdek destekliyordu. Bu işlemci çok çekirdekli mi? Bir yazı vardı. Onu bulup asarım.

Bunun haricinde sampling rate 44.100, buffer size ayarınıda azıcık değer olarak fazla tutup bir daha aynı proje ile çalışmayı dene. Bundan da kaynaklı olabilir.

8 gb ram'in de 2sini bana yollarsan minnettar olurum. :p

O yazıyı bulamadım bir türlü ama sonunda şu rakamlar çıkan :D bir yenileme ile multicore desteği oluyor diye biliyorum:

Cubase SX v3.1.1.944

Sx2'de maalesef yok sanırım.

yiğit ben tabağınoğlu :D bir şekilde söylediğin şeyleri bulup yollarsan çok sevinirim bu problemi aşmam lazım
dükkana uğra bir ara :p

O da ilginç.

"bir şekilde söylediğin şeyleri bulup yollarsan çok sevinirim" kısmı yani.

ilterocktive' Alıntı:
O da ilginç.

"bir şekilde söylediğin şeyleri bulup yollarsan çok sevinirim" kısmı yani.

Evet evet. :) Kendisi daha ilginçtir.

Yesinler senin gibi müzik mağazası sahibini. 8)

Ali, forum kurallarını da bir oku. Hoşgelmişsin.

yiğit kardeşim 2gb rami alamazsın zaten bendekiler 4+4 set yani :)
2.ci değineceğim konu ise burada tamam hakveriyorum insanları birşekilde türkçe kullanmaya teşvik ediliyo ama ederkende biraz bakmak lazım kendimize yani amaç sorun çözmekse çok güzel tebrik ederim muhteşem bir site .ama alay edilircesinde değil kullanılan cümlelerle ,amaç tükçeyse ozaman buradaki bütün ingilizce karakterli rumuzları veya o rumuzlara sahip olan arkadaşları silmek lazım .amacım hiçbirşekilde saygısızlık etmek değil sadece birdaha düşünülsün isterim saygılar müziktek yetkilileri.

Stratovarius
Hos geldin.
Ilter arkadas, tedarik etme, bulma, yollama kismini muhtemelen Crack yani kirik program ile iliskilendirdi.
Forum sakinleri bu konuda oldukca hassas.
Türkce konusundada yazim diline ve imla kurallarina dikkat edersen,msn kisaltmalarini kullanmazsan kimsenin sana bir ikazda bulunacagini zannetmiyorum.

stratovarius, Erdoğan orada ne demek istediğimi doğru şekilde anlamış.

Sen ise anlayamamışsın.

Neyi anlamadığını da Erdoğan'ın mesajını okuyarak anlayabileceğini umuyorum. Anlayamazsan haber et, anlayabileceğin şekilde anlatayım.

Ama şu bilgi önceden gelsin bir kere daha: Burada kırık yazım alış-verişi yapılacağı izlenimi veren mesajlar bile hoşgörüyle karşılanmaz ve karşılanmayacak. Forum kurallarını okumadıysan, bulup okumanı tavsiye ederim.

Not. "bir şekilde söylediğin şeyleri bulup yollarsan çok sevinirim" cümlesinde Türkçe imlâ ve kullanım hatası yok. Sen bulduysan, helâl.
Not2. "yükleniyo", "ediliyo" değil, onlar sırasıyla "yükleniyor" ve "ediliyor" şeklinde yazılmalı. Bunlara dikkat edersen seviniriz.

özürdilerim ben yanlış anlamışım . kesinlikle dosya alışverişini kastetmedim sadece benim sandığım şey hani bir yazı var o yazıyı bulursam sayfaya koyayım.sanırım iletişimsizlik oldu .
not: kesinlikle dosya alışverişinden bahsetmedim arkadaşlar yoksa kuralları okudum biliyorum ve zaten bu siteye girmemdeki tek amaç bu işi iyi bilen insanların toplandığı biyer olmasıdır .

arkadaşlar şuanda aldığım bir bilgiye göre çok çekirdekli işlemcilerin kullanması gereken cubase sürümü sx 3.1.1.944

Bunun kaynağı falan varsa biz de bakalım neymiş ne değilmiş diye, bana çok mantıklı gelmedi bu çünkü. Çift çekirdekli işlemciler çıkmadan neredeyse bir sene önce yazılmış bir programı bir update ile çok çekirdekli işlemcilere uygun hale mi getirmişler, nasıl olmuş.

stratovarius' Alıntı:
arkadaşlar şuanda aldığım bir bilgiye göre çok çekirdekli işlemcilerin kullanması gereken cubase sürümü sx 3.1.1.944

Ali daha yukarıda dediydim zaten. :)

Sickman ben bir yerde okumuştum ama bir türlü bulamadım. Steinberg forumlarıydı diye hatırlıyorum ama şimdi göremiyorum o yazıyı. Çok fazla başlık var. Multicore Support gibi bir şeydi ama neyse..

İlter Abi konuya açıklık getirmiş zaten.

Ben de çok çekirdek desteği Cubase 4 te gelmiştir sanıyordum, oraya da yükselmemiz uzun zaman alacağı için ilgilenmedim açıkçası. İş yaptığım bilgisayarım bile P4 daha gerçi, tam da çok çekirdeğe geçme arefesinde iyi oldu bu şimdi.

ilter abi ,formatı attım pc ye ,birde cubase 3.1.1.944 yükledim şuanda çok güzel verim alıyorum . bu uygunmudur yoksa bir üstü daha varmıdır yazılımın 4 haricinde

Geri