[Eski] Anakart seçimi ilgili yardım

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

pismuzisyen

Yeni üye
AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5200+ (2.6GHz)2MB 940p

250 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 16MB ST3250410AS

1 GB DDR2 800 MHz (KINGSTON) (X2)

ASUSTEK EN8800GT(256Bit) 512MB TV DVI 16X

ASUSTEK TA 9A1 USB ATX KASA SIYAH 350W

PHILIPS SPD2514BM 48X32X48CDRW 20XDVDRW SİYAH

Bu sisteme anakart arıyrum arkadaşlar ileriye dönük bir anakart olursa tercihimdir.

Birde müzik için uygunluğu bakımından değerlendirirseniz çok minnettar olurum.

Teşekkürler.

Çok amaçlı kullanmayı düşünüyorum. Hem oyun için hem müzik için. Fakat müzik için daha yeni sayılırım. Kayıt yapacağım bu bilgisayarla ama daha önce tecrubem olmadı.

İlk bilgisayarım olacak müzik yaptığım. O yüzden biraz ileriye dönük(upgrade edilebilir) olması gerektiğini düşünüyorum anakartın.

BeatMaster' Alıntı:
Ram ini 2gb falan tut ve kasanı yada power supply i daha iyi birşey al mesela 550W falan.

550 watt olunca iyi 400 watt olunca kötü mü oluyor? Boş yere masraf yaptırma kimseye. Her kaliteli power supply yüksek wattlı değildir, her yüksek wattlı da kaliteli değildir. Sistemin durumuna göre hangi boyut alınacağı seçilir.

Yalnız oyun demek güçlü , soğuk kalabilen bol fanlı, hatta janjanlı kasa demek:D müzik demek sessiz ama hızlı kasa demek. Valla oyun için çok iyi bi konfigürasyon, hele ekran kartı :twisted:
Ama müzik için bencede 2 gb lik ram düşün derim. Bir de ses kartı ne alıcaksın?

İşin o kısmı ayrı muamma zaten. Ben ilkkez kayıt işlerine başlıyacak olmamdan dolayı asgari miktarda bir kart düşünüyorum. Örneğin emu 0404 olabilir yada audiophile olabilir.

Emu biraz daha avantajlı geldi yazılımlardan dolayı.

Anakart sorusuna cevap alamadım demek oluyorki bu anakart işi hakkaten zor :(

Se7enty' Alıntı:
BeatMaster' Alıntı:
Ram ini 2gb falan tut ve kasanı yada power supply i daha iyi birşey al mesela 550W falan.
550 watt olunca iyi 400 watt olunca kötü mü oluyor? Boş yere masraf yaptırma kimseye.

Ben kötümü demişim dikkatli oku, sadece tavsiye verdim :!: alır almaz bu ne seni gerer nede beni. Parada onun zevkte onun ona kalmış.

dostum öncelikle iyi bir marka almanı tercih ederim, özellikle asus marka boardlar amd işlemciyle çok iyi ve stabil çalışır, onun dışında Gigabyte boardlarda hiç fena degil...

marka seçiminden sonra en önemlisi chipset seçimi sis, amd, nvidia, via gibi seçeneklerin olucak AMD işlemci için bana kalırsa şu an asus'un amd chipsetli anakartları iyi görünüyor, spesifik bir model vermek gerekirse "ASUS M3A AM2" 1066 mhz veriyoluna sahip, 8 gb kadar ram yüklenebilirsin.. Socket AM2+ Phenom FX / X4 / X2 / Athlon X2 /64 X2/64 FX /64 / Sempron cpu teknolojilerini destekliyor, ayrıca amd chipseti işlemcinden maximum performansı ve stabiliteyi sağlaman icin iyi bir seçim olsa gerek.. fiyat / performans açısından fena bir seçim değil bence..

gigabyte tercih edicek olursan gene amd 790fx chipsetli " GIGABYTE MA69GS3H S940" tavsiye edebilirim, 16gb a kadar ram genişletme imkanın var, çok fazla teknik detaya girmek istemiyorum ama gerçekten yüksek performanslı bir anakart bu, eğer donanım sitelerinden araştırıcak olursan biraz test sonuçlarına filan ulaşabilirsin... fiyat/performans değilde sadece performans için bir board.. fiyatı biraz yüksek ama bence "iyi" bir bilgisayar toplamak istiyorsan düşünebilirsin..

bunların haricinde gene bir çok farklı model var asus, gigabyte, msi gibi markalar arasından seçim yapabilirsin.. özellikle türk ve yabancı donanım forumlarına girip tasviye al, ayrıca donanım test sitelerinden de aklına yatan modellerle ilgili test sonuçlarını filan gözden geçirebilirsin.. kolay gelsin.

Senin listen biraz mütevazi olmuş ama yinede bir şeyler önerebilirim. Fiyat artar yalnız. :)

TYAN anakart öneririm. Çok özel bir kart. Fiyat belki biraz pahalı olabilir. Ayrıca senin düşündüğün işlemci için uygun olanı var mı bilmiyorum. http://www.mtfbil.com/ görüşmekte fayda var.
Oyuna yönelik ASUS COMMANDO bile 250 dolarlar civarında olduğunu düşünürsek bence TYAN gibi özel bir kart seçmende fayda var.

