[Eski] Analog Setup'dan Direkt Sisteme Giriş Yapmak

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

serdar_secme

Yeni üye
Selamlar değerli arkadaşlar..

Sahnede karşılaştıgım önemli bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum.Konserlerde genelde kurulumumun yanında amfimi de yanımda götürüyorum.Fakat bazı dar sahnelerde amfiyi sığdıracak yer bulamıyorum ve direk analog kurulumdan sisteme giriyorum.Cleanlerde çok sırıtmasa da drive tonları inanılmaz çamurlu ve "erkin koray soundu" geliyor.Bunu nasil önleyebilirim.Direct Box kullandıgımda eskisine nazaran daha iyi bir ses elde etmeme ragmen yine de tatmin edici olmadı..İlgilenirseniz sevinirim.Saygilarımla..

serdar_secme' Alıntı:
ve direk analog kurulumdan sisteme giriyorum...

Ne demek istediğinizi anlamadım????
Yazıdan çıkardığım ise; sahnede yer olmayınca sisteme DI Box ile bağlıyorsun gitarını ve sonucu beğenmiyorsun sanırım?

Çözüm için tek bir yol var, gitar amplisini kullanmak. Senin setupların amplifikatörüne göre yapıldığı için herhangi bir tonlama vs ile çözülmez bu sorun.
Eğer sahnede amplikatör için yer yoksa, o zaman sahnenin yanına koyup mikrofonlandırabilirsin. Hatta sahnenin arkasına, altına bile koyabilirsin.
Biz yabancı konserlerde, grup elemanları IEM yani kulak içi monitör kullandığında sahnedeki gürültü kirliliğini engellemek için yapıyoruz bu tekniği..

Saygılar, sevgiler.

Özgür bey.Sorunumu dogru anlamışsınız..Sanırım derdimin çaresini bir sonraki mesajda bulacagım.Sansamp denedim bugun kurulumum ile.Amfi gibi olmasa da iyi sonuç verdi...Denemek lazım.Teşekkürler..
Sanırım cevabımı buldum.Forumun kirlenmemesi için başlik arzu edilirse silinebilir..

Geri