[Eski] AMD vs INTEL

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Riontron

Yeni üye
Ya arkadaslar, bu amd ile intel arasindaki fark nedir, mesela athlon 3500+ 2.2 Ghz deniyor ama bus speed saniyorum intel p4 un 1.5 kati, yani bus speed e gore mi asil hizi bulucaz anlamadim gitti, bi tek athlonun intele nazaran 64 bit islem yaptigini biliyorum, bunun icinde acaba 64 bit islem yapan software in cikmasi mi lazim? 64 bit ile bugunku programlar calisirmi?
birde kimileri vst ler calismiyor, kimileri ise intelden daha iyi calisiyor diyor, kafam karisti?

Amd'ler intele gore de fiyat olarak daha ucuz, Ne alsak acaba? :?:

http://www.tomshardware.com.tr/cpu/index.html
öncelikle bu siteyi biryerlere kaydedin.. donanım ile ilgili çok ciddi testler, sonuçlar ve yorumlar bulabilirsiniz..

AMD'nin 2400, 2500 gibi isimler vermesinin en önemli sebebi, satın alan kişilerin INTEL'in 2.4, 2.5 'i ile psikolojik hız karmaşası yaşamaması.. ikiside benchmarklarda aynı seviyeleri zorlarlar. bu tüm diğer benzer isimlerde de aynı..

64bit işlemciler bugünkü programlar ile çalışır.. AMD, INTEL'in aksine işlemcilerinde her zaman eski teknolojiyi desteklemiştir. YAni AMD64 32bit 'indows ile çalışır, ve bu haliyle bile Windows'a %60 belki üstünde performans sağlar..
Ama 64bit olayının en önemli özelliği adreslemedir. 32 bit teknolojisi şu ana kadar 4GB Memory destekliyordu, bazı atraksyonlar ile 12GB olabiliyordu.. Şu anda rakan 281 Terabyte... bugünün teknolojisi ile tamamen imkansız gibi..
Yani bence AMD uygun fiyatı ve INTEL birçok zaman katlayan performansı ile bugünlerin utsa oyuncusu.. Pazar payı 5 yıl öncesine göre 2-3 kat artmıştır...
Ve şu gözden kaçmamalıdır ki, (bence en önemli nokta) AMD olmasa ve hayatımız diğer işlemci firmalarının hiç yakınına bile yaklaşamadığı INTEL 'in ellerine kalırdı.. ki öyle olsaydı, şimdi MMX teknolojisi yeni çıkmış, işlemci hızı yeni yeni 300mhz'e ulaşmış, ve fiyatları 1000$ın altında olmayacak şekilde olabilirdi... iyiki varsın AMD...

:mrgreen:

Ben en son bilgisayarımda Intel Prescott(P4 3.0 ghz) işlemci aldım, her zaman Intel' ci oldugumdan. Yalnız bir baktım, benchmark testlerinde AMD' ler cok daha iyi(2d/3d/video/audio editing' de), biraz moralim bozuldu, canım sıkıldı. Prescott, kendiyle denk sınıftaki AMD' lerden sadece hyperthreading' de iyi gözüküyor anladıgım kadarıyla, o da benim ne işime yarar belli değil. Ayrıca AMD cok ısınır derdik, Prescott da yanıyor, iyi bir kasa lazım kesinlikle. Cok detaylı ve farklı kaynaklardan bakmadım ama AMD' ler, fiyatları düşük olmasına rağmen daha iyi seçimler olabilir gibime geliyor belli işler için.

Buradan Sonar kullanıcıları için oldukça iyi bir karşılaştırma bulabilirsiniz. Herkes test dosyasını çalıştırmış ve kullandığı donanımdaki gecikme oranlarına göre CPU kullanımını yazmış. Umarım faydalı olur.

Olacak şey değil ama AMD hem daha ucuz, hem daha iyi. 64bit olayı da cabası.

Yalnız bildiğim kadarıyla AMD de hyperthreading özelliği yok. O yüzden "her özellik var eh daha daha da ucuz o zaman daha iyi" dememiz pek de sağlıklı olmaz. 64bit, müzik yapımı için kullanılan bir PCde yarar getirir mi? Bu da ayrı bir soru..

trqy' Alıntı:
64bit, müzik yapımı için kullanılan bir PCde yarar getirir mi?
bütün özellikleri bir yana bıraksak bile, windows şu anda 32bit çalışıyor. AMD 64 ile 32 bit programlar tabiki 64 bit çalışmaz, ama yinede %60 gibi fazla bir performans sağlıyor.. işe yarar mı.. ?.. bence kesin yarar..

systemx' Alıntı:
trqy' Alıntı:
64bit, müzik yapımı için kullanılan bir PCde yarar getirir mi?
bütün özellikleri bir yana bıraksak bile, windows şu anda 32bit çalışıyor. AMD 64 ile 32 bit programlar tabiki 64 bit çalışmaz, ama yinede %60 gibi fazla bir performans sağlıyor.. işe yarar mı.. ?.. bence kesin yarar..

Windows'un 64bit versiyonu var.

olduğunu biliyorum.. ben kullanmıyorum ?? sen? hangimiz?
yada 64 bit windows kullansak bile üzerine kurduğumuz hangi program 64 bit..
demek istediğim buydu..
..ve ben 64 bit windows fiyatını bilmiyorum

Burada dediğine göre daha test ve geliştirme aşamasında olup 2005'in ilk çeyreğinde (Ocak - Nisan) tamamlanmış olacak.

Anladığım kadarıyla x64 ün getireceği yenilikler daha çok workstationlar için geçerli, ilgili yazıyı Microsoft'tan okuyabilirsiniz. Tabii ki de bir performans artışı olacaktır fakat bu müzik yapımı için ne derece hissedilecek bilemiyorum.

systemx, şu 60%lik performans farklılığını biraz daha açıklayabilir misin? Hangi CPUlar arasında bu fark? Nereden okudun, gördün bunu? Bu 60% neyi ifade ediyor? Mp3 enkode etme performansı mı yoksa sequencerın plugin kullanırken yüklendiği CPU miktarı performansı mı?

evet o yazıyı okumuştum.. yenilik ve performans geleceği kesin windowsa da..

%60 'lık yazıyı AMD64 ilk çıktığı zamanlarda galiba bir dergide okumuştum.. bulabilirsem buraya asarım..

burada da güzel bir yazı dizisi var.. bazı benchmarklar falan..
mutlaka bakın .. daha detaylısını da bulmaya çalışacağım

eski bir yazı .. ama güzel

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri