[Eski] Application Data...?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

virus

Yeni üye
Arkadaşlar selam ,

Windows XP de ,

\ Documents and Settings \ All Users \ Application Data \ şeklinde devam eden bir adres yolunda , "Application Data" klasörü standart bir windows klasörü müdür ? Yoksa kurduğumuz programlara göre oluşan bir klasör mü?

Kurduğumuz yazılımlara göre oluşur.

Ama XP kurulumu sırasında en azından:

X:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft

alt klasörü de oluşturulur otomatik olarak. Tüm kayıtlı kullanıcılar aynı özellikleri kullanabilsin deyu.

Sanırım bu klasör Windows un bir parçası...bizim kurduğumuz programlara göre içine gerekli klasörler taşınıyor...yani formatlanmış bir pc de şu kontrolü yapsak ,

Documents and settings\ All users \ Application Data\ ...... diye giderken "Application Data" yı görecektik. Hatırlarsan Cubase 4.1 ile ilgili sorunumla ilgili konuşurken Cubase forumunda , sen bu yolu Nuendo için vermiştin... devamı da Steinberg \ library gibi gidiyordu galiba...hatta ben de demiştim ki , bende Application Data diye bir klasör yok...! :D

Meğer varmış... :lol: Sorun şu ; bu klasör gizli olarak görünüyormuş...( hani windowsta bazı klasörler gizlidir , hafif silik görünür...) bir de klasör seçeneklerinden , "gizli dosyaları gösterme" aktif halde ise , tabiki Application Data yı görmeye imkân falan yok... :? Ben de tırmalayıp duruyorum... :)

Yalnız benim verdiğim dizin şu idi:

C:\Documents and Settings\kullanıcı adı\Application Data

Bu dizinin altında Steinberg klasörü olabilir demiştim.
"All Users" değil. Çünkü Cubase/Nuendo, tüm kullanıcıları ilgilendiren bir yazılım değil. "All Users" altına, genelde kendi donanımıyla gelen yazılımların zamazingoları gider. Yazıcı, Modem falan gibi.

İlter Abi'ye Ekleme:

Ya da kurulum esnasında sorar Bu yazılım sadece size mi yoksa herkese mi yüklensin diye.

Just For Me
Everyone On This Computer

seçenekleri olur genelde...

Tabi programın kurulum esnasında bu soruyu sorması illa "application data" klasörüne bir şey atacağı anlamına gelmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri