[Eski] Amplitube CPU problemi windows 7

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

serdar_secme

Yeni üye
Merhabalar.
Cubase Sx 3.1
M Audio Firewire 410
Asus m51V yeni nesil bir notebook sahibiyim.
Windows 7 ile bir iki hafta öncesine kadar bir çok kanalı üst üste açıp amplitube ile duble kayıtlar yaparken yeni yeni cpu problemleriyle karşılaşmaya başladım.Pc'ye format attım.Her şeyi tekrardan kurmama rağmen 3. kanaldan cpu tekrardan tıkanmaya başladı.
Hatta üzerine ez drummer vs açtıgımda pc kitlenmeler başladı.
Sorun sudur.
Daha önce aynı donanımla,aynı program ve işletim sistemiyle kayıt yapıyorken,bahara girince bu pc neden tökezlemeye başladı :)

serdar_secme' Alıntı:
...Daha önce aynı donanımla,aynı program ve işletim sistemiyle kayıt yapıyorken,bahara girince bu pc neden tökezlemeye başladı :)
Sen bir anlam veremiyorsan, biz nasıl bir anlam verelim bu duruma?

"Nisan 2010'dan itibaren, Amplitube'u Windows7 altında kullanma durumunda, artan işlemci yüklenmeleri oluşur" diyecek halimiz yok ya?

Belli ki sistemin eskisi gibi değil. Tabii aynı yazılımları kullanıyorsan. Amplitube'un 2. sürümüyle 3. sürümü aynı yazılım değil örneğin.
Belki BIOS'ta bir değişiklik oldu.
Olmaz öyle, tesadüfen değişen işlemci zayıflığı falan.
Ayrıca bunun Cubase SX3 ile ilişkisini de anlamadım. Sorunu yanlış forumda sordun belki.

Neden müzik yapımı için ısrarla win7 kullanılır anlamam doğrusu.(?) 10gb ram'im olsa yine kullanmam.Yalandan yere niye ram yedireyim ki.
Stabil Pc, Stabil müzik, Stabil hayat. Forever Xp :mrgreen:

Birçok profesyonel Win7 kullanmaya başladı Erkan.

Senin beğenmemiş olmanla, onların kullanmaya başlamış olmasının sebebi muhtemelen farklıdır.

Amplitube problemi yaşıyorum W7 kullanıyorum(32 bit) ''Can not find your audio device please connect your audio device'' ile başlayan hatayı alıyorum,m-audio fast track pro kullanıyorum.Netten araştırdım bu problem ile karşılaşan birisi var ise çözümünü yazarsa çok sevinirim.

Amplitube standalone yani tek basina ,bir Sequencerden bagimsiz kullaniliyorsa,program sizin soundkartini bulamiyor veya görmüyor.
Amplitube''nin Audio device sekmesine gidip oradan kullandiginiz soundkartini secin.

Doğru, bunu seçmeme rağmen bu problemi yaşıyorum uyarı üstüste geliyor.(neden görmüyor olabilir acaba ampltbe3 w7 uyumlu olması gerek).

gitarteknikleri diye bir sitede ses kartı tanıtımı vardı ordaki abi videoda driverı yüklemeden aleti bağlamayın diyordu...bende win7 m-audio mobile pre ile amplitube 3 kullanıyorum programı açma ses kartını bağlama vs sırası bile işleri değiştirebiliyor...belki faydası olur...

Geri