[Eski] Aktif kabinler mi, Pasif kabinler mi ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

fidanses

Yeni üye
Son dönemlerde farkında olmadan elimizdeki malzemenin çoğu aktif kabin oldu. Acaba doğru yoldamıyız ? Elimde EAW KF-650 ve RCF 6001(Aktif) ler var. Sizce ciddi işlerde hangisini kullanmam daha doğru olacak? İç sistemde RCF ART-312 ile RCF ART-325 ler, RCF 8001'ler var. Yorumlarınızı bekliyorum.

fidanses' Alıntı:
Son dönemlerde farkında olmadan elimizdeki malzemenin çoğu aktif kabin oldu. Acaba doğru yoldamıyız ? Elimde EAW KF-650 ve RCF 6001(Aktif) ler var. Sizce ciddi işlerde hangisini kullanmam daha doğru olacak? İç sistemde RCF ART-312 ile RCF ART-325 ler, RCF 8001'ler var. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bence Kf650 derim.Rcf 6001 orta menzilli bir hoparlör.Tonlar yumuşak ve güzel geliyor fakat, sanki sahneden uzaklaştıkça tiz dağılımı çok hoşuma gitmiyor.Kayboluyor gibi diyebilirim.1" tiz var biliyorum.Kendim hiç kullanmadım ama, birkaç yerde dinleme fırsatım oldu.Hatta üç ay önce İstanbul Küçükçekmece'de oturduğum eve çok yakın bir bölgede Murat Boz konseri vardı.Bende gidip bakayım dedim.PA de 6001 ler vardı.Yanlış hatırlamıyorsam 6 sağa 6 sola koymuşlardı.Orda bunların ilk defa tonlarını dinlemiştim.
Kısaca toparlamak gerekirse, kendi görüşümce kf650 kullanın derim.Tahminimce kabin orjinal değildir.İç compenantlar sağlam olsun ve kabin doğru olsun yeterlidir.Kf650 nin en sevdiğim yanı mid ve tizleri çok güçlü çakıyor.Biraz kemikimsi bir sertlik hissettiriyor ama sahneden uzaklaştıkça gücü daha çok açığa çıkıyor.Fakat Kf650 lerden iyi netice almak istiyorsanız.İyice uçurmanız gerek. :D Yani iyi bir yükseklik vermeniz lazım.Bence RCF 6001 leri sahne içinde L-R side fill yapın sanatçıya verin.Bu şekilde daha iyi işe yararlar. :mrgreen: Ayrıca işlevine göre çok pahallılar... :?:

KF-650 ile 6001'in arasında ki farkı anlayamıyorsanız ya sizdekiler orjinal değil, yada başka bir işle uğraşmanız daha iyi olur sesçilik yerine :) :) :)

6001 ler özellikle 3-6Khz arasında yüksek güçte distorsion yapar... Sırf bu yüzden biel pek sevdiğim söylenemez. Öte yandan doğru crossover setupları yapılmış, doğru amplifikatör kullanılmış EAW KF650'li ler çok düzgün ses verir..

Geri