[Eski] ADSL problemim

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

MrBarrish

Yeni üye
arkadaşlar sorumun şudur
Gayet normal olan ADSL bağlantım 1 haftadır modemi açtıktan sonra ağ' a bağlanması yaklaşık 25 dk. sürüyor. Daha önce böyle bir şey yoktu. İlk kez olduğunda, ADSL teknik destek hattını aradım geri arıyacaklarını söyleyip kapattılar. 20 dk sonra düzeldi bende onlardan kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüp normal yaşantıma devam ettim. Ama her bilgisayarı açtığımda aynı sorunla karşılaşıyorum. Tekrar teknik destek i aradığımda apartmandaki kablolarda sorun olabileceğini söylediler. Fakat kablolarda ki sorunun 20 dk geç bağlantı gibi bir netice yaratacağını düşünmüyorum bunu kendilerine de ilettim fakat oraya "sorun apartmanda " diye not aldıkları için artık her aradığımda bizi ilgilendirmez elektirikçi çağırın diyorlar. INCA marka modem kullanıyorum böyle bu sorunun çözümü konusunda yardım edebileceklere şimdiden teşekkür.

Şimdi meselenin kablodan olmadığı açık...
Zaten ne zaman o 444 lü zımbırtıyı arasan belki hayatında bilgisayarla ilk defa o müşteri hizmetleri odasında karşılaşmış olan bir insana terminolojisi apayrı olan bir network sitemi hakkında soru soruyorsun ordakide bilmediği için absürd cevaplar veriyor... Muhtemelende sana sorduklar ilk soru link ışığın yanıyormu... İkinciside DNS ayarlarınızı yaptınızmı... Oysa DNS ayarının statik ıp kullanan bir ev kullanıcısıyla hiçbir alaksı olmadığını hala bilmiyolar... Sen DNS lerle sadece boş ip yi alıyosun bunun içinde DNS i otomatik bul dediğin zaman zaten en yakın Dns sana ıp yi atıyor yani daha hızlı bağlanıyorsun...

Neyse gelelim senin sorununa...

Yeni yapmaya başlade demişsin o zaman sebep modemden olabilir diycem ama modemin ya hiç bağlanmaz yada hiç açılmaz.... sorum modem değil... Yalnız eğer modemin usb modemse sana tavsiyeim ilk fırsatta bir ethernet modem almandır... Neticede ben bu usb modemlere erkeğe g-string giydirmek gibi bakıyorum hani olmasına olurda olmaz...

İnternetin dev bir network olduğu düşünülürse networke neyle bağlanman gerekiyorsa onu kullan hem zırt pırt ip almak zorunda kalmazsın...

Ama sorun şu ki ttnet düzgün olmayan bir altyapı oluşturupta milletimizi hızlı internete kavuştuarayım derken feci battılar farkıdna değiller... DNS serverların kaldırmıycağı kadar port açtılar ve serverlar portlara ip atamakta zorlanmaya başladı hatta sen sanırsam herhangi bir geçit ıp sinin boşalmasını bekliyor bile olabilirsin ama sana bunu ttnet söylemez ve muhtemelen gerçek sebep budur...

İşte burda devreye senin aldığın modemin usb yada ethernet olması devreye giriyor... Usb olduğu zaman bilgisayarla beraber modemde kapandığı için internet bağlantın kesiliyor ve ıp düşüyor bu sebeple tekrar bağlandığında yeni ıp atanması gerektiğinden boş ıp düşene kadar bekliyorsun. 20-25 dk az bile söyliyim... Ama eğer ethernet modem olursa bilgisayarından bağımsız bir adaptörle çalışıcağı için bilgisayarı kapatsan bile modemin açık kalabiliyor böylece aldığın ıp boşa düşmüyor ve aslında ttnet serverları seni hep bağlı görüyor ve sen istediğin zaman bilgisayarını açıp internete girebiliyorsun dikkat et girebiliyorsun diyorum zaten hep bağlısın çünkü...
Bu teklifimi değerlendir... Emin ol faydasını görürsün...

Yok eğer zaten ethernet modem kullanıysan(bu usb modem içinde geçerli) muhtemelen eve kadar gelen telefon hattında kopukluk değil ama kirlilik olabilir. Ayrıca telefon hattını splittera girmeden kesinlike paralel hat çekmiyceksin. Bina Santral kutusundan gelen kablo splitter da line girişine, modem modeme ve tel çıkışından sonra parlel dağıtmaya başlayacaksın... Önce bir bunu kontrol eğer bu hata varsa kablolamada zaten bunun usb modemle alakası yoktur....

