[Eski] acil yardım bilgisayarım sürekli reset atıyor

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

e-this

Yeni üye
Selamlar herkeze.

exa bilgisayar denilen yerden bir kasa topladım,grubumla evde müzik kayıtlarımızı yapmak için ve yıllardır 1.8 işlemci,1gb ram ile çektiğim acının intikamını almak için:)

Pc durup dururken resetleniyordu oyunda oynayamıyordum.Ekran kartını değiştirdik olmadı,ramleri değiştirdik olmadı,en son üstüne para istediler utanmadan boardı değiştirdik yine olmadı ama orda kapanmıyor garip bir şekilde :S.

8 kere gittim götürdüm,kasayı taşıdım taksi paralasımı dersin yaşadığın eziyet ve bitmeyen işlerim...

En son evinize topraklama hat yapın dediler onada tamam dedim gittim yaptırdım.Günde en az iki kere kapanıyor ve bunu görmemezlikten gelemiyorum haliyle.Paranoyak gibi yaşıyroum ne zaman kitlenecek diye:)

ups var 650w lık -topraklama hat var-ramlerde sorun yok-ana kartta sorun yok-ekran akrtında sorun yok.İşlemcimde 27 derecede geziyor yorulmuyor bile.

acaba güçmü yetmiyor?.Bendeki power 500 .Yetmiyor olsaydı kapanırdı pc ama bu resetliyor.

sistemim:

asus p5q3 deluxe anakart
intel quad 2.83 GHz
4xddr3 ram
samsung 500 gb hdd
wd 500 gb harici hdd
palit ati HD4850 sonic 512 MB 256Bit GDDR3 16x
Gigabyte ISOLO 220 Atx Kasa Siyah 500W
m audio audiophile harici ses kartı
lg flatron l222ws monitör
samsung sync master793df mönitör

ısı problemi olabilir.Fanları bi kontrol et derim.Belli bi seviyeye gelince reset atıyodur.Bios dan bakabilirsin.
Ayrıca güç kaynağıda olabilir.500 W demişsin ama gerçek 500 W mı acaba?Everet veya OEM bi marka ise gerçek değildir.Onula ilgili bi problemde olabilir.

Bir de windows hata ayıklama modundan kaynaklı olabilir. Windows başlarkenf8'e basıp ekranda beliren komutlardan gerekeni yaparsan belki çözülebilir. Bir dene derim

Antivirüs programı olarak ne kullanıyorsun?
Varsa yüksek güvenlikli ayarda olabilir mi?

İşletim sistemini belirtmemişsin ama farklı bir tavsiye; mümkünse farklı bir işletim sistemi ile bir süre deneme yapman ve benzer şekilde bilgisayarının kapanıp kapanmadığını görmen; problemin yazılım ya da donanım kaynaklı olduğunu tanımlamana yardımcı olur.
Windows vista kullanıyorsan Windows Xp ile deneyebilirsin ya da Windows 7 beta ile... Eğer linux korkun yoksa ubuntu linux'la deneme yapmanı tavsiye ederim. (windows7beta'yı microsoft'un sitesinden, ubuntuyu da torrent üzerinden ücretsiz ve yasal edinebilirsin)

Teşekkür ederim

Farklı xp kurdum 3 kere vista kurdum vista 64 kurdum 7 kurdum ama malesef onlardan değil.

Nod 32 kullanıyorum birde spyware programı kullanıyorum virüsten değil yani

Windows XP kullanıyorsan (ki bence XP kullanmalısın şimdilik), her sorun yaşandığında restart etme ayarını kapat, varsa donanım kaynaklı sorun, mavi ekranda hata mesajını görürsün. Resmini çekersin, buraya asarsın, hangi donanım neden oluyor görürüz.

Windows XP için:
Bilgisayarım/My Computer 'a sağ tıkla,
Properties > Advanced > Setup and Recovery > Settings > System Failure çerçevesindeki Automatically Restart kutusunu boşalt > Apply > OK

Bir sonraki sistem çakılmasında mavi ekran görürsün. Orada bir de hata mesajı olacaktır. Onun resmini çek ya da bir yere not al. Bakalım neymiş. Bad Pool Header falan olabilir.
Genellikle uyumsuz donanım, ya da donanımın yanlış ayarlanmış olmasından kaynaklanır bu tip problemler.

ilterocktive' Alıntı:
Windows XP kullanıyorsan (ki bence XP kullanmalısın şimdilik), her sorun yaşandığında restart etme ayarını kapat, varsa donanım kaynaklı sorun, mavi ekranda hata mesajını görürsün. Resmini çekersin, buraya asarsın, hangi donanım neden oluyor görürüz.

Windows XP için:
Bilgisayarım/My Computer 'a sağ tıkla,
Properties > Advanced > Setup and Recovery > Settings > System Failure çerçevesindeki Automatically Restart kutusunu boşalt > Apply > OK

Bir sonraki sistem çakılmasında mavi ekran görürsün. Orada bir de hata mesajı olacaktır. Onun resmini çek ya da bir yere not al. Bakalım neymiş. Bad Pool Header falan olabilir.
Genellikle uyumsuz donanım, ya da donanımın yanlış ayarlanmış olmasından kaynaklanır bu tip problemler.

Çok teşekkür ederim sana.Evde değilim şuanda deneyeceğim gidince

RS' Alıntı:
ısı problemi olabilir.Fanları bi kontrol et derim.Belli bi seviyeye gelince reset atıyodur.Bios dan bakabilirsin.
Ayrıca güç kaynağıda olabilir.500 W demişsin ama gerçek 500 W mı acaba?Everet veya OEM bi marka ise gerçek değildir.Onula ilgili bi problemde olabilir.

Yeri gelmişken sorayım,
PSU olarak forum ahalisi ne önerir genel itibariyle? Hangi markadır bu işin piri mesela?

Cantor' Alıntı:
...PSU olarak forum ahalisi ne önerir genel itibariyle? Hangi markadır bu işin piri mesela?
Ben Tagan kullanıyorum.
Fansız çözümler de var tabii, ama doğal olarak 2-3 misli pahalı. Su soğutmalı sistemlere ise hiç bakmıyorum ben.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri