igotrhythm arkadaşım, öncelikle hayırlı treskereler diliyorum.. 20 yıldır asker olduğum için(baba tarafından) birkaç sorunu cevaplayabilirim sanırım.
bi kere, müzisyen asker, vasıfsız askere göre daha çok yorulur. çünkü, sabahtan akşama kadar her türlü işe koşulduktan sonra, akşam da gitarı eline alıp şarkı söylemesi beklenir. tabi bunun istisnaları da vardır. örneğin, eğer bir orduevine düşersen, o kadar fazla yormayabilirler seni. üstelik eğer büyük bir ilin orduevine düşersen (malatya ve diyarbakır da birlikleri itibiriyle büyük illerdir) daha da rahat olabilir durumun.
acemi birliğinde istisnasız herkesin cılkını çıkardıkları için, orda gitar yada kulak çalışabileceğini pek zannetmiyorum. ama usta birliğindeki duruma bir bak, belki gittiğin ilin orduevinde müzisyen açığı vardır ? belki oranın komutanı müzik sevdalısıdır ve ufaktan bir orkestra kurmuştur? ( var böyle komutanlar). askeriyede müzisyen için değişmez bir kural vardır, müzisyen aynı zamanda garsondur da. müzik bitince koğuşa gidemezsin, garsonluk yaparsın, içerde bulaşık bile yıkayabilirsin
ancak; bilgisayar kullanmada kendine güveniyorsan, müzisyenlikten çok bu yönünü öne çıkart. çünkü yazıcılar, özellikle küçük birliklerin (bölük,tabur, alay) yazıcıları, orduevindeki müzisyenlerden daha rahattırlar, üstelik nöbetleri onlar yazdıkları için istediğin saatte nöbet tutma imkanın da olur
bu yazdıklarım, kısmen çevremdeki askerlerle samimiyet kurduğum ve onların dertlerini az çok bildiğim için işine yarayabilir diye düşünüyorum. ama ne olursa olsun, orduda neyin ne olacağı belli olmaz, bunların hiçbirinin geçerli olmadığı biyere de gidebilirsin, sadece aklının bir köşesinde bulunsun.
iyi şanslar ve hayırlı teskereler diliyorum.