[Eski] AMD..........İNTEL..........AMA..........YETER......

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CaLGiCi

Yeni üye
SELAM ARKADAŞLAR....

İLK KEZ BİR BAŞLIK AÇIP,YAZMAYA KARAR VERDİMM.İLK ÖNCE BÖLE BİR SİTE KURULDUĞU İÇİN,GÖNLÜNÜ MÜZİĞE VE TEKNOLOJİLERİNE VEREN,YARDIM AMAÇLI BU SİTEYE TEŞEKKÜRLER....

UZUN ZAMANDIR FORUMLARI TAKİP EDİYORUM VE İŞİME YARAYACAK Bİ ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM..KENDİ ÇAPINDA KADIKÖYDE Bİ KAYIT SÜTÜDYOM VAR...
YAMAHA O1X EXT. STÜDYO CONSOLE
AKG XLS 414 MİC
FOKUS RİTE MİC AMFİ
ALESİS MK2 MONİTÖR

PC.....
AMD 64 ATHLON
ASUS K8N ANAKART
1.5 GB KİNGSTON RAM
160 GB SAMSUNG
400 GB SAMSUNG

(BU İKİ HD DE AZINA KADAR DOLU PLUGİN VE VST ENST OLARAK :))

AMAAAA..

HALA İSTEDİĞİM PERFORMANSIYAKALAYAMADIM...BUNA ERİŞENE KADAR 4 ANAKART,İNTEL P4 3.0 VB .GİBİ Bİ ÇOK PARÇA DEĞİŞİMİ YAPMAK ZORYNDA KALDIM...ŞU AN BİLE PROJELERİ ÇALIŞIRKEN VST ENTRUMAN VE PLUGİN KULLANIRKEN SIKINTI YAŞIYORUM..YETERSİZ KALIYO...MİDİ ÇALIŞMA TARAFTARIYIM..AUDİO YA ÇEVİRDİKTEN SONRA BİR DAHA GERİ DÖNÜŞ YAPMA İMKANI VERMİYO BİLİYOSUNUZ..(HANGİ VST ENT.IYDI?HANGİ SESTİ?ŞURAYA İKİ NOTA DAHA KOYAYDIM FALAN)İSTEDİĞİM BİRAZ DAHA İMKAN ..BİRAZ DAHA GENİŞ VE RAHAT ÇALIŞMA OLANAĞI....

BU KONUDA Bİ ÇOK İMKAN VAR BİLİYORUM ...ÖZELLİKLE SERVER PC LER ÜZERİNE YOĞUNLAŞMIŞ DURUM DAYIM...www.mtfbil.com GİBİ TOLAYICILARIN ÇOK UÇUK FİKİRLERİ VAR AMA BU DUDAK VE CEP ISIRTAN CİNSTEN...TYAN ANAKART 650$ OPTERON AMD DUAL 250$--2100$ PATRİOT 2GB RAM 512$ GİBİ..HEMDE ANAKART ÜZERİNE İKİ TANE İŞLEMCİ SEÇENEĞİYLE...BU ŞEKİL ŞU AN İÇİN UZAK...

ŞİMDİ....
AMD????
İNTEL???

AMD:FX? DUALCORE? X2? VB.....
İNTEL:EXON? D? COREDUO? VB...

ÇALIŞMA HIZI.....L1 L2 L3...CASH ....FİREWARE...ÖN SAAT HIZI..NE BİLEYİM ÖĞRENEBİLDİĞİM DİĞER BÜTÜN KONULAR DAHİL...İSTEKLERİME İYİ BİR ŞEKİLDE KARŞILIK VEREBİLECEK BİR PC NASIL KURABİLİRİM..BAŞLANGIÇTAN MİX AŞAMASINA KADAR BENİ YARI YOLDA BIRAKMAYACAK NASIL BİR SEÇİM YAPMALIYIM.....

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM....

Konuyu gayet iyi anladım...Şşu anki yazı karakterimden belli olduğu gibi sanırım.Şimdi konumuza dönebiliriz sanırım....evet kurallar yerine geldiği için şimdi yardımlarınızı bekliyorum....

Bir bakın vr ne kadar gerekli diye yazın lütfen

http://www.mtfbil.com

Tamam da??????

Konu içerisinde bahdetmiştim...başlangıçta pent IV 3.0 ve asus anakartla başladım..(hatta bi arkadaşımda bu sistemi aldı ve asusun en üst sınıf bir anakartında,bazı gereksiz yolları kapattıktan sonra ancak rahat çalışabildi )compelden aldığım O1X intel ile sorunlar yaşadı...(hatta ilk kanal kaydımı yaptıktan sonraki cırtıyı duynca çıldıracaktım)bi türlü adam gibi kayıt yapamadım...compelde AMD üzerine çok duruyu illada AMD diye.......

Y aşadığım sıkıntıdan bahsedeyim biraz ...

şu an elimdeki proje bir film müziği....totalde 25 kanal audio...ve 10 vst enstruman açıp kullanmak en nihayetinde...sürekli proje içerisinde değişiklikler yapmam gerekiyo...hem vst plugin ve entruman açısından..o yüzden ara(bölüm bölüm) audio mix down olayına önerecekseniz mümkün değil bunu olayın ennnn sonunda yapmam gerek...(kullandıklarım arasında waves IR1,1 gb lik pianolar gbi yüklü kullanımlar söz konusu..)ve her anda aklıma geleni yapabilirim yani bu rakamlar yükselebilir...her kanala en minumum bunların uygulandığını düşünürsek????????

ben bir pc canavarımı istiyorum...?

bu mümkün değilmi.?

mümkünse bunu hangi konfirugasyonla?

intelden tırsmam doğrumu?
----------------------

bir önce yaşadığımproblemleri yaşayacaksam yaptığım yükseltme bana sadece oyun oyna kardeşim bunla,sen yeni bir amd pc kur dermi...
arada kalmış durumdayım...bilmiyorum..

Compelin amd ısrarı ve server a yakın bir makina önermesi doğrumu....
yada bu işin inteli amd si yok..ne taksan çalışır mı_?

Ne kadar canavar bir bilgisayar kullansan da, biraz da limitlerini bilmelisin. Yani 20 tane Waves IR1 açarsan bilgisayarýn yapacak pek bir þeyi kalmaz. Veya 1gb sample kütüphanesi olan 10 vst ile çalýþýcam diyorsan en az bir 5gb ramin olmasý gerekir... Tabi o kadar sample ý ayný anda stream edebilecek hýzda harddisk var mý diye de bakmak lazým... Gibi durumlar. Yani kullandýðýn efekt-enstruman sayýsýndan çok neyi ne kadar kullandýðýn önem kazanýyor doðal olarak.

hmmmmm..

Kırkaltı ilgine saol..Yavaşça sonuca ulaşıcam galiba...
Hddiskin streamından bahsetmişsin...Bu öçülere uyabilecek bir hddisk tavsiye edebilirmisin..yoksa şu anki teknoloji sadece bize sunulan hd sunumları üzerinde kalmamız gerekiyo.(NCQ ve SATAII Teknolojileri olabilirmi?)...Ram kapasitesi konusunda yükseltildiği takdirde vst enstrumanlarının daha fazla sayıda açılması olanak sağlıyacak anladığım kadarıyla.
Ama bunun proje içerisindeki fonksiyonel yükseltilmesi adına yeni nesil işlemcilerinde desteği gerkiyo galiba....(kullandığım athlon 64 ün üzerine çıkmak :core2 duo....vya amd x2 gibi)

teşekkürler şimdiden

Süper PC kuracağım diye bu kadar uğraşacağına, DSP power ile hayatını çok daha rahat hale getirebilirdin. Sana ancak o iyi gelir.

Alsak alsak ne alsak....

Yazacaklarım biraz reçete tadında olabilir ama kusura bakmayın, kendimce tecrübelerim ve bilgilerimi kullandım.

İşlemci :

Piyasada şu sıralar bir çift çekirdek olayı aldı başını gidiyor. Burada en önemli sorun işlemcinin cache bellek olayına karar vermek çünkü büyük bir fiyat etkisi yaratıyor, özellikle bu etkiyi core 2 duo işlemci alacaksanız çok iyi hissediyorsunuz. Ama işlemci bilgisayarın kalbi olduğundan ve makina kasılmasında diyorsanız tavsiyemiz;

Intel Core 2 Duo E6600 ( 2x2 Mb Cache + 1066 Mhz Fsb / 337$ )

Anakart :

Disk ve işlemci uyumu, hatta üzerinde SATA raid fonksiyonu da olsun, ucuz da olsun...

GIGABYTE GA-965P-S3 ( SATA II Raid Destekli 151$ )

Ram :

Ram, performans için Dual Kit olarak alınmalı.

CORSAIR 2 GB DDR2 667 MHZ PC2 5300 DUAL KIT (1 GB X 2) 303$

Hard Disk :

Param çok, raid yapayım canavar gibi disk alayım, sorunum olmasın diyorsan burada tavsiye sayısı artacak heheh :))

Western Digital Raptor Hard Drive : (Pahalı, Oldukça Pahalı Seçenek )

Western Digital WD1500ADFD HDD-W.DIGITAL 150 GB SERIAL ATA RAPTOR 10.000 Rpm 16MB Cache (295$ cık tanesi)

Benim önerim biraz daha ucuz ama mantıklı bir sistem,

SEAGATE 250 GB, 7200 RPM, 16 MB Cache, NCQ, SATA 2 ( 91$ tanesi)

Bu diskten 3 tane alıp raid yapabilirsin, bence hem yer hemde performans açısından seni oldukça tatmin edecektir.

Bu kadar malzemeye tonla para yatırdıktan sonra, adam gibi bir kasaya koymak lazım. Özellikle bilgisayar mağazalarının müşteriye kakalamaya çalıştıkları 30-40$ lık ne olduğu belirsiz çin üretimi PSU içeren kasalardan kaçmak gerekiyor.

Kasa :

Cooler Master CENTURON5, (350W,1FAN,USB2.0,1394,Çelik) (90$, daha makul fiyata bulmak mümkün...)

Sessiz bir işlemci soğutması, en önemli konulardan biri. Saatlerce dönen fan sesine kim tahammül edebilir ???

CPU Cooler :

ZALMAN CNPS9500 AT İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU (50$)

Son olarak fiyat araştırması yapabileceğin, işlemciler hakkında yapılmış olan test sonuçlarını karşılaştırmalı görebileceğin adresleri de aşağıda veriyorum. Her hangi bir sorun olursa bana msn'den ulaşabilirsin.

http://www.teknofiyat.com/ Fiyat araştırması yapmak için çok ideal bir arama motoru.

http://www.tomshardware.com.tr/cpu/charts/index.html 2 tane farklı işlemciyi karşılaştırmak için faydalı bir site. Genelde oyun ve bazı multimedi programları ile benchmark yapılmış olsada en azından fikir verir.

Sevgi, Saygı. ( İyi Bayramlar )

Sadece işlemci olarak eğer imkanın ve paran varsa Core2 Extreme öneririm. Türkiye'ye şu anda galiba özel sipariş ile geliyor. Çok abartı bir performansı var gerçekten. Tabi fiyatı da tuzlu ona göre.

İnsanlar bu yazıyı okuduklarında ne hissederler tam kestiremiyorum. Ama ben okurken uçuk kaçık adamların büyük matematiksel problemleri çözmek için bir araya getirilecek bilgisayarların özellikleri üzerinde tartışıyorlar gibi hissettim.

Tabii ki bilgisayarla müzik yapmak kolay değil. Yüksek gereksinim istiyor vsti'ler. Ancak abartmamanın hem bütçeye hem de beyne faydası var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri