[Eski] Analog Synth modülleri...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

gaddargaddar

Yeni üye
Analog Synth'lerle ilgilenen var mı ??? Devre şemaları arıyorumda özellikle Oberheim ve PAİA ... Ayrıca bu işlere meraklı insanlarla konuşmaktan hoşlanırım ... Bilgi alışverişinde bulunalım :) ... Bu arada hurdaya çıkmış eski orglarınızı alabilirim...tuş takımı bulamıyorum...keyboard yapacam synth'e tuş yok...acaba nerden bulabilirim bu tuşları fikri olan var mı???

Aykut'a teşekkür ederim verdiğin sitede bulamadım şemaları...tam her yere bakmadım ama tekrar teşekkür ederim... Bu arada Dream_Gypsy'ye de teşekkür ederim ordaki herşeyi indirmiştim...aslında Oberheim'ın OB-1'in ve PAİA'nın VCO şemalarını arıyorum...Tekrar teşekkür ettim...kolay gelsin herkese :)

Ben de ikinci el bir analog arıyorum(gerçek analog yani öyle korg ms2000 falan değil). Şu aralar analog synthlere merak saldım.

analog synth

arkadaslar analog syth koleksıyonu yapıyorum 25 yıldır.. 100 e yakın cıhaz topladım.. satmak isteyenlerle veya bılgı alısverısınde bulunmak.. civardayım:)

Analog meraklılarına merhaba... Andromeda ve Prophet sahibi birisi olarak, bende farklı analoglar arıyorum. Türkiye'de potansiyel sınırlı olduğu için, yurdışından analog getirip satan kaynaklar varsa onları da öğrenmek isteriz.

Japonya bu konuda cennet ben hanıma bir tane sh101 getirtmeye niyetlenmiştim ama belirlediğim dükkanın elinde kalmamış o yüzden yattı o iş. Tabi ben orada olamadığım için de alternatifleri değerlendiremedim. Yine de fevkalade şeyler var, hanım en azından resimlerini çekip getirmiş ben kudurayım diye.

www.5g.net dil japonca ama bir şekilde çözülüyor. Belki adamlarla konuşup getirme fantazisi olabilir ama eziyetli iş olacağı aşikar.

Valla o kadar zahmete girmek yerine, daha önce getirip bıkmış bir analogcudan satın almak daha kolay gibi :D Bir sonraki hedefim muhtemelen bir Jupiter-8 olacak...Bu arada çok merak ettiğim birşey var; Türkiye'de MemoryMoog ve CS-80 var mı acaba?

Aslında Doepherları merak ediyorum ben fiyat olarak uygun ve övgüler alan aletler yapıyorlar. Modüler olayları da var güzel güzel.

Benim Prophet-5 rev 3.2 modeli...Midi kartı getirttim ama çalıştıramadık, o nedenle midisiz kullanmaya karar verdim...Klasik Curtis sound'u veren güçlü bir alet...benim A6'yı gayet iyi tamamlıyor 8)

Bu arada Doepfer modülleri Prophet ve Oberheim'lerde de kullanılan Curtis chiplerini kullandığı için nispeten ucuz..modüler olayına gireceksen discrete analog yapılı MOTM türü markalara yönelmek lazım..malum discrete analog chip tabanlı analogdan daha iyi..

Prophet 5? Vay vay güle güle kullan. :)
Neden olmadı midi kartı? Tabi ona lehimle havyayla girişmek lazım. Bu arada cv-midi çeviriciler var onları denedin mi?

Midi kartı için ana kontrol kartında tadilat yapıldı, sonuçta power supply yetersizliğinden kaynaklandığını düşündüğüm birtakım problemler çıktı. Aleti açtıktan birkaç saniye sonra ses gitmeye ve bazı ledler anlamsızca yanmaya başladı. Bende şansımı fazla zorluyorum galiba diyerek operasyondan vazgeçtim. Midi/CV konvertörü benimde aklımda. Ancak bugüne kadar bu aletlerle işim olmadığı için hangi markayı kaç paraya nereden alacağımı hiç araştırmadım. Şimdilik basit lead/akor yapıları için elle kayıt alıyorum ama mutlaka bir Midi/CV konvertör almam lazım. Belki ileride AnalogueSolutions firmasının çıkardığı Oberheim SEM klonu SEMblance modülünü alırsam, ona da lazım olacak CV konvertörü :)

Mert Hocam merhaba,

benim P-5'in eski sahibi olarak iyisindir umarım. VS'i de sattın mı bu arada? CS-80 sahibi olmana da şaşırdım doğrusu. Bakım ve idamesi, fiyatı ve ağırlığı epey yüklüce olan bir alet :lol: Memnun musun canavardan?

Selçuk arkadaşım, Doepfer'in converter'larına bir bakayım o zaman :)

Geri