[Eski] Aşırı Nemli Havalarda Aktif Hoporlör Korkutuyor!!!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

hakankose

Yeni üye
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları çerçevesinde akşam bir konser yaptık.Sahnede Jbl Prx 512 M aktif monitörler vardı.Fakat hava müthiş nemliydi.Herşey su içindeydi.Cihazları siliyoruz 1 dk içinde yine ıslanıyodu.Program başladı ancak monitörlerdeki sesler gidip gelmeye başladı.Müzisyenler ne olduğunu anlayamadılar.Sıkıntılı çalmaya başladılar.Monitörler bir süre sonra devreden çıktılar.Allahtan yanlardan ve arkalardan yeterince sidefill koymuştuk.Bu sefer sidefilllere yüklenmek zorunda kaldık.Çok zorlandılar ama programı onlarla bitirmek zorunda kaldık.Çünkü monitörlerin hepsi kısadevreden kendini korumaya almıştı ve hiçbiri çalışmıyodu.İş bitti ve depoya geri döndük.Hemen birinin içini açtık.Ve ortamdaki hava ile kurumaya bıraktık.Bir süre sonra hepsini teker teker tekrar kontrol ettik.Hepsi tekrar çalıştılar.Hatta uzun bir süre çalıştırdık.Ve 03.11.2008 günü bir programa daha gittik.Monitörleri programda denedik ve hatasız programı bitirdik.Böylece sorunun nemden kaynaklandığına karar verdik.Bilmem siz nasıl değerlendirirsiniz bu olayı ama ben herzaman dikkat diyorum.Tecrübe asla bitmiyor.(Programı yapan Bedirhan GÖKÇE idi.)

Sorunsuz çalışmalar...

hakankose' Alıntı:
Sahnede Jbl Prx 512 M aktif monitörler vardı.Fakat hava müthiş nemliydi.

...Ağustosun 15'inden sonra gece çiğ yağar derler.O zaman 15 Haziran-15 Ağustos dışında o kabinleri hiç açık hava işinde kullanma !! Olur mu böyle saçma birşey.

Ben müthiş bir nemden bahsediyorum.Çiğden değil.Çiğ farklıdır.Ayrıca deniz ile iç içe bir yerleşim yerindeyim.Orda olsaydınız anlardınız...

Monitor modeli ile alakali bir durum, Mackie'ler ile tahmin edebileceginizden cok daha fazla nem'e sahip yerlerde sistem kurdum, calistirdim(Adana, Antalya gibi) herhangi bir problem yasamadim. Oyle de bir kural yok 15 Haziran - 15 Agustos disinda kullanilamaz diye. : )

Geri