[Eski] Ankara'da Hoparlor Tamiri

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Haldun

Yeni üye
Fi tarihinden kalma amfimin 15"lik hoparlorunun 'foam' kisminda birtakim hasarlar mevcut. Daha acikca belirtmek gerekirse, hoparlorun yumusak yuzeyinde kenarlardan yirtilma var. Amfinin benden onceki kullanicilarindan biri ise, gecici bir cozum olarak belki de, 'foam'un yirtilan kenarlarini siyah elektrik bandiyla tutturmaya calismis. Ancak buna ragmen, yuksek ses seviyelerinde ciddi bir problem oldugu gozden kacmiyor.

Hasili, Ankara'da hoparlor tamiri yapan ehil kimseler ariyorum. Bildiginiz tanidiginiz birileri varsa tavsiye etmekten cekinmeyin. Her turlu adres, telefon, web adresi malumatina acigim.

Bir de, acaba gerekli malzemeyi temin ettikten sonra bu tamir isinin altindan kendi basima da kalkabilir miyim, bunu merak ediyorum. Cok agir ve mesakatli bir is gibi gorunmedi bana acikcasi. Gerci, bu islerden anlayan bir dolu insan vardir forumda, onlar daha iyi biliyordur eminim. Bu konuda da cesitli tavsiyelere, ogutlere ihtiyacim oldugunu belirtmek isterim son olarak.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Haldun.

Haldun,

Biz problemli hoparlörlerimizi kargo ile İzmir'de bir yere gönderiyorduk. Aldığımız sonuçlardan gayet memnun kalıyorduk. O işten kopalı neredeyse iki sene olacak ama eğer istersen arayıp bulmaya çalışırım irtibat bilgilerini.

Ufuk (Abi),

Ilgin icin tesekkurler. Su aralar maddi durumum cok da ic acici olmadigi icin Ankara il sinirlari dahilinde bir yerler ariyorum. Izmir'e yollasam, bir de kargo parasi binecek ustune. Zaten 15"lik hoparlor, masallahi var, epeyce de bir agirliga sahip, kargo masrafi da ona gore katlanacak. O yuzden hic o ise girmeyeyim diyorum. : ) Yine de cok tesekkur ederim yardimin icin.

Koskoca Ankara'da bir yerler mutlaka olmali. Acaba kim ilgileniyor bu hoparlor tamirat isleriyle?

Rica ederim.

Yarin bir kaç yere sorarım, eger Ankara'da bir yer tavsiye ederlerse haber veririm.

Kolay gelsin.

Haldun,
Hoparlorun sanirsam koruk kisminda bir problem var. Bazi hoparlor markalari, marka modele gore tamir takimlari(Repair kit) satiyorlar. Ortalama yari fiyati hoparlorun. Ama bu kitler genellikle bobinde olusan sorunlar icin. Bu sekilde koruk satiliyor mu bilmiyorum. Hoparlorun markasina bakip, internetten distributorune filan ulasabilirsen, onlar sana bu konuda yardimci olabilirler.

Herkese selamlar!
Haldun,
Elimde Gerald Weber'ın tube amp basics for the guitarist isimli videosu var.
Bu videoda gitar ampli hoparlörünün basit malzemelerle nasıl tamir edileceğini de gösteriyor. Çok yoğun olduğum için senin işine yarayacak bölümü kesip biçmeye vakit bulamadım. Hazırladığım zaman bir problem olmazsa (forum yöneticileri belki uygun bulmayabilir.) buraya yollarım.

Bu başlığı unutmuşum ben yahu. Geçende aynı sorundan muzdarip bir arkadaş buradan özel mesaj atmasa hatırlayacağım da yoktu.

Sorunuma ilişkin yardımlarını esirgemeyen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Ama sanmıyorum ki, repairing kit'le, video ve user manual desteğiyle filan bunun altından kalkabileyim. Hem zerre kadar ilgimi çeken bir mevzu değil, hem de bu tip ceryanlı meryanlı tamir işlerinde oluşabilecek bir aksilik neticesinde Hürriyet'in 3. sayfasına çıkmaktan korkuyorum. =)

Hasıl-ı kelam, arayışlarım sürüyor. Gene Ankara'da, bu işi uygun bir mebla karşılığında doğru düzgün yapabilecek bir tamirci/usta arıyorum.

Yüce Tanrı hepimizi vahşi Konya Sokak kabilelerinin gazabından korusun.

hop

merhaba
ankara da
etlik de bir bir bayan var oglu ile birlikte sadece hoparlör tamiratı yapıyor
Hakan elektronik ismi dukkanın.
elektrosonic firması, coşkun abinin yanında bu işi yaparken kendi dukkanını açmış.
beni arayın tarif edeyim
hemde uygun fiyata tamir ediyorlar
hakan nart 0 533 746 22 96

Ben bir tarihte, bir power mixer bir fender anfi bir de phase shifter pedalı tamir ettirmiştim. Memnun kalmıştım, Ankara'da Kıvılcımdan almıştım adresi, onlar da oraya tamir ettiriyorlarmış.

Moss elektronik
Mahmut Esat Bozkurt Cad. No:95 İncesu Ankara
Tel 433 10 29

Kart vizitlerinin arkasında:
ses sistemi, mixer, anfi, effect, saz devresi, ses kabinleri, voltaj regülatörü
İmalatı ve orjinal cihaz tamiri
yazıyor.

Telefonla sorabilirsin yapıyorlarsa götürürsün cihazı, Kolej in oralarda Kurtuluş'tan bu adresteki caddeye giriyosun ileride bayağa.

Geri