[Eski] 4 Ekranda çalışmak nasıl güzel olurdu.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

LeventUslu

Yeni üye
arkadaşlar gerçekten hoşuma gitti harika olur. Ben ciddi ciddi düşünmeye başladım. Hem prootols hemde cubase de muhteşem bir çalışma platformu tabiiki diğerleri içinde montaj ve kurgu içinde ideal olurdu ne dersiniz.

ekran.jpg

Extio F1400, grafik kartı ve monitör çıkışı bulunan bir ara ünite vasıtasıyla ana makinanın bütün kontrolünün sanki yanı başınızdaymış kadar hızlı bir şekilde, 250 metreye kadar uzaktan ele alınabilmesine olanak sağlıyor. Kontrol edilecek bilgisayara PCI veya PCIe arabiriminden bağlanan bir kontrol kartı ve bu karta optik kabloyla bağlı bir istasyondan oluşmakta. İstasyon ünite, 4 adet DVI ekran çıkışına, 6 USB 2.0 bağlantı portuna, 128MB belleği bulunan ekran kartına, optik ve S/PDIF dijital ses çıkışlarıda bulunan yerleşik bir ses kartına sahip. İstasyon ünitenin grafik kartı 1600x1200 piksel çözünürlüğe kadar 4 ekranı aynı anda sürebilmekte. Sistem beraberinde gelen 4 adet DVI'dan HD15'e çeviri adaptörleri ile analog monitörlerle de kullanılabilmekte. Tamamen fansız bir tasarıma sahip olan istasyon sessiz bir çalışma ortamı sunmakta. Matrox ürünün Microsoft Windows XP X64, Windows XP, Windows Server 2003 ve Windows 2000 işletim sistemleri ile sorunsuz çalışacağını belirtiyor.

Ürünün linki burada

http://www.matrox.com/graphics/extio/

bence 4 ekranda çalısmanın söyle bir dezavantajı olabilir:göz ve mouse 4 ayrı monitöre birden hızlı bir sekilde adapte olamıyabilir.sahsen bunun yerine 30-33" civarı ve yüksek çözünürlüklü lcd monitörü tercih eder
im. mesela 2048 x1536 da kullanırım ve yazılarıda biraz büyütürüm.dolayısıyla tek monitörde birçok pencereyi görebilirim .veya suda olabilir: 23-25 inch civarı 2 monitör.ama 4 monitör beni kasar sahsen.

Bence kullanışsız olurdu. Biz dual ekran kullanıyoruz burada ama ben edit penceresini tek ekranda kullanmayı, diğer ekranı software mixer için kullanmayı tercih ediyorum. Yoksa dikkat dağılıyor benim tecrübeme göre. Üç ya da dört ekranı zihinde kontrol etmek daha zor olur düşüncesindeyim.

Dual ekranı iyileştirmenin yolu olarak 4/3 ekran yerine iki tane 16/9 Widescreen kullanılabilir belki. Neticede gözün takip edeceği yine iki ekran ama tek farkı biraz daha geniş masaüstü var. Ayrıca 16/9 ekranlar görüntü olarak klasik 4/3'ten daha gözdoyurucu, o sebeple daha verimli olabilir. Denemek lazım.

M.

3 monitor kullandim. Gereksizligini biliyorum. Bir kere mouse kontrolü cok kasiyor adami. Kafadan bir 4-5 saniye kursor nerede ariyorsun. Panorama kayboluyor.

En iyisi 16:9' lardan iki tane. Biri project, digeri de vsti, mixer vs. icin.

Ama grafik karti iyi degilse tavsiye etmem. Matrox parhelia 512 lik olmadan kilitlenir kalirsiniz bir sürü seyi ayni anda görüntülerseniz.

Evet tecrübe tabii ki önemli söylediklerinize katılıyorum.
Bende 2 adet 19" kullnıyorum. fakat edit penceresi için tek 19" yeterli gelmiyor. Yine yukarıda söylendiği gibi wide screen bir ekra daha iyi olur gibi ancak;

iki adet 19" ( 1200 YTL ye alınır) yerine 30" bir 16:9 LCD nerden bakasanız 2000 YTL

Yukarıdaki sistem biraz daha ekonomik olur diye düşünmüştüm. Ama mouse konusunda haklısınız galiba 2 monitörde zaman zaman kasıyor 4 monitörde ne yapar kimbilir.

Roni onu biliyorum zaten konu monitörlerin ucuzluğundan öte 4 monitörlü bir sistemin 2 LCD Wide Screen'e göre daha ekonomik olduğu.

Wolf' Alıntı:
Roni onu biliyorum zaten konu monitörlerin ucuzluğundan öte 4 monitörlü bir sistemin 2 LCD Wide Screen'e göre daha ekonomik olduğu.
biliyorum.ek bilgi olsun dedim .aslında 19 " lerin epey ucuzladıgına dikkat çekmek istedim . :D

4 mönitorü yan yana değil ikisini üste ikisini alta yerleştirmek daha kullanışlı olabilir. Yanyana dizildiklerinde mouse pointerını bir uçtan öbür uca götürmek eziyet olabilir.

Ben üc monitör kullaniyorum. Bazen yetmiyormus gibi geliyor. :D Bu sistemde fena degil bence. Monitör fazlaliginin dikkati dagitacagina inanmiyorum. Böyle bir makinenin basina ilk defra oturan biri mousu bulamayabilir ama biraz kullaninca ne kadar rahat olabilecegini tahmin ediyorum.

Stüdyolarda o koca mixerler nasil dikkati dagitmiyorsa, ekranlarda özellikle software ile calisanlar icin bulunmaz bir nimet bence.
Sirf mixeri iki ekrana al, bir erkranda yazilim programini, digerinede ac efektleri ya da ne bileyim iste birseyleri... oh be dersin :D

Ek bir bilgi olsun...

CTRL tuşunu bastığınızda(ayarları yapılınca) mouse imleci bir işaret veriyor ben burdaım diye.Bu işaretin boyutunuda ayarlayabiliyorsunuz.4 değil 24 ekran koysanız bile(tabi bakış aralığı içinde olduğunu farz ediyorum) bu işaret yardımcı olacaktır :lol: :lol:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri