[Eski] AKAI EWI - Electronic Wind Instrument

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Burada da alana ben denk gelemedim :( Bu tip aletlerde genelde demolara güvenmemeyi acı paralar harcıyarak öğrendiğimden kullanan 1-2 kişi bulana kadar almamaya karar verdim...

EWI kullananlardan bilgi alabilirseniz ve burda paylaşırsanız ben de çok memnun olurum. Kendim çok az flüt çalmakla beraber nefesli enstrumanlara ilgim var, hem USB modeli hem de büyük modeli ilgimi çekiyor, nefesli enstruman tecrübesi olmadan bu aleti çalmaya çalışmak ne kadar verimli olabilir merak ediyorum.

Hala çalan bir arkadaş bulamadım. yada denk gelmedim. Flüt çalıyosan zaten klavye flüt ( yan ) ve alto sax ile aynı. Yani ewi lerde de aynı klavye var. Sana tek zorluğu diyafram bana da tek zorluğu klavye oluyor. Gerisi çalışma işi.

Ama alet oyuncak mı yoksa profesonel birşey mi onu daha anlıyamadım. Youtube daki bu tip videolarda benim için hiçbir zaman referans olamıyor. Adam bir casio klavye alıyor. ( en düşük modellerden ) işi gücü yok sabah akşam üstünde ondan sonra bi demo çalıp kaydediyor vayy be diyosun. Ama olay alette değil adamda oluyor. :D

Ben de aynı ikilem içerisindeyim, içinde synth olan modelinden çok fark yok galiba internette okuduğum kadarıyla, buna bir usb-midi converter alıp klavyemdeki lead seslerini adam gibi kullanabileceksem çok sevineceğim, çünkü bayağıdır böyle birşey istiyorum. Umarım beklediğim(iz) alet budur :)

İnşallah, gelebilsem ben de çok sevineceğim :) Sen de İzmir'e uğrarsan haberim olsun mutlaka, EWI çalarız :)

Ya bu arada, bu aleti araya bilgisayar sokmadan doğrudan synth'e bağlamanın yolu nedir ? USB'yi midi'ye çeviren birşeyler var mı, bu konuda bilgin var mı ?

Soruma cevap www.ewiusb.com 'dan geldi, aynen aktarıyorum :

"The EWI USB only works as a USB 'guest' device, as such you have to plug it into a USB 'host' - aka a computer. It is not possible to directly connect one to a synthesizer without some form of computer between the two.

If you want to direct connect using MIDI to hardware synths, you would be better off buying a EWI-4000S. The USB is the 'bargain' model and is little more internally than a overglorified USB game controller, powered off the USB Bus - the 4000S is a full on midi controller with a standard five pin midi out and it's own built in hardware synth as well."

Benim inglizcem çok fena. Ama '' I can speak şakır şukur duruma göre :D ''

Anladığım ewi usb sadece bilgisayarda çalışıyor. Klavyeye bağlamak için ewi bilnenme modelini alın deyo ? Öyle mi ???

onemusic' Alıntı:
Benim inglizcem çok fena. Ama '' I can speak şakır şukur duruma göre :D ''

Anladığım ewi usb sadece bilgisayarda çalışıyor. Klavyeye bağlamak için ewi bilnenme modelini alın deyo ? Öyle mi ???

Çok güzel pazarlama stratijimiz var, bu USB li modele midi out koysaydık diğerini kimse almazdı o yüzden sadece diğerine midi out koyduk diyor :D

Sercan çok güzel açıklamış :) İşin özü pahalı olan modeli alın diyor, çünkü onda midi out var, istediğin klavyeye bağlayabilirsin diyor. Ki pahalısının Türkiye fiyatı 1100 dolar civarında tahminim.

AKAI EWI 4000s kullanan iki arkadaşım var. Ben de cihazı yakından inceledim bolca. Çok ilginç bir enstruman bence. Beni en çok etkileyen tarafı, nefesteki dinamiklere karşı çok hassas olması. Yani çok güzel nüanslar elde edebilirsiniz bununla.

Slm arkadaşlar ben kullanıyorum. Bende Akai 4000s var fakat Usb Yamaha yı hiç kullanmadım. Bildiğim kadarıyla alet Türkiye'de yok. Ben bir arkadaşıma New Work'tan getirttim.Alet hem adaptörle hem de 4 kalem pille çalışabiliyor.Line ve midi çıkışı var ayrıca kulaklık çıkışı da var.Takıp sessiz sessiz çalışabiliyorsunuz.Üzerinde bulunan 100 ayrı ses var fakat içerisine ses yazamıyorsunuz fakat cubase gibi programlardan ses alabilir ya da bağlayacağınız bir modüldeki sesleri kullanabilirsiniz.Tamamen dokunmatik bir klavyesi var ve 7 oktav ses genişliğine sahip.Ayrıca kolay oktav değiştirmek mümkün.Glade,Octaver,breath control gibi özelliklerde üzerinde mevcut.Sentetik sesleri çalmak için ideal ama tabiki akustik saksafonun tadını asla vermiyor...

Bu arada sakın Akai Türkiye Distrübitörlüğüne sormayın çünkü ben öyle bir hata yaptım.Daha aletin adını bilmiyorlar. Biz sadece Lcd,Plazma falan satıyoruz dediler bana... :)

Vaisax, tahminim nefesli enstrumanlardan birini çalıyorsun. Sence daha önceden çok az nefesli enstruman tecrübesi olan birinin bunu alıp öğrenmesi ne kadar mümkün? Benim saksafon sample'ları çalmak gibi bir derdim yok, zaten synth sesleri çalmak istiyorum.

Edit: Kullanıcı adına bir daha baktım da, tahmin etmesi çok zor değilmiş :)

Nefesli Enstrüman çalıyo olman aslında o kadar önemli diil çünkü alet gerçekten yeni bir enstrümana başlamak gibi çok değişik çalımı var. Ama bu arada önemli bir not daha önce çalıyo olmak şöyle avantajlı enstrümanın klavyesi flüt,saksafon ve klarnet klavyelerine uyumlu yani klarnette sol bastığın perdedende alette sol,saksafonda sol bastığın yerdende alette sol çıkıyo aynı şey flüt ve diğer sesler içinde geçerli....

Geri