[Eski] Allenheat mi Soundcraft mı?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

bilgin

Yeni üye
Merhabaha arkadaşlar
Herkezin yaptığı gibi bizimde bazı dünya markaları arasında seçim yapmamız gerekiyor orta düzey konserler için sizce Allenheath inmi Soundcraf tınmı mikserlari ÖRNEK:(ML 5000 ve MH 4)
daha başarılı rider ler hangi marka üzerinde ortak kararda cevaplarınızı bekliyorum hepinize şimdiden teşekkürler..

A&H preamplisi ve işçiliği en kötü mixer'dir. Profesyonel işlerde adı bile geçmediği gibi teknik rider'larda özellikle no A&H! der genelde.

Kesinlikle Midas HT3000 derim.

ozgurcakici' Alıntı:
A&H preamplisi ve işçiliği en kötü mixer'dir. Profesyonel işlerde adı bile geçmediği gibi teknik rider'larda özellikle no A&H! der genelde.

Kesinlikle Midas HT3000 derim.

Ama genellikle (izmirde özellikle) A&H ML5000 kullanılıyor.Kullananlarda çok pratik diyor.Benim hiç bi bilgim yok.Neden A&H çokmu kötü?

Öncelikle cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar Bazı bana gelen rider listelerinde istedikleri mixerler başta pm5d aynı listede pm5d olmassa heritage 3000 ve ya mh 4 de olabilir deniliyor peki neden bir yanda pm5d gibi mixer yerine mh 4 olabilir deniliyor bu ikisi arasında nasıl bir bağlantı olabirki :?:

MertTaslica' Alıntı:
Ama genellikle (izmirde özellikle) A&H ML5000 kullanılıyor.Kullananlarda çok pratik diyor.Benim hiç bi bilgim yok.Neden A&H çokmu kötü?
Çünkü ucuz, o paraya o kadar fonksiyon eskiden bir tek HT3000'ler de vardı. Sonra Soundcraft'ta uyandı, büyük konsollarında vardı bir tek kadar özellik, onlarda ucuzlattılar, MH4 aynı özelliklerde hemen hemen yakın fiyatta piyasaya çıkarttılar.

bilgin' Alıntı:
Bazı bana gelen rider listelerinde istedikleri mixerler başta pm5d aynı listede pm5d olmassa heritage 3000 ve ya mh 4 de olabilir deniliyor peki neden bir yanda pm5d gibi mixer yerine mh 4 olabilir deniliyor bu ikisi arasında nasıl bir bağlantı olabirki :?:

Şimdi Dijital mixerler içinde, epre-amplifikatörü iyi olan mixerlerden biri de PM5D'dir. adam bunu ister, Türkiyede de bu var, ama yoksa yerine M7CL gibi pre-ampli.'si kötü olan bir dijital kullanmak yerine MH4 gibi pre-amplisi iyi olan bir analog mixer ister, -ki bunda da haklıdır.

Teşekkürler peki Soundcraftın vi serisine göre Yamaha nın üst model dijital mixerleri daha mı başarı lı ve ya vi mi daha başarılı(merakımdan soruyorum :D )

Kiralama isinde calismis biri olarak bu soruya soyle yaklasilmasi daha dogru olacaktir.Kalite elbette onemli ama yaptiginiz is studyoda degildir, o yuzden ses kalitesini degerlendirirken bir yandan da urunun tasinabilirligini, 1 yıl icerisinde ne kadar yipranacagi gibi etkenleri de goz onunde bulundurulmalidir.

Bunlara ek olarak da Vi6 piyasada cok bulunmayan bir mikser hatta sadece Midas'da(Produksiyon) bir tane var sanirim.Ayni durum Avrupa'da da gecerli. Digital mikser sinifinda Yamaha bir cigir acti ve aldi basini gitti, diger firmalardan hicbiri de arayi kapatamadi.(Turkiye'de)Avrupa'da Digidesign D-Show ve Midas XL8 de cokca kullaniliyor.Bu ikisi kadar cok olmasa da Digico da mevcut. Yalniz bunlar fiyat araligi olarak Turkiye'nin cok ustunde oldugundan piyasada cok sik rastlamak mumkun degil.(D-Show sadece Staras'ta var, XL8 TRT de vardi sanirim, Digico D5 CRR'de var) Yaptiginiz is kiralama oldugu icin genel cogunlukla alacaginiz mikseri gelecek tonmaisterler kullanacak ve asina olduklari bir mikser isteyeceklerdir. Soz konusu mikser digital olunca kaliteden cok kullanilabilmeleri on plana cikiyor riderlarda.Kimse tam olarak hakim olmadigi bir masa ile bir is yapmak istemez. Bu durumlari goz onunde bulundurmanizi tavsiye ederim.Benim kisisel tavsiyem butcenize gore bir PM5D ya da M7CL alip yola devam etmeniz.(Digital dusunerseniz) Diger opsiyonlarin butcenizi hayli hayli asacagini dusunmekteyim.

Ek olarak Midas'in yeni cikan masai Pro6'yi da gozden gecirmenizi tavsiye ederim, XL8 in preamplilerini kullaniyordu hatirladigim kadariyla.Vi6 icin ayirabilecek butceniz varsa Pro6 da yaklasik ayni klasmanda.

Peki arkadaşlar son bir soru Allenheath İ live serisi için neler düşünüyosunuz fiyatı açısından bütçeye biraz daha uygun elimde Asimetrik 2008 fiyat listesi var orda i live nin en yüksek modeli olan
İLİVE 176 *56x32* 55 550 avro fiyatı daha uygun e bunun iskontası da var tabi
:)

1 ) XL8 Daha Türkiye ye girmedi. Evet, Pro 6 almak daha mantıklı.

2 ) iLive ile 3-4 belki de 5 kere çalıştım. Pre-Ampli idare eder, M7CL'den daha iyi, PM5D kadar başarılı değil. Built-in FX'ler Yamahaların hepsinden çok iyi, özellikle bir Lexicon 480 Simulasyonu var ki tadından yenmez...
Ama gel gör ki, kullanım zor, pratik değil, bazı hatalar ve bugları uzun zamandır çözemediler.
Hala copy-paste ya çalışmıyor, ya da sorunlu. Sonra kanal linkleri problemli, mesela Stereo yada Master çıkışa Left'e bir EQ, Right kanalına bir EQ bağladınız ve doğal olarak bunu link yapıp ikisine bir den kumanda etmek istiyorsunuz ama malesef bu fonksiyon çalışmıyor.
Sonra USB stick'ten setup yüklemek istediniz, bir 5 dakika kahve molası vermeniz gerekiyor...
Sonra PSU arızası veriyor sıklıkla, (ML5000'ler de de olduğu gibi) ucuz bir işçilik var malesef.
O paraya; Digico SD-8 var, case + 100m optik multicore + stage box dahil hemde....

konuyu biraz daha netleştirelim bence,

Digital mixer lerde sıralama yapacak olursak ilk3 favoriniz nelerdir ?
Analog mixerde sıralama yaparsak ne olur ?

tabi olaya birde şu yönden bakmak lazım yamaha M7/CL liste fiyatı 38.000 euro iken PM5D 90.000 euro arada yarı yarıyadan fazla bir fark var.

uygun fiyat / özellik / kullanım kolaylığı / hepsini bulabileceğimiz bir alet varmıdır :?

Türkiye de bu satış sistemi, bir iki firma hariç çok farklı (!) işliyor. Piyasada ki tanınmış şahıslar %40,%45, %50 hatta ve hatta %55 iskonto ile alıyor..

Yurtdisindaki fiyatlar cok uygun. Turkiye isin icine girince kdv otv gumruk vs derken fiyatlar inanilmaz sisiyor.
Bu arada Ozgur sen duzeltmemissin ben duzelteyim Allen&Heath olacak allenheat degil.

Düşüncelerinizi paylaştığınız için herkeze ayrı ayrı teşekker ederim
Bu arada Özgür abinin dediği çok doru iskonto konusunda (hatta benim istontada % 41) :D

Türkiye deki son fiyatını bilmiyorum ama şimdi baktım, yurtdışında 1-2 yaşında olan ikinci elleri Amerika da 50.000 USD, Avrupa da 33-35 Eu arasında.
Türkiye de en son 80.000 Eu 2XPSU ve case dahil idi (48ch + 4 Stereo=56 kanal olan versiyon)

Abi hakikaten Türkiye de fiyatlar anormal derecede uçuk :shock:
Peki olduda biz bu saydığımız ürünleri yurt dışından getirme imkanı bulduk
getirebilirmiyiz :?: Daha önce hiç yurt dışına çıkma fırsatım olmadığı için bilmiyorum :cry:

bilgin' Alıntı:
Abi hakikaten Türkiye de fiyatlar anormal derecede uçuk :shock:
Peki olduda biz bu saydığımız ürünleri yurt dışından getirme imkanı bulduk
getirebilirmiyiz :?: Daha önce hiç yurt dışına çıkma fırsatım olmadığı için bilmiyorum :cry:

İmkanını bulduysan zaten getirisin. :D Ama ürüün buradaki servislerinden destek ve garanti alamazsın. Alırsanda gıcıklar yaparlar. Aldığın ürünün tüm satıldığı ülkelerde geçerli bir garantisi varsa. Serviste hep en son sırada olursun. vb... vb.... gibi klasik işleri burada yaşarsın. Oysaki burdan alsan o mixeri bozulduğunda vb... '' ev parası verdim len ben buna upraşın yapın '' dediğindeki havan, abi biz bunu turnede almanyadan almıştık. Led leri kırpışıyo bunların ne yapıcazdan daha havalı olur. :D

Geri