[Eski] Anakart seçimi ve donanımlar arası uyum sorunu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Skull_KruSher

Yeni üye
Selamlar,
kendime yeni bir Pc toplayacağım(şimdi diyeceksiniz ki madem toplayabiliyon niye bize soruyorsun)

Daha evvelden birçok arkadaş ve tanıdığa bilgisayar topladım, çatır çatırda kullanıyor hepsi...Ama benim sormak istediğim , kendim için toplayacağım pc normal bir ev kullanıcısınınkinden daha farklı olacağı için yapmam gereken anakart seçimi ve alacağım ürünlerin birbirine olacak uyumu?

Planını kurduğum sistem

Amd Anthlon Xp2500
1gb ddrram
120 gb samsung hdd
256mb asus v9520 fx5200 ekran kartı(3d işlemler için ihtiyacım var buna)
Epox RDA Plus Nforce2 anakart
Audiophile 2496 PCI ses
diğerleri ıvır zıvır

Benim bilgisayarı kullanacağım alanlar, 2d,3d modelleme ve mühim olanı müzik kayıt vs.(Allahın emri bu kadar şey aldıktan sonra oyunda oynarım yani :p )

Sizlerin deneyimlerinizi merak ediyorum,
alacağım işlemci kesinlikle Amd2500 ve bu işlemciye uygun en performanslı anakart nedir? Benim seçtiğim kartı kullanan varmı?Eğer bu kartı alırsam donanımlar ile uyum problemi yaşarmıyım,

Hdd seçimini tek parçamı yoksa 2 ayrı hdd olarak mı yapmalıydım yoksa?

Yardımlarınız için teşekkürler.

Saygılar.
Murad Erdoğdu

hd dışında parçalar için bişey diemicem amd kullanmıyorum ama hd için diye bilirimki muhakka 2 parça olsun sistem ve kayıt disk i ayrı olmalı tek parça bir hdd alıp ikiye bölmeyi planlıyorsa performans düşüklüğüne boyun eğeceksin..birde ses kartı olarak aynı fiyata ikinci el daha donanımlı en azından daha fazla i/o ya sahip bir kart alabilirsin..

birde ses kartı olarak aynı fiyata ikinci el daha donanımlı en azından daha fazla i/o ya sahip bir kart alabilirsin..
fazla anlamam seskartından, ben aynı anda iki gitar falan kaydetmeyi planlamıyorum, tek giriş tek çıkış yeter bana aux falanda istemez, yalnız datayı iyi işlemesi gerek(bu arada i/o nedir yahu)(eskiden i/o kartlar vardı). sen ne önerirsin?

i/o in /out sayısı kısaca...:)şimdi tek giriş egreksede ilerde daha fazla giriş çıkış lazım olacaktır emin ol özellikle output ihtiyacın olacak monitör kullaklık çıkışları filen...Audiophile 2496 PCI başlangıç seviyesi bir karttır fiyatı iyidir ama işini perfect yaptığı konusunda pek bişey diemicem creative den sonra ilaç gibi geleceği konusunda emin olablirsin ama kart alıştıkca ve kayıt tecrübeni arttırdıkca yetersiz gelecektir...delta1010lite a bakabilirsşn en azında daha fazla i/o seceneğin var ve fiyatıda çok uçuk değil....

abi 300€+kdv aşar beni hem 10 in 10 out çok bana hiç işime yaramaz onlar ziyan olur paslanır oksitlenir girişler...
ben Audiophile 2496 PCIdan memnun olmayana kadar zaten fiyatı düşer onun o zaman ondan alırım bir tane...
Sağol yardımların için

bence hard disc i 2 parça yap çünkü yedekleme imkanin olur. hani allah korusun bişey olur, yaptigin kayitlar güme gitmesin.

Skull_KruSher anakart seçimin çok iyi bende epox kullanıyorum gayet memnunum belirtmek istedim eğer imkanın varsa fx5200 den daha üst seviyede bir kart al şu an işini fazlasıyla görür ama ilerde rahat edersin

2000 geliþimini tamamlamýþ bir sistem. Yeni birçok program ile tam uyumlu deðil. Örneðin; 3Dmax6'da sorun yaþayabilirsin. CAD ile sorun olmaz fakat 2D Programlar XP'den yavaþ çalýþacaktýr zira 2000'in temeli NT'dir.
Müzik yaparken sistemini diðer program yada "programcýk"larýn meþgul etmemesi için sadece favori programýný ve eklentilerini kurmaný, ardýndan sistemini "optimize" etmeni tavsiye ederim. Ýkinci sistem(HDD) için de aynýsý geçerli elbet. Sistemlerinde kullanmayacaðýn fazla programlarýn yaþamasýnýn sana zararý olur. Kur-kurcala iþine yaramayacaðýna inanýrsan hemen sil(registry'leri ile beraber).
Ben 3HDD ve 3 ayrý sistem kullanýyorum. Music, Design, video edit. Asla bütün yumurtalarý bir sepete koymam.
AMD iþlemcileri hiç kullanmadýðým için herhangi bir anakart tavsiye edemem. Benim anakartým ve iþlemcilerim Intel.
Baþarýlar dostum.

Eyvallah Tora sağol yardımların için...
Sanırım sende 3D programlarla uğraşıyorsun, eğer öyleyse bana ekran kartı konusunda da yardımcı olablirmisin?

XP'nin de temeli NTdir, HAL olayi NTden kalma bir dangalakliktir..Kernel bakimindan birbirine oldukca yakin isletim sistemleridir, zira MS oturup sifirdan kod yazmayi sevmez, yazdiginda da milyon tane hata yapacagini bilir :) windows 2Knin XP home editiondan temel farki (XP ile gelen bazi ufak tefek feature'lar animatik ortamlari saymiyorum) ; ev icin degil ofis icin dusunulmus olmasi, dolayisiyla workstation (aslinda "doesn't-work station" da diyebiliriz) ve networking olayi, bu anlamda XP professional edition ile paralel cizgide oldugunu soyleyebiliriz. Win2K'yi da "tune edersen" yani kaynak israfi yaratan gereksiz networking processlerini durdurursan verimli calistirman mumkun, muzik produksiyonunda bu isletim sistemini kullanan insanlar da var.Ama tabi ozellikle XP pro ve .NET olayindan sonra retired hale gelmis bir isletim sistemini kullanmanin geregi yok ;)

Ben Ati Radeon9800 kullanýyorum ancak, pahalý ekran kartýnýn "3D render" iþlemlerinde sana hiçbir avantajý olmayacaktýr. "Prewiev" modlarýnda openGL kullanarak modellerini hýzla izleyebilirsin ama "texture"lerde yanýltabilir. Doðru seçim; "Software rendering" ve bir önceki nesil ekran kartlarý(Ati9700-9600/nVidiaT2). Ancak CAD ile hýzlý ve çok büyük projeler çalýþacaksan TARGA kartlar var ki bunlarý zaten biliyorsundur. Bu günün pahalý VGA kartlarý sadece yeni nesil oyunlarda sana hýz saðlar. Biliyorsun ki bir makineyi eniyi test eden uygulamalar oyunlardýr. Çünkü multimedia'nýn tüm iþlevlerini ayný anda kullanýrlar. RAM ekran kartýndan daha önemli.Hýzlý ve yeterli(enaz 1GB) RAM seni çok rahatlatacaktýr dostum. Unutma sistem RAM'a yüklenir ve her yaptýðýn harekette RAM CPU'yu bekler. Çok hýzlý bir CPU'da bugünün alýnabilir(fiyat...) RAM'lardan daha hýzlý olduðu için sistemin "Kabul ve Bekletme odasý" RAM'dýr. Yani; 3,2Hz(Intel)'den yada muadili AMD iþlemciden daha hýzlý bir CPU makinende olaganüstü bir hýz avantajý saðlayamaz.
Kýsaca bir önceki nesil VGA kart; uygun fiyatý ile, çokca RAM; sistemi rahatlatmasý ile seni mutlu eder. :)

Saglýkla kal dostum.

Zaten render işlemlerinin süresi benim için önemli değil, benim için önemli olan yapılacak olan renderin bitecek olan halinin preview'inin beni render sonrası hayal kırıklığına uğratmaması.Yani açıkçası benim derdim elde edeceğimi önceden yakın şekilde görmek.

Büyük 2d projeler kullanacağım tabii ki, fakat onlarda vga ile ilgili büyük problemlerim olacağını sanmıyorum.Bu arada Targa kart nedir(cehaletime ver) ???

Sanırım dediğin gibi olacak, Kalitesi onaylı bir ekran kartı, bol miktarda Ram ve 2500anthlon

Çok sağol yardımların için.

Asus'un Athlon xp için kt v600 anakartı var. Üstünde on board Raid var. Ben de bu aralar benzer bi sistem alma çabası içindeyim. Bu anakartı düşünüyorum. Şu anda celeron 900 işlemciyle asus anakart kullanıyorum ve Asus dan memnunum.Ne kadar uyumlu ve hızlı çalışacağını bilmiyorum tabi ama çift harddisk için raid 0 ilgimi çekti. HD performansını ikiye katlamayı umuyorum.

Stabil bir sistemin kalbi iyi bir anakrttır..İşlemciden şaşma ve anakartta (AMD için) MSI, Abit'ten şaşma (Özellikle Abit..)...Nvidia çipsetli anakartlar için NForce 2 Ultra çipsetli ve üstü, VIA çipsetliler için KT600'den aşağı düşme..RAM'lerde marka alabilirsen sakınma..Twinmos makul bi markadır..HD için Seagate hem sessiz hem iyi performans veriyor..Ekran kartı için GF5600 FX (üretimleri durdu veya durmak üzere) veya GF5700 FX senin çalışma alanın için yeterlidir..

Umarım yardımcı olabilmişimdir..

Viva el AMD ! :lol:

P.S. Bi üstteki msjda ASUS'un AMD için ir anakartından bahsedilmiş..AMD kullanıcılarının lanetlediği bir marka olan ASUS'tan kesinlikle uzak durmanı tavsiye ederim..Başı ağrıyan yığınla insan var..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri