[Eski] ALLEN&HEATH ilive-T112 idr-48 Hakkında

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

mbarut

Yeni üye
Öncelikle merhabalar herkese, sound parkımıza yeni eklediğimiz T112 ve idr-48 hakkında bilgilendirme ve yanlış bilinenleri düzeltmek adına bu başlığı atmaya karara verdim, bu arada bu başlık altında sorularınızıda yanıtlayabilirim, bu imkanı bize tanıdıkları için forum yöneticilerine de teşekkür etmek isterim.

Bu sistem bir çoğumuzunda bildiği gibi 2 parçadan oluşuyor ,bu iki parça birbirine bildiğimiz cat5 kablo ile bağlanıp ACE denilen bir protokol kullanıyor, burada önemli olan husus t112 kısmında iki , idr48 kısmıda ise bir mikroişlemci setinin bulunması ve bunların birbirinden bağımsız çalışmaları, t112 deki birinci işlemci olan sistem kontrol, 64bit linux sistemi kullanıyor ve gayet stabil çalışıyor, bu sistemin görevi dokunmatik ekran pot led ve lcd'leri kontrol etmek, t112 deki ikinci mikroişlemci seti 16 in 8 out A/D D/A konvertörü kontrol eden işlemci ,bu işlemci enerji verildikten 5 sn sonra devreye giriyor ve ses verebiliyorsunuz, idr-48 de olan mikro işlemci ise 48 in 24 out A/D D/A konverteri kontrol eden mikroişlemci seti ,ayrıca bu kutunun içide olan 8 ayrı efekt prosesörü bulunuyor, burada bunları anlatmamdaki husus ,herhangi bir durumda cihazlar arası cat5 bağlantı kesilir ise idr48'in kesintisiz çalıştığını gösterebilmek, hemde en son yaptığınız ayarda ,eğer idr48 in enerjisi kesilir ise ,enerji geldikten 5 saniye sonra ,girişleri ve çıkışları son yaptığınız açabiliyor hemde efektler ile birlikte.
Sistemde kullanılan her girişte gate , parametrik EQ , compresor , limiter ve de-esser her çıkışında ise grafik EQ ,paramterik EQ ,limiter ve de-esser bunuyor, sistemi istediğiniz gibi yapılandırabiliyorsunuz ,mesela ben 28 aux ,LR main ve 8 DCA kullanıyorum ve hala boş outlarım mevcut, her outta grafik EQ olması insana güven veriyor, piyasada mevcut digital mixerlede kritik mevzu olan auxlarda efekt çakışması durumunda sistem teknik servislik olmuyor ,anogog mixerlerde nasıl tepki veriyor ise bunda da aynı tepki ile karşılaşıyorsunuz, bu konuyu açacak olursak diyelimki aux 1'e efekti yönlendirdiniz , efektin dönüşümü 64. kanal ,64. kanaldan aux 1'i açtığınız zaman piyasadaki malum mixer direk teknik servise gitmek zorunda kalıyor ve işiniz yarım kalıyor.

Bu günlük benden bu kadar hepinize saygılarımı sunarım, kısmet olursa yazıya devam edeceğim.

Geçen gün konserdeydim.. enerji 1 sn için kesildi. Evet, 5 sn sonra ses geldi ama tam 3 dakika boyunca kesinlikle masa devreye girmedi! (saat tuttum)
Çok tehlikeli çünkü o ara bir feedback olsa, yada bir kanalı kapatman gerekse (mesela elektrik kesildi diye müzisyen jack'ını filan çıkarsaydı) yandın....

Tunca bey iyi bir konuya değinmiş , o kadar yatırım yapıyorsunuz, hem şebeke gerilimi sabit tutacak, hemde 20-25 dakika makinayı kapanmadan çalıştıracak bir online UPS ye para yatırmıyorsunuz, bu zaten kabul edilemez, online UPS hangi mikseri kullanırsanız kullanın şart (anolog dahi olsa), ayrıca benim tavsiye edeceğim bir marka APC, netten kolayca bulabilirsiz çeşitli güçlerde online 19" rack modelleri mevcut , bu arada Özgür bey bende saat tuttum bendeki makina 2 dakikada açılıyor , galiba bana torpil yapmışlar :) yada siz eski bir sürümle çalıştınız , tekrar üzerinde durmakta yarar var bir UPS alırsak kafamız rahat olur, ayrıca bu konu hakkında eklemek istediğim bir durum daha var , ben genel olarak bir işe gittiğim zaman yanımda bir laptop pc bulunur ,bu laptop pc'lere 1995 yılından beri ethernet cat5 portu koyuyorlar, elektrik kesintisini unutalım diyelimki mixerimizin üzerine program esnasında bir şey döküldü yada düştü vb. Allah korusun kullanılmaz duruma geldi ,laptop pc nizi ethernet portu ile idr48'e (yada idr32'ye) bağlayıp tüm özelliklerini kullanabiliyorsunuz ,pc açık olduğu için beklemiyorsunuzda, yahut hem surface'i (mixeri) hemde laptop pc'yi idr48'e bağlayıp iki farklı yerden kontrol edebiliyorsunuz (bu PA'yu tonlarken bayağı iş görebilir) ayrıca daha geniş kapsamlı olarak wifi desteğide mevcut, kablosuz olarak laptop hatta cep telefonundan/bilgisayarından bile tonlayanlar var.

Bende kullandım,bizdede mevcut masa.Elk. kesintilerinde Özgür abi'nin anlattığı gibi 3 dk gibi bir sürede açılıyor.Bir kötü tarafı da,stereo kanalları önceden yapmadıysanız yaklaşık 40-50 sn civarı 2-3 kanalı stereo yapmak için zaman harcıyorsunuz.Birde paralel linki yok + Main otuput'unu ''stereo matrix'' çıkışı yapıp EQ vb.kontrolleri tek kumandada yapma şansınızda var ama bununda zararlı etkileri var.Çok ince ayrıntılı bilgim yok bu konuda fakat bilgisi olan arkadaşlarımız konuyu açıklarlarsa çok daha iyi anlayacaksınız zararlarını.(Özgür bey sizden bekleriz :p)

UPS bu masada özellikle şart.Masa fazlasıyla nazik,incitmeye gelmiyor :) Fakat şu varki fiyatına göre kat kat kaliteli masa,(bana göre M7CL'den iyi bir masa)ama setup ayarlarını değiştirmek istenirse sizden uğraşmanız zaman alacaktır.

mbarut' Alıntı:
piyasada mevcut digital mixerlede kritik mevzu olan auxlarda efekt çakışması durumunda sistem teknik servislik olmuyor ,anogog mixerlerde nasıl tepki veriyor ise bunda da aynı tepki ile karşılaşıyorsunuz, bu konuyu açacak olursak diyelimki aux 1'e efekti yönlendirdiniz , efektin dönüşümü 64. kanal ,64. kanaldan aux 1'i açtığınız zaman piyasadaki malum mixer direk teknik servise gitmek zorunda kalıyor ve işiniz yarım kalıyor.

Bu arada o işlemi yapmakta çok tehlikeli denebilir :D Bu masada o hata kabul edilmiyor,high driver'larınız (Türk deyimi ile)bağrından yanık yanık gelir :D

O hatayı yaptığınızda da PFL'de peak noktasını görüyorsunuz.Masa sizi uyarıyor..

Geçenlerde Kontrol ses ışık la bir iş yaptık.. Yamaha LS9 kurdular ve rack mount bir ups den geçiriyorlardı. UPS in rack mount olanını baya aramışlar ama mantıklı bir çözümdü aynısını Antalya Gözde Müzik Yamaa M7CL için yapmıştı onunk rack mount değildi ama. Verilecek para para değil.

MertTaslica' Alıntı:
Birde paralel linki yok + Main otuput'unu ''stereo matrix'' çıkışı yapıp EQ vb.kontrolleri tek kumandada yapma şansınızda var ama bununda zararlı etkileri var.Çok ince ayrıntılı bilgim yok bu konuda fakat bilgisi olan arkadaşlarımız konuyu açıklarlarsa çok daha iyi anlayacaksınız zararlarını.(

yorumun için teşekkürler, bana ilive t112 idr48 v1.53 sürümü ile geldi ve main L-R daki EQ tek kumanda olarak çalışıyor.

Öylemi.Bunun olmasına sevindim.Uzun zamandır okuldan,işlerden dolayı A&H'nin sitesini inceleyemedim,versiyonun geldiğinden haberim yoktu.Hala 1.51 V ile çalışıyorum maalesef :D Bu bilgi için teşekkür ederim.

Mert bey şimdi siz siteyi ziyaret edip , v1.53 değil v1.54'ü indireceksiniz bilginiz olsun , bende yorumlarınızı bekliyorum.

MertTaslica' Alıntı:
mbarut' Alıntı:
piyasada mevcut digital mixerlede kritik mevzu olan auxlarda efekt çakışması durumunda sistem teknik servislik olmuyor ,anogog mixerlerde nasıl tepki veriyor ise bunda da aynı tepki ile karşılaşıyorsunuz, bu konuyu açacak olursak diyelimki aux 1'e efekti yönlendirdiniz , efektin dönüşümü 64. kanal ,64. kanaldan aux 1'i açtığınız zaman piyasadaki malum mixer direk teknik servise gitmek zorunda kalıyor ve işiniz yarım kalıyor.

Bu arada o işlemi yapmakta çok tehlikeli denebilir :D Bu masada o hata kabul edilmiyor,high driver'larınız (Türk deyimi ile)bağrından yanık yanık gelir :D

O hatayı yaptığınızda da PFL'de peak noktasını görüyorsunuz.Masa sizi uyarıyor..

Bunu yapanlar zaten mixer'in başına geçmesin zaten, sadece plasman yapsın!

Gerçekten haklısınız Özgür bey, ama piyasada kendi ile çok övünen ama yaptığı işten bi haber olan o kadar insan varki ,sadece burada değil bütün sektörlerde, temkinli olmamız gerekiyor ,ben bu efx dönüşüm işlemini ilive t112 idr48 'i alırken test ettim ve hiçbir sorunla karşılaşmadım, yani makinaya bir zararı olmadı, ama meslektaşlarımızı buradan bir kere daha uyarayım, başka cihazlarda kesinlikle denemesinler, sonuç hüsran olabilir.

ozgurcakici' Alıntı:

Özgür abi çok haklısın ama bu işi çok iyi bildiğini,çok iyi yaptığını sanan egoistler sektördeki diğer işini ''iyi,kaliteli'' yapanlara kötü kimlik kazandırıyor.Herkezin adına aynı şey söylenemez fakat çoğu yerde artık sesçiye amele gözüyle bakılıyor.İnsan muamelesi bile görmüyorsunuz.Tonmeisterlik ise ele ayağa düşmüş,her masadan ses çıkaran engineer olmuş !

Yazıklar olsun..

ozgurcakici' Alıntı:
MertTaslica' Alıntı:
mbarut' Alıntı:

ole dedmemk lazim
plasman yapmak icinde yetenek gerekli

hatirla basak grupama bodrum isi

hala deliriyorum dusundukce

oyle dememek lazim, plasman yapmak da yetenek istemekte.

bodrum basak grupama isini hatirlar iseniz ne demek istedigimi daha net anlarsiniz; ki ben hatirladikca hala deliye donmekteyim :)

Engin insana Türkçe karakter kullandırana kadar uyarıyorlar.. mesela bi DD var o direk siliyo karakter Türkçe değilse istiyosan batık haritası veriyor ol.

Sag üstteki amerikan bayrağına tıklıyosun Türk bayrağını seçiyosun oluyo.. hatta istersem arapca bile yazabilirim اراةصا بيلع طازاب'ل'طهروم

Geri