[Eski] Apple Mac Mini 1.4GHz

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

berk

Yeni üye
Apple son urunlerinden bir tanesi, beni cildirtti. incelerseniz belki sizide. Yaklasik olarak burdaki satis fiyati, 950cad$=950 YTL. tek ihtiyaciniz olan sey, keyboard, mouse ve herhangi bir monitor. 3500cad$ verip Powerbook alanlar herhalde simdi kafayi yiyordur. Demosu icin store gidip bakicaz. cpu olarak hepsi ayni ozellikte, sadece ek aksesuar, fiyatlara yansitilmis. en ucuz modeli 550cad$ civarinda. :shock: :?

Ilgilenenler icin ozellikleri:

Apple Mac mini 1.42 Features:

MacMini14WL.jpg

1.42GHz PowerPC G4 processor with Velocity Engine
512K on-chip level 2 cache at full processor speed
167MHz system bus
512MB of PC2700 (333MHz) DDR SDRAM, expandable to up to 1GB
80GB Ultra ATA hard disk drive
Slot-loading SuperDrive writes and reads DVD-R, RW and CD-R, RW
Built-in speaker
Headphone/Audio Line-out jack
ATI Radeon 9200 graphics processor with AGP 4X support
32MB of dedicated Double Data Rate (DDR) video memory
DVI video output supports 20-inch Apple Cinema display and 23-inch Apple Cinema HD display
VGA video output (using included adapter) supports analog resolutions up to 1920 x 1080 pixels
One FireWire 400 port; 8 watts :(
Two USB 2.0 ports (up to 480 Mbps) on computer
Built-in 56K V.92 modem (RJ-11 connector)2
Built-in 10/100BASE-T Ethernet (RJ-45 connector)

Yahu bunu Sweetwater'ın sürekli gelen emaillerinden birinde gördüm ben de, kafayı yedim. Bunu ciddi olarak müzik uygulamalarında kullananlar varmış, netice nasıl acaba? Çıldırmamak işten değil.

Protools ile cok iyi calisiyor diye okudum. Yalniz RAM'i upgrade etmek lazim, sanirim bir tane alacagim :)

sicagi sicagina bildiriyorum size. demosuyla oynamaktan geliyoruz. simdi eve girdik :D . deli bisey. "S.Cetin Shuttle la rakip mi demis?", tuyu bile olamaz Shuttle. ust uste 7 tane muzik Cd cover ini koy ayni buyuklikte(hadi cok az daha buyuk diyelim), ben hayatimda boyle hafif birsey gormedim. 1.5 kg ve oldukca sessiz. digi 002 baglamislar 28 track bir demo sarki caliyordu. Gayet smooth bir sekilde sorunsuz butun edit-mix islerini yapti. ne zaman ki Reverb insert etmeye baslayinca track lara. (beklenen bisey)
ciddi diyorum, eger bol kesim pantalon giyerseniz, cebinize sokarsiniz, benim snowboard pantolonumuna rahat rahat girer.
magza, bir ay sonraya siparis aliyor. powerbook alanlara gecmis olsun :(
TV station hemen verdi siparisi. ben dusmucem bu tuzaga G5 icin kasmaya devam edicem.

Kanada dan sevgiler

berk

Benim burda Apple saticilarindan duyduguma gore bu canavarin hedefi pc cileri mac e alistirmakmis. "Nasil olsa ekranim mouse um buna uyuyor fiatida makul bekledigim gun geldi" dedirtmekmis..Yani ciddi mac kullanicilarini pek hedeflemiyor sanirim...Ozelliklerinde ciddi bir eksik goremedim ama bence bir yerden cikar zorlamaya kalkinca...Steve Jobbs denilen dahi muhakkak guzel bir senaryo planlamistir...28 kanala reverb insert etmeye baslayinca zorlanmasi bana ilginc geldi,tam olarak ne oldugunu anlatabilirmisin Berk ?

Abi bilmiyorum Apple bazen boyle maymunluklar yapiyor market yapmak icin. Hemen atlamamak lazim. "Cube" faciasini hatirlatmak isterim.
Bir de olay portatiflik ise Powerbook'tan ustun olmadigi asikar, ne de olsa powerbook'u aciyorsun olaya giriyorsun, bunda yaninda ekrandi mouse du keyboard'du derken oldu bir canta. Ha pili var mi aletin?
Bilemiyorum, biraz bekleyip gormek lazim.

Portatiflik açısından Vedat'a katılıyorum. Bir iBook veya PowerBook gibi tak diye açıp kullanamazsın. Ancak monitör vs olan bir yere gidiyorsan taşıması kolay olur o kadar.

Bence de bu tamamen PC'cileri Mac'e çekmek için yapılmış bir model.

Diğer yandan orta halli işler için süper bir olay tabii. İçinde G4 işlemci olduğunu unutmamak lazım. Ben iBook G3 500 MHz, 192 MB RAM ile ProTools'da 24 kanal audio + 8-10 eq/compressor + 1 delay + 1 reverb gibi bir performans alabiliyorum. Bİr de PowerMac G4 1.25 var bende ama hala iBook'u da kullaniyorum ve memnunum. Dolayısıyla bu ufaklığın da performansının kötü olacağını zannetmiyorum. Bekliyoruz bakalım, bir deneyelim diye ama henüz Türkiye'de yok.

Selcuk_Ergen' Alıntı:
Türkiye fiyatları nasıldır ki, kimbilir. :roll:

Bilkom'un fiyatları genelde şu şekilde:

Apple'ın sitesinde ilan ettiği fiyat + %10
Bunu Euro'ya çeviriyorlar
+ %18 KDV

Yani ufaklığın 500$'lık modeli:
550 Euro + KDV olur eğer özel bir fiyat uygulamazlarsa. Bu da 850$ filan demek.

Amerikan markası neden Euro'yla satılır... :shock: Bilkom eskiden Dolar'la satış yapardı sonra Bilkom'u Koç alınca fiyatlar Euro'ya döndü. Tabii, eh madem Euro değerlendi, Dolar'ı geçti, fiyatları çevirip daha çok para kazanmak lazım. :twisted:

Dolarla alıp Euroyla satıyorlar. Ondan sonra da gelip neden Mac kullanmıyorsunuz diye soruyorlar. (Bilkomun yöneticilerinden biri sormuştu) Pc parçaları Allahtan hâlâ dolar üzerinden satılıyor.

Apple'ın fiyatları gerçekten çok pahalı bu ülkede... G4'ü almadan önce karar vermiştim bu sefer PC alacağım, bu herifler %175 fiyatına satıyorlar Türkiye'de Apple'ları diye fakat bir iki macera yaşadım PC'lerle ve vazgeçtim, gittim G4 aldım.

digitolia,
demo show unda, presentation bittikten sonra, herkes kurcalamaya basladi aleti. bize geldiginde ben de sirf kasmak icin aleti, command+reverb yaptim. Her trackte 2-3 tane ayrica plug-in vardi. yaklasik grup icinde bulunan 8 civarindaki track e koydu. beklenen mesaj tabiki cikti. amacima ulastim. :D

benim fikrim ise, ipod gibi burda siki bir reklam kampanyasina basladilar. ordaki durumlari bilmiyorum ama, herkesin elinde bir ipod mevcut. cok basarali bir kampanyaydi(U2 sagossun). eger buda tutarsa oyle, beklenen PC kullanicilarini saflarina katabilirler.

edit: Ipod olayi delirmis bir safhada burada. sanki bedava veriyorlar.

iPod cilginligi burada yok, Bilkom'un bu fiyat politikasiyla da olamaz zaten. Berk'in bahsettigi U2 iPod modelleri Amerika'da 350$'dan basliyor, burada neredeyse 600$ :x Tabii sadece fiyatlari birebir karsilastirmak degil ulkeler arasindaki alim guclerini de hesaba katmak lazim. Buradaki fiyatlar cok fahis. Gumruk filan hikaye. Baska ithalatcilar Amerika fiyatlarina yakin fiyatlar ile satarken Bilkom sirf daha cok para kazanmak istedigi icin oluyor bunlar.

Bilkom'a attığım mail karşılığında gelen cevabı yapıştırıyorum aşağıya. Fiyatlarının pahalılığını ve neden euro üzerinden satış yaptıklarını sormuştum.

Selçuk Bey Merhaba,

Öncelikle ürünlerimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür
ederiz.

Apple Amerika’ya çok özel fiyatlar vermektedir. Avrupa fiyatlarını
incelerseniz, Türkiye ile çok farklı olmadığını göreceksiniz. Türkiye
olarak dezavantajımız gümrük ve yol masraflarını ve tabiki ürün
yerelleştirme masraflarını yapmamızdır. Bu nedenle de Avrupa ile
aramızda %9 a yaklaşan ve üründen ürüne değişen bir farklılık
bulunabilmektedir. Bunun yanı sıra yurtdışında Apple ürünlerinde bir
yıl olan garanti kapsamı,, Türkiye'den satın alınan Apple ürünlerinde
4077 sayılı Tüketici yasası kapsamındaki satışlarımız için 2 yıl
garanti kapsamındadır. Bize ürünler Amerika'dan değil Avrupa'dan
gelmektedir. Bu nedenle Euro ile satmaktayız.

Amerika ile aramızda sizin de gözlemlediğiniz gibi farklılık vardır
ancak bu da Apple’ın Amerikaya özel uygulamasından kaynaklanmıştır.

Saygılarımızla,

Ayşe Himmetoğlu

Selçuk Bey Merhaba,

Öncelikle ürünlerimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür
ederiz.

Apple Amerika’ya çok özel fiyatlar vermektedir. Avrupa fiyatlarını
incelerseniz, Türkiye ile çok farklı olmadığını göreceksiniz. iBook G4 1.25 Almanya'da vergi dahil 980 Euro, bizde KDV dahil 1300 Euro; PowerMac G4 1.8 Almanya'da vergi dahil 1400 Euro, bizde KDV dahil 2124 Euro ama olsun %35-55 fark nedir ki, o kadar olacak canım, Türkiye zengin ülke. Türkiye olarak dezavantajımız gümrük (gümrük birliği mi, o ne ki?) ve yol masraflarını ve tabiki ürün yerelleştirme masraflarını yapmamızdır. Gerçi yerelleştirdiğimiz işletim sistemleri konfigürasyonu kötü yapılmış PC'lerden beter çalışıyor ama olsun, o kadar olur tabii Bu nedenle de Avrupa ile aramızda %9 a yaklaşan (yoksa %35-60 arası mıydı?) ve üründen ürüne değişen bir farklılık
bulunabilmektedir. Bunun yanı sıra yurtdışında Apple ürünlerinde bir
yıl olan garanti kapsamı,, Türkiye'den satın alınan Apple ürünlerinde
4077 sayılı Tüketici yasası kapsamındaki satışlarımız için 2 yıl
garanti kapsamındadır. Bize ürünler Amerika'dan değil Avrupa'dan
gelmektedir. Bu nedenle Euro ile satmaktayız. Aslında bunlar uzak doğuda üretiliyor ve Apple Amerikan markası ama olsun biz yine de Euro'yla satıyoruz. Aman yanlış anlamayın, son yıllarda Euro'nun Dolara'a karşı değer kazanmasının bizim fiyat politikamızla bir alakası yok.

Amerika ile aramızda sizin de gözlemlediğiniz gibi farklılık vardır
ancak bu da Apple’ın Amerikaya özel uygulamasından kaynaklanmıştır.

Saygılarımızla,

Ayşe Himmetoğlu

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Türkiye'deki İş Dünyasının sorunu şurada:

Türkiye'de Distribütör ünvanını taşıyan firmalar Distribütör gibi değil, Bayi gibi davranıyorlar.

Distribütör asla son kullanıcıya direkt satış yapmaz. Distribütör bir Yetkili Bayi Ağı kurar, ürünleri Bayilerine satar, Bayiler son kullanıcıya satar. Pazar böyle çalışır.

Oysa yabancı bir firmanın ürünlerinin Türkiye'deki distribütörlüğünü alan her firma anında kendisi tekel oluşturmaya kalkıp mevcut bütün piyasayı kendisi yutmaya kalkıyor. Bayi ağı olmadığı için, veya bir Bayi ağı oluşturma zahmetine de katlanmadığı için pazar büyümüyor, pazarını büyütemiyor, doğal olarak ne kadar bir piyasa oluşmuşsa onun sırtından geçiniyor, o minik minnacık pazar da pazarlık gücü olmadığı için normalde dışarıda pazarın daha büyük olduğu yerlerde daha ucuza satılan ürünlere uçuk kaçık fiyatlar ödemek durumunda kalıyor.

Geri