[Eski] audiophile 2496/192?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

firestorm

Yeni üye
arkadaslar m audio audiophile 2496 ile 192 arasında 60 euro fiyat farkı var..bütçeme uygun kartlar bunlar fakat 192 alırsam bana ne fayda saglıycak 2496 ya göre anlatabilir misiniz?p4 2.8 işlemcim,1024 mb ram im var..rahat calısabilir miyim bu donanımla? evde sorunsuz ve temiz kayıtlar yapabilir miyim?bas,gitar ve vokal kaydedecem..aynı anda birden fazla kanal kullanacağımı sanmıyorum.bana uygun başka ses kartları tavsiye edebilir misiniz?zaten audigy kurbanıyım:)tekrar pişman olmayım:)
tesekkürler...

Adından anladığım kadarıyla farkları 96 ve 192 khz Sampling Rate desteklemeleri. 192 khz Sampling rate'in gerekli olacağını düşünmüyorum. 192 khz sampling rate konusunu uzun uzun şu başlıkta tartıştık.

iki kart arasında 'sorunsuz ve temiz kayıt' açısından bir fark olacağını sanmıyorum, ikisi de aynı driver'ı kullanıyor. M-Audio'nun en üst kartı olan Delta 1010 ile audiophile 2496 aynı converter'ları kullanıyor, eğer 192khz ile profesyonellerin talep edeceği bir fark olsaydı, onu da yenilerlerdi. 2496 3-4 yıldır piyasada ve çok yaygın olarak kullanılıyor, pek şikayet duymadım, bir ürünün uzun süre denenmiş olması her zaman avantajdır.
Amerikalıların bir lafı var 'don't fix it if it ain't broke', türkçesi 'bozuk olmayan şeyi tamir etmeye kalkma' gibi...her defasında doğru çıktığı tecrübeyle sabit.

not: bir çok teknik terimin türkçesini henüz bilmediğimden yazılarım biraz tarzanca olabilir, yavaş yavaş öğrenecem herhalde

Digital in/out, surround AC-3 ve DTS "pass-through" desteği var 192'nin. Birkaç artısı daha var sanırım. Ben Audiophile 192 kullanıyorum. Memnunum..

sanırım benim için 2496 ideal.192khz örneklemek konusundaki tartışmaları okudum.bana da gerekli gelmedi şu an için.bu işte standart olan 44.1 khz ise ve bu kartla sorunsuz olarak gitar,vokal vs. kayıt yapılabiliyorsa bir ev kullanıcısının ihtiyacını karşılar gibi görünüyor.neticede audigydeki 48.000khz in yarattığı terslikleri yaşatmıycaktır öyle değil mi?

Bir Kaç Soru (2496)

2496 yı bugün aldım; taktım bilgisayara; creative ses kartımı ve tv kartımı çıkardım; gereksiz cızırtı olmasın diye;
Bu kartı nasıl kullanıcam?
Şu an pioneer muzik setime bağlı 4 kolondan ses alıyorum fakat o eski miKrofonum ve kulaklığımın kablo uçları olmuyor malum biraz kalitesizlerdi; olsada bu kartın neresine takılacak mikrofon? ve kayıtta creative audigy e göre "kalite" farkedilir bir şekilde değişecekmi? mikrofon ne tavsiye edersiniz?
Mikrofona 150YTL verebilirim kadıköyde ya da anadolu tarafından bir yerden almam mümkün mü?
Mikrofonla acoustic gitar ve vokal kaydı yapıcam ona göre ne tavsiye edersiniz? birde kart hakkında daha iyi kullanabilmek için hangi programları tavsiye edersiniz?
Creative deki gibi mikrofona söylerken eş zamanlı sesimize reverb v.b. şeyler ekleme şansımız yokmu? öyle bir programı yokmu bu 2496 nın?

Radium61 keyboardumu direkt ses kartımın midi girişinemi bağlasam iyi yoksa şu an olduğu gibi USB olarakmı kalsın?
Bu midi olarak ses kartına bağlamak için kabloyu nerden ne kadara bulabilirim? Bilgisayarcılarda varmıdır?

enes..ses kartımı sipariş etmedim ama edecem.karar verdim.audigy ile karşılaştırma konusunda bu 48.000hz örnekleme derdi ve convertorların kalitesizliğini yaşamıycaksın.bu da önemli..bence yapılan işin kalitesine yansıycaktır.
2496 da mic in giriş yok. bir ara birim kullanmalısın.mixer,pre amp vs..biraz daha paran gidecek korkarım :wink:
sadece gitar ve vokal kaydı yapacaksan sana uygun freeware programlar olacaktı biryerlerde.midi de düşünüyorsun,ben cubase sx2 kullanıyorum.(öğreniyorum)çok memnunum..bak bu realtime effect olayını bende merak ettim.ihtiyac duymamıştım.eve gidip deneyim.olması gerek.bu arada hala varsa m-audio'nun sitesinde bağlantı şemaları vardı.bir bak..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri