[Eski] 6086 sorunu ve yavaşlık

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ers

Yeni üye
Arkadaşlar merhaba, stüdyoda "digi 002" de yaptığımız projeyi; evde mbox mini de açmaya çalışıyoruz. Parçayı baştan sona; ancak kullanılmayan kanalları silerek ve bir kaç pluginden kurtularak açabildik.
Ayrıca tüm yöntemlerden sonra "pro tools" umuz "mouse" la komut verdikten 2 sn sonra emir alıyor.
6086 ile ilğili bütün başlıkları okuduk tüm ihtimalleri değerlendirdik. şuan görebildiğimiz tek eksiklik duo işlemcimizin olmaması.
Proje son aşamaya geldi. Kullanılamayan kanallardan kurtulduk fakat bus (send) ları açıp digi002 de kullandığımız pluginlere dönmek istediğimizde yeniden aynı ekran 6086
3Ghz HT İşlemci
2GB Ram @ 800Mhz
(t.c.electronic ve cubase le sınır tanımazken canımız sıkıldı açıkçası)
acaba board ve işlemciyi yenilediğimizde çözecekmiyiz.
Çözüm önerileri ve deneyimlerinizle bizi aydınlatınız...
Herkeze şimdiden teşekkürler.

PC uzerindeki Pro Tools optimizasyonu hakkinda fazla bilgim yok, ama Digi desteklemiyorsa sizin bilgisayari isiniz zor gibi geliyor.

Muhtemelen arka planda Tasks Manager calisiyor.

Window-Tasks Manager-Sol kosedeki canta seklindeki kutucuga tikla

Pause durring playback i sec.

Task Manager'in 6086 verdiğine ben hiç şahit olmadım. Genelde buffer ve firewire yüklenmelerinde oluyor.

Haklisin sevgili Mundox

aslinda daha cok Hyperthreading ve asiri cpu windows icin

-6086, -6093, - 6097 benzer hatalar oldugu icin tasks managere bakilmasini onerdim.

Şimdi okudum ve şu cümleden bişey anlamadım dersem yeridir.
görev yöneticisi olarak türkçeye çevrilen task manager dan mı bahsediyoruz.

cümleni biraz daha açarmısın. çok büyük bir ihtimalle ben anlayamadım.
"Window-Tasks Manager-Sol kosedeki canta seklindeki kutucuga tikla"

cevaplar için teşekkürler çok sağolun...

caci* teşekkürler hemen deniyorum. birazdan cevaplıyacağım umarım olur.
detone* sorma waves le çektiğim nedir. fakat waves i sildim yine hatalar devam ediyor. Hemen hemen hep waves kullanıldı stüdyoda ama eve gelince hüsran. durumu biliyorsunuz artık.

Task ta söylediklerini yaptım. Fakat yine problem devam ediyor. Ama aynı problemle karşılaşan biri "hyper threading" özelliğini kapayınca sorundan kurtulmuş. denemeler devam ediyor...

Asagidaki bug'ler * belki aranizda bunu bilen vardir fakat yine tekrar etmekde yarar var.
iLok reset kullanilipta kurulan waves -yada diger iLok gerektiren pluginler-
pluginlerinin autorization bug'leri
Beta raporlarinda ortaya cikan bug'ler bunlar.
Digi'de bu "bug" leri ortadan kaldirmak gibi bir caba icinde olmasa gerek :)

Sisteminizde ki configuration yeterlilik
arz ediyorsa yani :

-HHD
-RAM
-ENERGY PANELS
-ALL AURIZATION CODES
-SESSION CONFIGURATION

Sorun "LE" mantigini sineye cekmekten baska carenin olmadigini kabullenmektir.

Bazen 002 de film mikslerinde ayni sorunu yasiyorum.Ayni session Protools HD 'de motor gibi calisiyor. Fakat Protools LE de %50-60 CPU ile calisiyorum.

Sebebi 48.000 kHz lik sessionlarda boyle bir sorun yasamak biraz da alisilan bir sorun.

*-6086, -6093, - 6097 - (ek olarak -6128)

Hala devam ediyor mu bilmiyorum ama waves plug-inlerin çok sıkıntı yaratan buglarından biri (numarasını hatırlamıyorum ama 6086 olabilir) de şöyle gerçekleşiyor:

Diyelim dosyanız 44.1KHz ile kayıtlı ve kanallarda waves pluglar var. Eğer sample rate'i 48KHz olan bir dosyaya bu kanalları import etmeye kalkarsanız bilgisayarı tümden kapattıracak bir döngüye giriyor alet.

Ama tekrar edeyim uzun süredir karşıma çıkmadı, belki de düzelmiştir.

Çok teşekkürler herbir mesajı okudum ve bilgisayar dışında hiç bir şeye suç atamıyorum.
Projenin yolunu bulması için; bügünden itibaren protools un çok beğendiğim export özelliği ile çalışmayı cubase e taşıyorum.
Evet Waves kesinlikle sx te sorunsuz çalışıyor.
Fakat daha denemelerim bitmedi. Gelişmelerden haberdar edecem çok sağolun.

tam bu sorun başıma geldi buraya bakarken başka bir yerde çözüm önerisi gördüm.
ekran kartınız nvidia ise beta driverlar sorun çıkarıyor.
Ekran kartı sürücünüzü standart VGA driver olarak güncellerseniz sorun çözülüyor.

İkinci bir konu da Hard diskinizin PIO modda çalışması olabilir.
Device manager dan ide kanallarını kontrol edin DMA yerine PIO modada ise DMA yapın. Bazı sistemlerde DMA yapamayabilirsiniz onun içinde bir script var lazım olursa gönderirim.
Sevgiler.

Geri