İleriye dönük bir kart demişsin ama yok öyle birşey. :D

Kasan güzel ama Beatmaster'ın dediği gibi Power'ını daha kaliteli bir powerla değiştirmen daha doğru olur. Termalthake gibi...

Ayrıca 8 GB ram önerilmiş ama XP Pro 4 GB üzerini adresleyemiyor diye biliyorum. Yine de araştırmak lazım. Kingston 1GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL5 (5-5-5-15) DIMM şeklinde bir ram seçmende fayda var ve ilk etapta 2 gb yeterlidir. Ancak fazla ram göz çıkarmaz.

Bu ekran kartı DX10 desteğine sahip mi? Yeni oyunlar oldukça sakat. Örneğin bizim almancı çocukların yaptıkları oyunu her kart ile oynamak zor. :D neydi adı kriz miydi :lol: ?

Bence bir DVD - Combo ve bir de DVD-R almanda fayda var. DVD den DVD ye Kopya yapman gerekebilir.

Audio kayıt yapacaksan, işletim sistemini kurmak için ayrı bir HDD almanda fayda var. Büyük boyutlu olması gerekmiyor.

Neden AMD? Ekonomik oluşundan dolayı mı? Fakat İntel, Core 2 Duo lar ile AMD nin oldukça önüne geçti bence işlemci konusunu bir daha gözden geçir.

Aklını karıştırmamışımdır umarım. :lol:

Görülen o ki AMD ve INTEL konusunda bir ikilem var..
Şimdi öncelikle belirtmek isterim ki, AMD fiyat/performans PCleri için muhteşem cpular sunan ve cpu hızları intelin en son Core Duo işlemci serisi çıkana kadar her zaman inteli geçen bir firma olmuştur.. fakat intelin son cpu teknolojisi Core Duo gerçekten çok başarılı, ama bu AMD nin kötü işlemciler ürettiği yada yavaş işlemciler ürettiği anlamına ASLA gelmiyor. Ayrıyetten yılın ikinci bölümüyle beraber AMD nin yeni cpu'su 45nm phenomlar geliyor ki bu cpular gerçekten inteli uzun uzun düşündürücek..

Herşey bir yana, şu anda arkadaş amd seçimi yaptığı için fiyat/performans gibi bir seçime gittiğini düşünüp ona uygun boardlar tavsiye ettim, tabi eğer benim bir PC ye ayıracak 3000$-4000$ arası bir param var diyorsa, o zaman ona göre baştan aşağı bir konfigurasyon sunabilirim :) ama amd seçimini yapmış olması şu an fiyat/performanstan yana olduğunu gösteriyor. Yoksa tabiki çek altına Çift Quad Core işlemciyi, bas üstüne 4gb ddr3 rami.. gider de gider yani..

ayrıca TYAN demiş Levent arkadaşım, tyan genelde serverlar için anakartlar üreten çok çok kaliteli ürünleri olan bir firmadır o yüzden fiyatları bu kadar pahalıdır, eğer evinde bir server kurmayacaksan yada evinde Yüzüklerin Efendisi 4 ü montajlamayacaksan, o kartlara o kadar para verdiğine deymez... Tyan gibi asus'un da, özellikle INTEL in de server mainboardları vardır onlarda en az tyan kadar uçuk fiyatlara sahiptir, ama işlevsel olmakdıktan sonra ortaya para saçmanında alemi yok tabi.

Intel işlemcilerin ve anakartların "mac os" kurulmak gibi bir avantajı var(AMD ile de çalışıyor fakat Intel kadar problemsiz değil). Bence bunuda göz önünde bulundurmak lazım.

Amd seçmemin nedeni tabiki bütçe. Şöyle ki ; aynı fiyattaki işlemciler arasında amd ile inteli karşılaştırınca amd önde oluyor performans sitelerinde.

Aşağı yukarı kafamda bir sistem oluştu. Yani bu işlere yeni başladığım için kalkıp 3000$ yatırsam gereksiz olur.

Bana problem yaratmayacak, normal bir kullanıcı için yeterli olacak bir bilgisayar gerekli.

Müzikle ilgili kısıma gelince; zaten sadece gitar ve midi kaydı yapacağım. Bu yüzden çok açılmanın manası yok gibi geliyor.

Yardımlarınız için teşekkürler. Bugün karar verip alıcağım makinayı. Gelir gelmez deneyip görüşlerimi yazarım buraya.

Arkadaşlar son kararım aşağıdaki sistemdir siparişi verdim yardımlarınız ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim .

AMD ATHLON 64 X2 DUAL 6400+(3.2GHz)2MB 940p
ASUSTEK M3A32MVP DLX AMD790FX DDR2 GLAN+SATA2 16X
250 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 16MB ST3250410AS
2 GB DDR2 1066 MHz KIT(2x1GB)TITAN.-INTEL OPT.(OCZ
ASUSTEK EN8800GT(256Bit) 512MB TV DVI 16X
AOPEN H600B-B28 ATX 400W SİYAH AIRDUCKLI
PHILIPS SPD2514BM 48X32X48CDRW 20XDVDRW SİYAH

anakartın Raid 0+1 desteği var, bence en azından bir tane daha aynı harddisk ten satın alıp raid 0 yapmayı denemelisin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri