[Eski] arkadaşlar işlemci, board ve kasa tavsiyesine ihtiyacım var.

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KK

Yeni üye
selam amd athlon 2600 işlemci ve epox bir board kullanıyorum ama ne hikmetse kilitlenme, kapandıktan sonra bilgisayarın açılmaması gibi problem yaşıyorum ram ler 2 adet 512 twinmos bazen açılmadığı zaman ram lerin tekini çıkarttıktan sonra çalışıyor ilk birkaç ay problem yaşamamıştım sonradan çıktı bu durum. geçenlerde format atıldı yine aynı sorunları yaşıyorum (müzik programları kullanmasamda oluyor) ben de bu hastalıklı şeylerden kurtulmaya karar verdim işlemci board ve kasayı değiştirmeyi düşünüyorum hem sessiz hem iyi soğutma amaçlı problem yaratmayacak bir değişim olmalı yeni ses kartı aldım bir e-mu 1212m. bu iş için en uygun board kasa ve işlemci ne olmalıdır sizce?(bütçeyi zorlamadan fiyat performans ve uzun süre sorunsuz çalışabilme durumunu düşlünürsek)

Bu iş için en uygunu en performanslı olan parçaları almak tabi ama o kadar çok parça var ki saymakla bitmez.

Asıl olan, bu parçaları toplayıp PCni yaratırken aldığın parçaların faturalarını saklayıp malların garantilerini de elinde tutup, PC yi hemen birleştirip gerekli programları kurup setupını yapman ve PC yi kullanman. Sorun, PC performasını kaybetttiği sırada garanti kapsamı içinde olan parçaları hakkında değişim için şansın olur.

Bunlara ek olarak, kişisel tecrübeme dayanarak bu tip bahsettiğin sorunlar genelde RAMlerden, ses kartı driver uyuşmazlığı ve nadiren HD badsectorleri sayesinde oluşuyor. Yapılacak en iyi şey birden fazla ram varsa her birini aynı slotta çalıştırmayı denemek, HD bad sector kontrolu yapmak ve mümkünse ses kartını başka bir pc konfigürasyonunda (başka PCde) denemek.

Aardvark LX6 ses kartım iyi mal olmasına rağmen 3 değişik PC de inan farklı çalışıyor. Birini görmüyor, birinde iyi çalışıyor, diğerinde ise sadece başka PCdeki driverı install edilmiş dosyaları aynen kopyaladığında çalışıyor, tam komedi. Anakart sorunu desem ne alaka olacak.

Bunun en iyisi mümkünse bahsi geçen parçaları başka bir anakartta denemen.

işlemci AMD 64 3000 mümkünse FX olmalı
91000.jpg

Intel 'de ısrar edenlere... etmesinler
91014.jpg

RAM en az 1GB olmalı . 512 x 2 Twinmos kullanıyorsun, çok iyi.
EPOX gibi anakartların üretim bandı herzaman aynı kalitede ürün çıkartamazlar. bir seri çok iyidir, ASUS la kapışır. diğer seri çamura yapışır..
Bilgisayar alırken kararlılık, sürekli aynı tempo ve performansta çalışabilme özellikleri ASUS, MSI, INTEL gibi anakartlara özeldir. Bence senin kilitlenme problemin anakartındaki RAM yuvalarından birinini arızalanmasındandır.
Anakart mutlaka ASUS veya MSI olmalı. Ben MSI kullanıyorum, çok memnunum.

yani özetle
AMD 64 fx55
ASUS veya MSI anakart
Anakartın, RAM Slotu 4, SATA desteği 2 den fazla olursa gelecek için hazırlık olur
512 x 2 ve üstü RAM

:mrgreen:

systemx' Alıntı:
iþlemci AMD 64 3000 mümkünse FX olmalý
AMD 64 fx55

AMD 64 fx-55 kim istemez :)
yanlýz fiyat açýsýndan deðerlendirirsek
1000$ iþlemciye vermek öyle her babayiðitin harcý deðil. :(

Yeri uygunmudur bilmem ama baþka bir baþlýk açmak istemedim.
Beyler müzik yapýmý için optimize edilmiþ notebook toplayalým.
Herþey sýfýrdan
seskartý, iþlemci, ramlar, pc/mac vs..
Ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz.
Mümkünse marka ve model vererek.

DAha sonra ürünleri fiyat/performans olarak deðerlendirip iþte budur dediðimiz ürünlerin resimleri ile asabilirsek çok faydalý olabileceðini düþünüyorum.
En azýndan benim açýmdam

Ýlgi ve alaka gösteren arkadaþlara þimdiden teþekkürler :)

:arrow: Kasa olarak AOpen tavsiye ederim. Nedeni, işlemcinin üzerindeki fana oturan bir silindir kanal var ve ısıyı PC içine dağılmadan dışarı atıyor.

:arrow: RAM'in birinde arıza olabilir. Tavsiye olarak board haç Hz RAM destekliyorsa RAM'i de öyle alman daha iyi olur. (533'se 533, 800/400'se 400) ama yine de sorunun bundan kaynaklandığını sanmam.

arkadaşlar bu konuda kesin bi bilgim bi türlü olamadı...hangi işlemci daha iyidir hangi boardla çok iyi çalışılır bi türlü karar veremiyorum ama http://www.musicxpc.com/ adresinde sanırım bi cevap var bu konuyla alakadar...bu arada pc karşısında g5 in ayakta duramadığını da iddia ediyo bu elemanlar..

işlemci seçimi ile ilgili benim vereceğim cevap, daha önce verdiğim cevapla aynı olur. AMD64. teknik detaylar ile ilgili resimler ve bilgi linkleri eklemiştim. AMD 'nin performansı süperdir. Ve dünya işlemci tarihinde yaşanan bir ilktir, AMD' nin Intel gibi bir deve patent satması. 64 Bit işlemci..

"şu işilemci bu board ile iyi çalışır" diye birşey yoktur. board firmalarının hepsi aynı temel ürünleri kullanırlar. hepsinde VIA, NForce, ABIT vs chipsetleri vardır. hepsi aynı teknolojileri kısa sürelerde üretirler. önemli olan bu teknolojiler üzerindeki becerileridir.

Board olayına ASUS hakimdir. Ama MSI ve Gigabyte da bir alt basamaktadırlar. Ben MSI kullanıyorum, çok tatlı bir board. çok memnunum. Ama ASUS almak, kendini garantiye almak olur. ASUS boardların en önemli özelliği stabil olmalarıdır.

Özellikle ASUS boardlar ile ASUS ekran kartları beraber çok iyi çalışıyorlar. Board seçiminde dikkat edilecek önemli özelliklerden birisi chipset . VIA da büyük firma ama bence seçim NForce olmalı. şimdilerde NForce4 chipseti çıktı. kıskanılmayacak gibi değil. 800Mhz board hızı şimdi iyi bir yatırım olur. boardlar piyasada (İstanbul / Kadıköy / Yazıcıoğlu) çok uygun fiyatlar ile alınabiliyor, 85$ altında olmayan her board orta seviyede veya üstündedir.

G5'ler PC'leri döver. Acayip stabil ve compact tırlar. :!: detay yazmama gerek olduğunu sanmıyorum..
PC'miz ile, G5'in dolaştığı açık sulara gitmek için daha var.

:mrgreen:

kimmerian' Alıntı:
arkadaşlar bu konuda kesin bi bilgim bi türlü olamadı...hangi işlemci daha iyidir hangi boardla çok iyi çalışılır bi türlü karar veremiyorum ama http://www.musicxpc.com/ adresinde sanırım bi cevap var bu konuyla alakadar...bu arada pc karşısında g5 in ayakta duramadığını da iddia ediyo bu elemanlar..

Evet ben bunu görmüştüm fakat denemeden karar vermemek lazım ,hepsi kendini üstün gösteren benchmarklar hazırlıyor. Intel ve Amd kıyasalanabilir ama G5 olunca biraz abartı gibi geldi bana. :roll:

dün bilgisayar aldım
sırf müzik yapmak için aldım

p4 3.2 işlemci lga 775

intel 925xcv anakart pci express

3 tane DDR2 512 RAM

2 tane sata 200 gb 8mb 7200 hdd

Sony 19 inch lcd

cooler master kasa (kasa 250 milyon + kdv iydi ama 2cm çizik var diye 100 dolara verdiler ) ehehe

kasa cidden buz gibi on panel full havalandırmalı kasayı kesinlikle oneririm modeli cac to-5 kasanın tek eksiği sesli olması

DazeJar' Alıntı:
kimmerian' Alıntı:

Evet ben bunu görmüştüm fakat denemeden karar vermemek lazım ,hepsi kendini üstün gösteren benchmarklar hazırlıyor. Intel ve Amd kıyasalanabilir ama G5 olunca biraz abartı gibi geldi bana. :roll:

FX-55 G5'le yarışır. Bazı alanlarda G5 daha iyi bazılarında FX-55. Ama Dual Opteron 252, G5'i çıtır çıtır yer. Tavada kızartarak hemde.. :D

Anakart sınıfında adı yazılmadığı için yazıyorum, herhalde unutulmuş, çünkü çok kaliteli anakartlar üretir: Gigabyte.

Klas sınıfında yarışan anakartları belki aynı kategorideki diğer markalara göre birkaç USD daha pahalıdır, ama gerçekten çok iyi anakartlar üretir.

Kullanan bilir...

7+1 destekle on-board ses kartıyyla asus p5 - gd1 işe yarar. sağlam bir ses kartının yanına on board bu sistem çok iyi gider

Ben AMD64 3000+ anakart olarak da ASUS A8N-SLI deluxe kullanıyorum performansı oldukça iyi 4x512mb twinmoss (amd için kesinlikle twinmoss öneririm çok uyumlu) bir makine kullanıyorum. 20-25 tane vst instrument açabiliyorum. Sistem çok stabil. P4- AMD işlemciden daha yavaş çalışır denedim ve gördüm. Bilgisayarla müzik yapacaksanız kesinlikle AMD öneririm. Ama ram alacaksanız mutlaka DUAL KIT alın. İki adet aynı markanın rami değil.

bu haftasonundan beri ben de AMD64 3000+ anakart olarak da ASUS A8N-SLI deluxe kullanmaya başladım. 4 adet kingston 512mb 400mhz taktım üzerine. tahmin ettiğimden daha iyi bir pc oldu.

bu haftasonu da digi002 rack'i bu pc'ye geçirmeyi deniyeceğim. gelişmeleri yazacağım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri