[Eski] Akai CD 3000 ve Canlı performans ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

PrOnToBaSSo

Yeni üye
selam arkadaşlar
canlı performanslarda 1 adet korg triton le kullanıyorum ancak 2. bir klavyeye ihtiyacım var
Akai CD 3000 Hardware sampler ve bir midi keyboard'u 2. klavye olarak kullanmak mümkünmüdür. daha önce hiç hardware sampler kullanmadım Bu sampler in içine çeşitli piano, organ, synth, ve string sesleri ekleyerek canlı performansta 2. bir klavye olarak kullanabilirmiyim

TEŞEKKÜRLER

bir ara bende düşünmüştüm ama sonradan tr classic aldım,
ona harcayacağın miktara Triton le' üzerinde sampler özelliği yaratman daha mantıklı olmaz mı, taşımak çok ta kolay olmaz akai yi, hevesin geçerse zulüm olabilir...

ama sampler ile her türlü piano şu bu seslerini midi kabloyla kontrolöründe kullanabilirsin birde cd okuyucusu bir sürü kablo...

leadnord' Alıntı:
ona harcayacağın miktara Triton le' üzerinde sampler özelliği yaratman daha mantıklı olmaz mı
..
haklisin ancak 2 klavyeyi ayni anda kullanmam gereken yerler oluyor örnegin biriyle synth çalarken digeriyle organ solo atmam gereken yerlerde ayni anda 2 ayri sese ihtiyacim oluyor
Keyboard'i 2 ye ayirmakta bir alternatif ancak hiz ve parça geçislerinde kolaylik açisindan 2. klavye sart bence
Sampler dan ziyade 2. bir klavye almak daha mantikli olacak herhalde ama ondada içindeki seslerle yetinmek durumunda kaliyorsun tek alternatif 2. bir Triton yada Synth ozelligi olan bir klavye
Sagol öneriler için :wink:

ben sana Fantom Xa'yi öneririm Roland'dan.. Sample larini hic bi masraf yapmadan!! da atabilirsin, ama ufak bir ram ve kart masrafi ile 1 GB kadar sample ' ı yanında tasıyıp ( multisample olarak 80 tane kadar ) hemde Fantom'un synthesis sistemindeki seslerden faydalanabilirsin. Ozellikle Triton ile beraber Fantom' u kullanınca iki farklı ses karakteri kullanacagindan faydali olur.

Sıfır bir Fantom Xa nın sana maliyeti 1650 Dolar, Pcmcia kart cevirici ve 1 gb lik CF kart ortalama 100 Dolar, 512 SD ram de ortalama 80 dolar civari..

Ucuza bir MIDI klavye alıp Triton'un seslerini ikinci bir kanalda kullanmayı neden düşünmüyorsun? Daha hesaplı olur.

Irmak' Alıntı:
Ucuza bir MIDI klavye alıp Triton'un seslerini ikinci bir kanalda kullanmayı neden düşünmüyorsun? Daha hesaplı olur.

Ya bu düşüncede vardı bi ara kafamda ama nasıl yapıcagımı tam olarak bilmiyordum sonra birkaç yere sordum tünelde olmaz ööle şey dediler
böyle bir alternatifim varmı ve ne şekilde yapılıyor..

Selam.. Böyle bir alternatifin var o da şu şekilde olur. MIDI keyboard dan send channel ı 2 seçersin Triton dan da herhangi bir Combi patchine sesleri bu şekilde ayarlarsın. Mesela Tritonda Combi A000 da Ballad Layer EP var. Bu combinin 8 kanalına diyelim (tabii ki Combinin kullanmadığı herhangi bir boş kanalına da olabilir) A42 Smooth Lead koydun, Combi ayarlarından MIDI sekmelerinden receive channelı 2 yaparsın, Combi 8. kanaldaki Leadin MIDI bilgilerini MIDI keyboarddan almış olur. Ama bu tabii ki 2 Klavyenin verdiği esnekliği vermez çünkü hem patch değiştirirken işkence çekersin hem de Lead in efektleri kendine ait olmaz, ton kuru ve zayıf gelebilir vs. (Lead diyorum örnek olarak Lead gösterdiğim için). Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Bu haftasonu çalışıyorum klavyelerim yanımda değil, ama pazar günü Tritonu eve getirip bu konuda değişik denemeler yapabilirim. Ancak ondan sonra daha detaylı bilgiler verebilirim.
Kolay gelsin :)

teşekkür ederim MurtyKbd fikirler için, biraz bende araştırma yapıyım bakalım. Receptor gerçekten güzel bir cihaz ancak hayli tuzlu, şimdilik uzak bi alternetif :D
bu tür bi kullanımda sesler arasındaki geçişleri rahatlıkla yapmak mümkün oluyormu, yoksa bihayli uğraştırıyormu yani canlı çalarken uygulanabilecek bir yöntemmi birde Tritonda lead çalarken midi klavyede piano çalabiliyormuz bu şekilde performansa çıkan arkadaşlar varmıdır buralarda
Teşekkürler Tekrar

Dediğim gibi, detaylı denemeleri pazartesi evde Triton ile yapar bilgi veririm. Tabii ki istediğin farklı sesleri çalabilirsin. İster Tritonda lead çal ister MIDI kbd da piano çal, ister Tritonda brass çal ister MIDI kbd da guitar çal farketmez ama dediğim patch değiştirmek o kadar kolay değil. Yine de kesin birşey söylemeyeyim tam denemeleri yaptıktan sonra deneyimlerimi aktarırım.

Onun dışında Receptor'un İngiltere fiyatı 1350$. Yani o kadar da tuzlu değil :) Umarım yakında alacak imkanım olur ve yurtdışından da getirecek birileri olur :) Dahili plug-inleri bile adamı uçuracak seviyede. Bir de sağlam plug-inler yükledik mi eywaaaaah! Dadından yinmez :D

Receptor demolarındaki 7. videoda Klavyenin altından "a single internet cable" dediği kabloyu çıkarırkenki hareketleri ve surat ifadesi bitirdi beni :)

Jordan amca, seviyorum seni :? :) :eek: :D

(Alacağım şu Receptor'u....)

vallahi birilerinin getirmesi lazım çünkü hatrısayılır bir marka ve çokta fazla kullanıcısı olabileceğini düşünüyorum Potansiyel bir müşteri olarak

bana kalsa hic fark olmaz ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti gümrüklendirme ve vergi oranlarını göz önüne alirsak, ile, ve malum Türkiye' de cok büyük siparislerle getirememiz ( arz - talep degil talep - arz ) en iyimser fark %20 kadar olur.

% 20 iyi bir rakam aslında yani yaklaşık +270 $ gibi bir fark yapıyor
tabi bu fiyat yani 1620$ KDV hariç fiyatı olur büyük ihtimal, KDV de eklediğimiz zaman ingilterede 1350$ a satılan ürünü yaklaşık 1910$ a edinmiş oluyoruz. yani 560 dolar fark
vay be :evil:
Tabi birde
jazzanova' Alıntı:
en iyimser fark %20 kadar olur

ama ben şunu anlayamıyorum, beni biraz aydınlatabilirmisiniz
Compel'deki M-Audio ürünleri nasıl oluyorda yurtdışındakiyle aynı fiyata satılabiliyor
İlginç vallahi..

Geri