[Eski] acil bir sorunum var... terratec powercore cubase hakkında..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Mahcem' Alıntı:
Neyse. Çamaşırımı astım sinirim geçti. Yatağa gitmeden önce son bir hatırlatma yapayım.

Orada astığın son Cubase ekran görüntüsüne baktım.

Reverbi kanala insert ile koymuşsun.

O mantıkla çalışırsan 6. kanala varmadan Powercore "No more" olur, havlu atar.

Bir Aux track aç, reverbi onun içinde aç, sonra bütün Audio trackların Aux send'lerini ihtiyaç nispetinde açarak reverbin bağlı olduğu Aux track'a gönder. Aux trackın çıkışını da Master fader'a yönlendir. Böylece tek bir reverb kullanımı ile bütün kanallara reverb uygulamış olursun. Her kanala ayrı reverb açmaya kalkarsan işin var. Değil dual core, sekiz core bilgisayar da olsa yetmez.

M.

Ben orda sizden msj gelmesini beklerken öylesine takılıyordum.. Normal bir proje değil... Bide sıkıntımı gidermek için denemeler üzerindeydim.. Yoksa haklısınız.. insertten çalışmaya kalksak :)

Mahcem abi valla binlerce kez teşekkür ederim..Seni hem kızdırdık hemde yorduk... Yanında olsam çamaşırları toplarken sohbet eder, öyle ögrenirdim bu işi :) Kendine iyi bak...

Re: teşekkür ederim...

Kenan' Alıntı:
[Yaa Mahcem abi.. benim sorumu sen yanlış anlamışsın.. Sonrada bana kızıyorsun :/ Neyse senin canın sağolsun ama ben sample rate derken DazeJar ın da belirttiği 512-1024 lük kısmı sormuştum..

Ben seni doğru anlıyorum, esas sen kendini derdini yanlış anlatıyorsun.

512-1024'lük kısmın sample oranı ile ne alakası var? O rakamlar buffer boyutunu ifade eder. Buffer boyutunun da sample oranı ile bir alakası yok. Her sample oranı her buffer boyutunda çalışır.

Bana ha bire "elma, elma" diyorsun, ben de elmada sorun olmadığını söyleyince "abi beni yanlış anladın, bir de kızıyorsun, ben armut demek istemiştim" diyorsun.

Ben mi yanlış anladım, sen mi yanlış anlattın? Kızmayayım da ne yapayım? Bana her elma dendiğinde armut mu anlayayım? Seni düzeltmeye çalışırken kırılmayasın diye ben de düşünce yapımı seninki gibi eğrilteyim mi?

Önce kendinizi doğru ifade etmeyi öğrenin, Cubase ses kartı plug-in nasıl çalışır öğrenmek kolay ondan sonra.

Neyse, kavga döğüş sonunda seni doğru yola soktuk ya o yeter.

M.

Hepsini okuyamadım ocakta yemek var. Ama resimden gördüğüm kadarıyla sen powercore pluginlerini kullanırken powercore dsp'sini devreden çıakrtmışsın ve pluginlerin yükünü bilgisayara vermişsin güzel kardeşim.

Plugin arayüzlerinin sol alt köşesindeki imge kırmızıysa bu bu demek oluyor. Latency düşer bu durumda ama makinaya da yük biner.

Yemek mi yandı?

Yahu şimdi yazdıklarıma geri baktım da, kantarın topu biraz ağır kaçmış. Kusura bakmayın, stresli bir hafta geçti, baskı altında. Gerçi fırçalama nedeni geçerliymiş ama yine de çok aşırı tepki olmuş.

Özür dilerim.

M.

slm

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Hepsini okuyamadım ocakta yemek var. Ama resimden gördüğüm kadarıyla sen powercore pluginlerini kullanırken powercore dsp'sini devreden çıakrtmışsın ve pluginlerin yükünü bilgisayara vermişsin güzel kardeşim.

Plugin arayüzlerinin sol alt köşesindeki imge kırmızıysa bu bu demek oluyor. Latency düşer bu durumda ama makinaya da yük biner.

Yemek mi yandı?

Daha öncedende belirtmiştim.. ben sadece daha düşük latency nasıl elde ederim diye deniyordum.. normal çalıştığım şekli o değil..Kırmızı yanınca pluginler arasındaki latency i önlüyor ama dediğiniz gib bi o kadarda işlemciyi kasıyor. Bugün bir arkadaşım geldi, powercore element kullanan bir arkadaş..oda biraz anlattı olayı.. Bazı şeyleri görsel deneyince arasındaki farklarıda daha iyi anlamış olduk.. burda tavsiye edilenle onun yaptığı çok değişikti ama işe yaradı.. Ben yardımcı olan herkesten çok teşekkür ederim.. Herkese ev işlerinde kolay gelsin...

Re: teşekkür ederim...

Mahcem' Alıntı:
512-1024'lük kısmın sample oranı ile ne alakası var? O rakamlar buffer boyutunu ifade eder. Buffer boyutunun da sample oranı ile bir alakası yok. Her sample oranı her buffer boyutunda çalışır.

Kenan, örneğin bazı ses kartlarında şöyle yazar;

DMA Buffer Size
Latency 512 Sample

Bende camları sileceğim şimdi :)

:lol: :lol: :lol:

Ne evcimen forummuþ be kardeþim :D benim de anam aðladý iki ters bi düz.. ortanca damada dantel örüyorum da powercore FW almýþ üstünü örtsün diye :?

Bi altýn günü filan yapsak diyorum :twisted:

Re:

Mahcem' Alıntı:
Bir Aux track aç, reverbi onun içinde aç, sonra bütün Audio trackların Aux send'lerini ihtiyaç nispetinde açarak reverbin bağlı olduğu Aux track'a gönder. Aux trackın çıkışını da Master fader'a yönlendir. Böylece tek bir reverb kullanımı ile bütün kanallara reverb uygulamış olursun. Her kanala ayrı reverb açmaya kalkarsan işin var. Değil dual core, sekiz core bilgisayar da olsa yetmez.

M.

Mahcem abi , bu soruyu okurken umarım sakinsindir belki kızdırabilirim sorumla :oops:

Ben de hep insert'e yerleştiyordum Reverb,EQ,Limitter vs vs .Mesela bir Aux track açıp onun içine reverb attık diyelim . Peki orada " Reverb " 'in sabit ayarları tüm kanallara aynı etki mi olacak? Çünkü her kanala ayrı tatda Reverb uygulamak isteyince mecbur Insert'den uygulamıyacak mıyız?

Her kanala aynı ayarı uygulayacak dolayısı ile ama sen kanalı ne kadar o auxa yönlendireceğini seçerek en azından reverb level parametresini kendine göre ayarlayabileceksin. Tavsiyem reverbi %100 wet yapman ki dediğim şekilde kimin reverbinin ne kadar duyulacağını kanal send seviyesi ile kontrol edebilirsin.

Ebenezer' Alıntı:
Her kanala aynı ayarı uygulayacak dolayısı ile ama sen kanalı ne kadar o auxa yönlendireceğini seçerek en azından reverb level parametresini kendine göre ayarlayabileceksin. Tavsiyem reverbi %100 wet yapman ki dediğim şekilde kimin reverbinin ne kadar duyulacağını kanal send seviyesi ile kontrol edebilirsin.

Anladım benim sorum garip olacak ama bu tip İşlemciye yüklenmemek için ve Ram'i boğmamak için Cubase'de başka alternatif tavsiyeler var mı? Ben hep insertten veriyorum efekleri farkındayım bir süre kasıyorum aleti. Ama tabiki bazen kısıtlamak imkansız oluyor çünkü yeri geliyor drum kit'deki snare drum,bass drum,hi-hat'lar için bile ayrı ayrı EQ,Compressor uyguluyoruz .

Bir garip sorum daha olacak . Mesela Cubase ana kumandasında F11 Vst instruments'den VSt açmakla direk Intrumental TRack açıp midi'yi açmak arasında fark oluyor mu? Hem işlemci hem de kalite açısından. Son zamanlarda Intrumental Track kanalı açıp enstrumanı seçiyorum

Valla bazı pluginleri freeze edip, aha bunu miksi budur dediğin trackleri wac olarak çıktı alıp öyle kullanmak haricinde benim bildiğim yöntem yok. Ha var da dsp kullan, outboard fx üniteleri kullan, git MacPro al 8gb ramli 8 çekirdekli haricinde bütçeyi öldürmeyecek bir şey yok aklıma gelen.

NELZA' Alıntı:
Anladım benim sorum garip olacak ama bu tip İşlemciye yüklenmemek için ve Ram'i boğmamak için Cubase'de başka alternatif tavsiyeler var mı? Ben hep insertten veriyorum efekleri farkındayım bir süre kasıyorum aleti. Ama tabiki bazen kısıtlamak imkansız oluyor çünkü yeri geliyor drum kit'deki snare drum,bass drum,hi-hat'lar için bile ayrı ayrı EQ,Compressor uyguluyoruz .
Kanalı Ebenezer'in de dediği gibi "freeze" et.
Cubase kılavuzunda gösterir nasıl yapıldığı.

NELZA' Alıntı:
Bir garip sorum daha olacak . Mesela Cubase ana kumandasında F11 Vst instruments'den VSt açmakla direk Intrumental TRack açıp midi'yi açmak arasında fark oluyor mu? Hem işlemci hem de kalite açısından. Son zamanlarda Intrumental Track kanalı açıp enstrumanı seçiyorum
Senin tüm soruların da "garip olacak" diye başlıyor :)

Hayır, bir kalite farkı olmaz.

Geri