Yok yine olay çözülmüyorsa modemi bi kaldır baştan kur...

Yine olmadıysa eğer modemini değiştir....

Yine olmadıysa kesin bir yerde fiber optik kablo kopmuştur... Bekle ki yapsınlar :)

saol bu işlerden anlamayan biri olarak kafamda baya bişey canlandı..
ethernet üzerinden kullanıyorum modemi açık bırakmak iyi fikir ama benim için değil "obsesif" bir insan olarak prizde bırakılmış fişler konusunda çok hasssasım :(
yani bi şekilde böle devam etcez ...peki türktelekom u mahkemeye verebilirmiyim :idea:

Bence mahkeme olayına girme bin pişman olursun... Devleti devlete şikayet ediyorsun... Bide düşünelim eğer borçlusuna kan kusturan avukatları varsa bu durunlarda neler yaparlar tahmin et :)

Eğer dediğim gibi kablolarını kontrol ettiysen biraz bekle düzelir zamanla ama bence sorun kabloda olabilir...

Hazir basligi acilmisken benimde bir sorum var,
TR deki bir arkadasim, DSL kullaniyor, ona gonderdigim MiniMac ile nete baglanicak fakat, kendisinde bulunan modem de Ethernet cikisi yokmus. Yani tel kablosu giriyor, output ta telefon kablosuymus. Bir de USB girisi/cikisi varmis. Burda ben DSL kullandim ama hic boyle modem gormedim. Telefon kablosu girer, Ethernet kablosu cikar Ethernet portuna baglarsin, automatic olarak bilgisayar Ip ni alir...

Simdi bu modem herhalde, Network karti olmayan bilgisayarlar icin. Sizce Ethernet cikisli bir modem almasi, Internet hizini onemli bir sekilde artirir mi? (bence artirmasi lazim, tasidigi data katsayisi ethernet kablosunun daha fazla)

kolay gelsin

berk

wow cok garip geldi, USB ile modeme baglanmak. ogrendigim iyi oldu. bir USB portu helak olucak ama, 100 YTL si cebte kalir.
Mahcem
peki herhangi bir setting ayari yapman gerekiyo mu bu set-up ta, ethernet le baglanirmis gibi her seyi automatic olarak alicak mi?

Valla bizimkiyle gelen CD'deki önceden konfigürasyonu yapılmış sürücüyü yükledim, cihazı bağladım, açtım, dokümanda gelen kullanıcı adı ve şifreyi girdim, bam! O gündür bu gündür çalışıyor, hem de USB 1.1 porttan. Üzerinden de beş bilgisayarlık network çıkış yapıyor. Radyo mu dinleyen dersin, surf eden mi, upload yapan mı...

Berk, tipki dial up baglanti kurarmis gibi yapilsa da olur.
Urunle beraber gelen CD-ROM'da driverla birlikte bu tip ayarlari yapmak icin de otomatik olarak calisan bir yazilim geliyor. Ayrica herseyi bu CD-ROM'a birakirsan, bilgisayar, bir arayuzle internete baglaniyor. Yani yeni bir yazilim.
Bazi essoglu essssek yazilimlar, internet explorer'in (duruma gore baska browserlarin da) ayarlarini sana sormadan degistiriyor. Ornegin Outlook Express'i e-mail client olarak kullaniyorsan, tatsiz surprizlerle karsilasabiliyorsun.
Benim o arkadasa tavsiyem, "New Connection Wizard" turunden birseyi kullanarak, yeni acilan account bilgilerini, varolan isletim sistemiyle girmek ve internete oyle baglanmaktir.
Driver CD-ROM'dan yuklensin tabii, ama "connection settings" hikayesini manual olarak yapmak; hem sistemi gereksiz bir yazilimdan, hem de browser/e-mail client ayarlarinda istenmeyen (beklenmedik) degisikliklerden kurtarir.

Windows OS olsaydi, nasil yapilacagini yazardim buraya ama, Mac OS kullanmiyorum su anda...

Öncelikle: yurtdışından buraya getirilen/gönderilen modemler burada çalışmayabiliyor. Ben ABD'de kullandığım modemi burada kullanamadım mesela. O yüzden yeni bir modem almak zorunda kaldım. Türk Telekom'un test edip onayladığı modemlerin bir listesi var, web sitelerinde olması lazım. O listede olmayan modemler riskli (bendeki Westell'di, Mahcem'in yukarıda bahsettiğinden).

İkincisi: iki tür USB modem var. Biri "always on", kendi güç kaynağı var. Bunlar ethernet modem gibi, bilgisayarı açtığınız anda internettesiniz. Diğer tür ise "USB powered" yani gücünü USB bağlantısından alıyor. Bunlarda bilgisayarı kapayınca internet bağlantısını kaybediyorsunuz. Tekrar açınca modem uyanıyor, gidip karşı tarafa bağlanıyor. Ondan sonra tamamen dial up gibi çalışan bir programcığı kullanarak bilgisayarı internete manuel olarak bağlıyorsunuz.

Barýþ'ýn yaþadýðý sorun bende de var. þu aralar hiç uðraþabilicek gibi de deðilim. her aradýðýmda farklý bir gerizekalý çýktýðý için anlatamýyorum da derdimi, en son aradýðýmda (7856. aramam) þöyle girdim konuya;

"bak kardeþim, ben bilgisayarý yemiþ bitirmiþ biriyim bana herkese anlattýklarýný anlatma, çünkü onlarýn hepsini denedim. ayrýca bilgisayarýmda deepfreeze var, ayarlarda deðiþiklik kesinlikle olamaz. buna raðmen yine de tek tek herþeyi kontrol de ettim. modemimin bütün kablolarý uzun süredir ayný yere baðlý ve sorun yeni baþladý, kaldý ki baðlantýlarý da kontrol ettim. modemim zoom x4, dahili splitter var. ethernet kullanýyorum, usb de denedim fark yok. saatler sonra baðlandýðý oluyor, sonuçta baðlanýyor"

bu kadar laftan sonra adamýn cevabý þuydu;

"siplitir kullanmanýz lazým, paralel telefon hattý çekince oluyor böyle sorun"

ne diyebilirim ki þimdi? efendiliðimi koruyorum. sonra o kadar laf anlatmama raðmen yine klasik gerizekalý önerilerini yapýyor ve ben hepsini denediðimi söylüyorum efendice. ve yaptýrdýðý herþeyin sonunda adama "bunu deniyoruz, ben daha önce de denedim ama zaten bu konuda bir eksiklik olsaydý, saatler sonra durduk yere baðlanývermesi mantýklý olmazdý" diyorum. içimde bir ümit, belki beyni bir ihtimal çalýþýr diye ama nafile. e insanýz kardeþim nereye kadar katlanabiliriz ki. yedi ceddine küfür etmeden telefonu kapatabildiðim için kendimi ermiþ hissediyorum.

þimdi telekom devlet kurumu olduðu için memleket nüfusunun yarýsýný iþe almýþlar. sonra bunlarýn içinden en gerizekalýlarý bulup, onlarýn içinden de internetle en alakasýz olanlarý seçip, iki günlük eðitimle adsl müþteri hizmetleri'ne vermiþler. asýl sorun burdan kaynaklanýyor. ben kaba kuvvete baþvurmayý düþünüyorum..

oh be içimi döktüm rahatladým :lol:

forvet' Alıntı:
Ama sorun þu ki ttnet düzgün olmayan bir altyapý oluþturupta milletimizi hýzlý internete kavuþtuarayým derken feci battýlar farkýdna deðiller... DNS serverlarýn kaldýrmýycaðý kadar port açtýlar ve serverlar portlara ip atamakta zorlanmaya baþladý hatta sen sanýrsam herhangi bir geçit ýp sinin boþalmasýný bekliyor bile olabilirsin ama sana bunu ttnet söylemez ve muhtemelen gerçek sebep budur...

benim aklýma yattý biraz bu ama, bu sorunla karþýlaþan ilk gördüðüm kiþi barýþ oldu..

forvet' Alıntı:
Yine olmadýysa eðer modemini deðiþtir....

bugün sipariþ verdim, yine ayný durum olursa deðnekle gidiyorum telekom'a :lol: haftaya 3. sayfa haberi olarak karþýnýzdayým :lol:

Olcay yaşadıklarının bir benzerini dün akşam ben de yaşadım.

Geçen hafta başında telefonlar gitti. Arıza için aradığımızda, bizim sokakta bir çalışma olduğunu birkaç gün sonra herşeyin normale döneceğini söylediler. Sesimizi çıkarmadık.

Perşembe günü telefonlar düzeldi. Fakat ADSL hattı gelmedi. Belki halen çalışma devam ediyor diyerek bir gün daha aramayayım dedim. Dün de düzelmeyince üç kulhuvallah bir elham okuyup destek hattını aradım.

Sonuç olarak şunu anladım ki, oraya alınan arkadaşların beyinleri, "bütün sorunların kaynağı splitter"dır diyerek yıkamışlar. Başka bir açıklaması yok. Konuştuğum üç kişi de splitterla kafayı yemişti. Halbuki hepsine sorunun bizden değil telekomdan kaynaklandığını, haftabaşı bir çalışma olduğunu vs anlatmıştım. Konuştuğum dördüncü kişiyi, geçen haftaya kadar sorunsuz bağlantım olduğu, problemin Telekom'un sokakta yaptığı çalışmadan sonra meydana geldiği,evdeki sistemde herhangi bir ters durum olmadığı, telefon hattını direk olarak modeme bağlasam bile bağlantı sağlayamadığım konusunda ikna etmeyi başardım sanırım. Sonunda arızayı kayıt olarak aldılar. 24 saat içinde döneceklermiş. Bekliyoruz.

Neyse ki gecenin ödülü peygamber sabrımın hanım tarafından onaylanması oldu :D

iþin kötü tarafý 24 saat içinde geri dönecek kiþi, ayný kulvarda gerizekalýlýk dalýnda guiness rekorlarý'na kasan baþka biri olacaðý için, çýkýp ayný þeyleri söyleyip çözümsüzlüðe doðru bir adým daha ilerlemiþ olacak ki gördüðünüz gibi ben akþamlarý kullanabiliyorum sadece interneti. bugün baðlantý kopmasýn diye açýk býraktým bilgisayarý, o da yaramamýþ. sorunun kaynaðýnýn telekom olduðu belli yalnýz olmadýðýma göre. yalnýz splitter gündüzleri çalýþmýyor benim, sorun da ondanmýþ ya artýk iki modemi vardiyalý çalýþtýrýrým sorun olmaz inþallah. ya da kurþun döktürecem baþka çare yok. büyü filan olabilir :lol:

Bu işler modemden mi oluyor bilemiyorum:

Zoom 5551 vardı... İki ay sonra çok sorun çıkardı, sonra arkadaşa verdim o hergün kullanıyor. Gittim US Robotics aldım, hiç sornum yok. 24 saat hiç hattan düşmüyor. Ama şu 256/64 saçmalığı yok mu!!! 27 Kb ten fazla hız alamıyorum. Tekel olan herşey boka dönüyor. 10 adam 1 kişilik hat üzerinden ne kadar hızlı bağlantı kurabilir... Bari yalan söylemesinler 256/64 diye. Millet 3-5-10 Megabit ile ayda 30-60dolara takılırken biz çin işkencesi görüyoruz. Böyle mi çağa ayak uyduracağız. TTnet satılsın iki de yeni özel firma açılsın bak nasıl herkes daha ucuza daha hızlı bağlanıyor. :evil:

Nasıl böyle olduğunu anlamadım ama ADSL bağlantı problemimi ilginç bir şekilde çözdüm ve olayın şöyle oluştuğunu farkettim: modem ve bilgisayar ethernet ile birbirine bağlı iken ikisini aynı anda açtığımda modemin net ile buluşması yani "show time" ışığının sürekli yanar duruma geçmesi yaklaşık 25 dakika alıyor fakat bilgisyar ve modem kablosunu çıkartıp iki aleti ayırıp ikisini açtığımda modem net'i hemen buluyor sonra etherbet kablosunu takıyorum ve işlem tamam. Bu durum bana hala saçma geliyor onlarca kere denedim ama durum hep aynı. Zone Alarm firewall kullanıyorum ondan olabilirmi.

Bendede şöyle bir sorun oluyordu.USB'li modemimle internete bağlanıyordum.Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra 20 dakka kadar beklemem gerekiyordu tekrar bağlanmam için.Çözümü buldulm.Bilgisayarı kapatmadan önce bağlantıyı kesmem gerektiğini anladım.Bağlantıyı kesip bilgisayarı kapatıp sonra tekrar açtığımda hiç beklemeden internete bağlanabiliyorum artık.Tabi birsürü farklı sorun var.Benimki gibi olanlar bu yolu denetebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri