[Eski] Aktivasyon yapamadım! Yardım eder misiniz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

duende

Yeni üye
Steinberg CI2+ ses kartı aldım. Yanında Cubase Essentials 5 geldi. Kutu içerisinden USB elicenser diye bir aygıt çıkmadı. Ancak manueldeki "package contents" bölümünde kutudaki parçalardan biri olarak adı geçiyor.

Elimde bir adet kağıt var üzerinde aktivasyon kodu yazan. Sorun bununlada bitmiyor tabiki. "Elicenser control center"ı açtığım zaman yazıların hiçbiri görünmüyor.

Zar zor aktivasyon kodunu bir yerlere girdiğimde Cubase Essentials 5 adı çıkıyor alttaki bir ekranda. İki butondan hangisine basarsam basayım ilerleme kaydedemiyorum.

http://www.elicenser.net/en/ adresinden eski sürümleride indirdim yinede fayda etmedi. İki aşama gidiyorum. Daha sonra benden bir elicenser seçmemi isteyen bir ekran çıkıyor karşıma. Bir anahtar ve bir hdd simgesinden başka bir şey çıkmıyor. Görünen ikonları seçmek fayda etmiyor.

Steinberg'e kayıt oldum bu arada. Ses kartını kaydettim vs... Belki bir faydası olur diye kafa beyin iyice sulandıktan sonra. Ancak tabiki başarısız bir girişim oldu buda.

Benim anladığım kadarıyla kutu içerisinden çıkması gereken USB'den bağlanacak küçük bir aygıt lazım. Yanlış mı düşünüyorum bu konuda? Sizler kurulum yaparken kullandınız mı öyle bir alet? Kutu içeriğinde böyle bir cihaz var mı? Yoksa, sadece elimdeki activation key ile nasıl license temin edeceğim? Yardımcı olanlara şimdiden sonsuz teşekkür ederim. Saatlerdir uğraşıyorum zira. Saygılarımla...

Çıkması gerekirdi yahu.

Ayrıca alınabilir mi acaba? Araştırmak lazım.

Nereden aldın aleti?

Yazıların okunamaması sorununu ben de yaşadım. Ne yaptım ne ettim ise düzeltemedim. Yönlendirme videosuna bakarak, "bu şifre herhalde buraya yazılacak, hadi bismillah" diyerek kopyala-yapıştır yaptım, ve kurdum. :D

Neyse, kurulum konusunda sana yardımcı olamayacağım ama diğer konuyu söyleyeyim. E-licencer'dan indireceğin küçük bir dosyadır. Onu kendine ait boş bir usb kullanarak yapıyorsun. Kutudan usb çıkmıyor.

Petsise aynı şekilde denedim ancak bende olmadı. Kendime ait boş bir usbye elicencerı atıp oradan mı açacağım? Tam olarak anlayamadım orayı. Biraz açarsan sevinirim.

Nurkan, kutudan çıkmadı gerçektende öyle birşey. Dediğin gibi araştırmak lazım diyerek ürünü aldığım "dodiyez"i aradım. Onlarda beni akabinde "compel"e yönlendirdi. Yetkili kişi pencerede yazıların görünmemesi olayının bilgisarayın dilinin türkçe olmasından kaynaklandığını söyledi. Bende bunun üzerine format attım. Dili ingilzce yaptım. Ancak sonuç aynı. Bomboş pencereler. Yurtiçi, yurtdışı bir sürü forumda gezdim. Aynı sorunu yaşayan kimseyi bulamadım. Bende bir gariplik olduğunu mu düşünmeliyim acaba bu saatten sonra!

Herhangi bir usb stick'den mi bahsediyorsunuz? Ben Essential aldığımda bir adet dongle çıktı içinden. Steinberg sitesinden kullanıcı adımla girip önce programımı aktive ettim. Sonrasında Soft Licencer programına girip dongle'a lisans indirdim internetten ve olay bitti. Acaba yanlış mı hatırlıyorum?

Nurkan' Alıntı:

Nurkan, bir önceki gün linkini verdiğin sayfaya en az 10 defa uğradım. Az önce yine girdim. Baştan windows7 için geçerli olanların tüm sürümlerini indirdim. Denedim tek tek. Bu arada yabancı sitelerdende sürekli bilgi almaya çalışıyorum. Fakat olmadı. Şöyleki; iki tür elicenser var anladığım kadarıyla ben işlem yapmaya çalıştığımda pencerenin solunda sadece soft-elicenser görünüyor.

Onun üzerine activation key girdiğimde bu sefer soft-elicenser ikonunun üzerinde kırmızı bir girilmez benzeri kırmızı şerit görünüyor. Ve devam et butonu açık görünmüyor.

Demoları izlediğimde ya da yabancı kaynaklı forumlarda cubase essential 5 için soft değil USB-elicenser olması gerektiğinden bahsediyor.

Fakat compel'den yetkili arkadaş kutu içeriğinde öyle bir aygıt olmadığını söyledi.

Öte yandan bir diğer problem olan license kurulumunda çıkan ekranın yazılarının görünmemesi olayı içinde aynı arkadaş pc'yi ingilizce yapmamı belirtmişti ama o da işe yaramadı.

Ne yapmam gerektiğini gerçekten bilemiyorum. Çok zor durumda kaldım. Elimde bir tek activation code var. Birçok şey denedim bunlar dışındada olmadı bir türlü. Aleti deneyemedim bile. Çok fena canım sıkıldı bu duruma.

Yarın yine compeli arayıp bu bilgileri aktarmayı düşünüyorum ancak adamlar içinde yok diyor öyle birşey. Ne yapmalı sizce?

Bu arada compel cumartesileri kapalıymış sanırım sitede öyle belirtiyor. Hadi hayırlısı bakalım. İşin bana garip gelen yanıda şu. Benzeri bir problemle karşılaşana rastlayamadım bir türlü. Youtube ve benzeri hiç bir sitede görsel bir açıklamada yok bu durum için. Yani dedikleri şu genel olarak; girin activation codu, onaylayın, size licence numarası verilecek ancak activation codu girip onayladığım anda kalıyorum öyle. Offffki off yani :(

Elimdeki activation key ile bir USB elicenser yaratmak mümkün müdürki? Petsise at boş bir usb belleğe olur desede program onu görüpte göstermiyor pencerenin solunda USB elicenser olarak. Varsa buna dair bir yöntem anlatın lütfen.

Bakın mesela şu bilgiye;
cubase net.ten alıntı

The USB-eLicenser number is required if you use one or more of the products listed below:

Cubase
Cubase 5 | Cubase Studio 5 | Cubase Essential 5
Cubase 4 | Cubase Studio 4 | Cubase Essential 4
Cubase SE 3 | SL 3 | SX 3
Cubase SL 2 | SX 2
Cubase SL 1 | SX 1
Cubase System|4 (incl. Cubase SL 3
Studio Case II (incl. Cubase SE 3)
WaveLab
WaveLab 6
WaveLab Studio 6
HALion
HALion 3
HALion Player
HALion String Edition 2
HALion Symphonic Orchestra
Virtual Instruments & Effects
The Grand 3
The Grand 2
Groove Agent 3
Groove Agent 2
Virtual Guitarist 2
Virtual Bassist
Hypersonic 1 | Hypersonic 2
Steinberg Surround Edition
Dolby Digital Encoder & DTS Encoder
If you are not a user of these products please leave the USB-eLicenser number fields empty! If you are using Sequel, Cubase AI, Cubase LE4, Wavelab Essential 6 or WaveLab LE 6 with a Soft-eLicenser, please do not enter a number.

Buradan çıkarttım benim olayımın soft elicenser olmadığını. Program USB-elicenser ile register oluyor. Yada ben gerçekten hiç anlamadım bu işi. Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar. Teşekkür ederim şimdiden ilginiz için.

Herhangi boş bir usb bellek (stick) olmuyor benim bildiğim. Cubase Essential 5 Education'i daha geçen aylarda aldım forumda bir arkadaştan sıfır paketli olarak. İçinden minik mavi dongle çıktı.

Önce CD'yi taktım Cubase ve Licencer programlarını kurdum. Licencer programının güncel updateini indirip kurdum.

Sonrasında Steinberg sitesine girip kullanıcı bölümüme girip programın kendi serial number'ını girip bir lisans yarattım.

Sonra dongle'ı bağladım ve Licencer programını çalıştırıp lisansı stick içine attım. ( Bu aşamı çok net hatırlayamıyorum, BoubleTrouble nickli Mert abimiz bu konuda oldukça tecrübeli, yanlışsa düzeltin, karambol olmasın)

Sonrasında Cubase'imi çalıştırıp lisansın onaylanmasını bekledim birkaç saniye, ve bitti.

Acaba, kullanmış olduğunuz Steinberg donanımı - bir nevi mpowered Pro tools gibi - Cubase için dongle olarak mı hizmet ediyor bilgisayara? Çok saçma tınlıyor kulağa ama...

Miraç Atıcı' Alıntı:
... Acaba, kullanmış olduğunuz Steinberg donanımı - bir nevi mpowered Pro tools gibi - Cubase için dongle olarak mı hizmet ediyor bilgisayara? Çok saçma tınlıyor kulağa ama...

Çeşitli ses kartlarıyla gelen kısıtlı Cubase versiyonlarını kullanabilmek için o ses kartını kullanmak gerekiyordu bildiğim kadarıyla. Bence de eğer kartın yanında dongle gelmiyorsa o ses kartını dongle olarak kullanıyorsunuzdur muhtemelen.

Yaklaşık iki yıl önce, Compel'den Konnekt Live aldım. İçinden çıkması gereken CD yazılımlarından biri yerine başka bir yazılım çıktı -detayına girmiyorum. Telefonla durumu bildirdim, bir CD daha gönderdiler ama ne yazık ki o da çıkması gereken yazılım değildi.
Demek ki, kutu içeriğine ilişkin bu tip sorunlar olabiliyor. (Yalnız şunun da hakkını vermem lazım: Ableton Live 8 Suite aldığım zaman da, kutu tertemiz, pırıl pırıl ve sıfır hasar olarak gelmişti.)

Aşağıdaki link'te, C12+'ın kutu içeriği yazılmış. Buna göre, eLicenser USB dongle, pakete dahil.
http://www.steinberg.net/fileadmin/redaktion/PDF/CI2Plus/CI2Plus_-_Technical_Specifications.pdf

Edit: Manual'ındaki Package Contents başlığına da baktım, USB e-Licenser (USB protection device) pakete dahil.

Ses kartını dongle olarak görme ihtimalini düşünerek epey uğraştım üzerinde ancak öyle bir şeyin mümkün olmadığını gördüm. Zaten buna dair hiçbir bilgi verilmemiş üretici sitesinde yada manual içerisinde. Compel'i arıyorum ancak bugünde kapalı sanırım. Yarın arayıp sorunumu tekrar dile getireceğim. Çektiğim bir kaç resmi eklemek istiyorum. Belki bir faydası olur. Sırasıyla karşıma çıkan ekranlar bunlar;

elicenser control center'a ilk giriş ekranı,

mox87.png

Bu aşamada ekranın bomboş görünmeside 2. bir mesele tabi. Ancak compel'den yetkili arkadaşın dediğini yaparak pc dilini ingilizceleştirmeme rağmen bu sorunuda aşamadım.

Giriş yapıyoruz.
1zbqkh.png

Soft-elicenser olarak görünen bir araç var solda ancak USB-elicenser görünmüyor. İşte tam bu noktada anladığım kadarıyla bir USB-elicenser'ın takılı olması lazımki sol ekranda onu seçip activation code'u kaydedeyim.

o8ug7n.png

Soft-elicenser üzerinde kaydetmeye çalıştığımızda ise aşağıdaki ekranla karşılaşıyorum.

pmwbt.png

Gerisi normal olarak gelmiyor zaten. Bu aşamada takılıp kalıyorum.

Yok ya, yani düşünüyorum da kesinlikle dongle çıkması gerekiyor. Aynı pencereyi ben açtığımda ve dongle takılı iken o harddisk simgesinin hemen altında bir usb simgesi de var. Ve ona tıkladığımda Cubase lisansımı görebiliyorum. Siz programı nerden satın almıştınız?

Miraç Atıcı' Alıntı:
Yok ya, yani düşünüyorum da kesinlikle dongle çıkması gerekiyor. Aynı pencereyi ben açtığımda ve dongle takılı iken o harddisk simgesinin hemen altında bir usb simgesi de var. Ve ona tıkladığımda Cubase lisansımı görebiliyorum. Siz programı nerden satın almıştınız?

dodiyez.com'dan satın aldım. Aradığımda beni yetkili distribütöre yani compel'e aktardılar. Orada benimle konuşan şahıs kutu içinde öyle bir parçanın olmadığını söyledi. Ancak ben konuştuğum kişinin çokta umursamadığını hatta konuya pek hakimde olmadığını hissettim konuşurken. Belkide bir başkasıyla görüşmeliyim bilemiyorum.

Şu an itibariyle henüz ulaşamadım telefon vasıtasıyla ancak yarın arayacağım mesai başlar başlamaz. Bakalım! Fakat çok canım sıkıldı bu duruma. Ses kartı önümde, cubase essential 5 var ancak hiçbirşey yapamıyorum.

Nasıl olacak onuda bilmiyorum! İstanbul'da değilim. Doğuda zorunlu hizmetimi yapmaktayım. Geri mi göndermeliyim ürünü? Dongle gönderme ihtimalleri var mı? E kalsın hadi denilecek birşeyde değil. Baştan bir cubase 5 ya da 6 satın alsam! Bu ses kartına yanında cubase essential 5 var diye verdiğim paraya yazık değil mi?

En iyi ihtimalde firma hatasını kabul etse ve bir dongle gönderse dahi kaç gün beklemem gerekecek. Çok can sıkıcı bir durum oldu bu benim için.

Bu arada hepinize çok teşekkürler arkadaşlar ilgi ve alakanız için.

Bizimde başımıza gelmişti benzer bir olay, içerikten araklayabiliyorlar. Evet kutu içeriğinde dongle yazıyor, ama muhtemelen soft-licencer ile çözülecek senin iş. Çünkü ses kartıyla gelen yazılım için dongle koymazlar.

Geri