[Eski] Başlangıçta Sistem Seçimi Ekranı Nasıl Gelir?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aristo

Yeni üye
Bilgisayarımda 2 harddisk mevcut. Tekinde Windows 7-64 bit, diğerinde ise Windows XP yüklü. Önce XP yi sonra W7 yi yükledim ancak sistem açılışda hangisi açmak istediğimi sormuyor. Otomatik olarak W7 yi açıyor. Bir iki arama yaptım; EasyBCD kurdum, denedim vs. ancak o şekilde de olmadı.

Sistem seçme ekranını nasıl getirebilirim?

Mantıken tek harddisk olduğunda sistem seçme ekranı çıkması gerekiyor.Ancak iki harddisk olduğunda bilgisayarın bi seçim yapması gerekiyor ve Windows 7'yi açıyor.Eğer Xp'nin açılmasını istiyorsanız; bilgisayarıma sağ tuş tıklayıp özelliklere basın.Oradan başlangıç ve kurtarmaya basın.Gözünüze çarpan " Varsayılan İşletim Sistemi " ne girin oradan hangisinin önceliği olduğunu belirleyin.

Çözüm olmasa da : Hangi İşletim Sistemini Kullanmak İstiyorsan(Windows 7) Yada (XP) Onu Boot Etmelisin.
İki İşletim Sistemin(Windows 7) Yada (XP) Aynı Harddisk'de Olsaydı Sorun Olmazdı,
Fakat İkisi Ayrı Harddisklerde Olacağı İçin Bilgisayarının Açılış Sırasında Hangi Harddiski Boot Edeceğini Belirtmelisin.

Kısaca bunun bir çözümü olduğunu zannetmiyorum..Yani bir harddiskine iki işletim sistemini de kuracaksın; daha sonra yüklemeler bittikten sonra bilgisayarın açıldığında sana o sayfa çıkacak %100 :)

Başlangıç ve kurtarma ekranında sadece w7 görünüyor XP seçeneği yok.

Daha önce bu uygulamayı çalıştırdım 2 ayrı harddiskte iki ayrı sistem çalışabiliyor. Ancak şimdi yapamıyorum, o zaman da birinden destek almıştım :) Ama format attım dün ve şimdi hatırlayamıyorum daha önce nasıl yaptığımı :roll:

Google da arama yaptım, bazı forumlara baktım dediklerini uyguladım ancak olmadı. EasyBCD bile fayda etmedi yani.

EasyBCD ile olması lazım normalde AMA o işlemi ana harddiske hangi işletim sistemi kurulu ise onu açıp yapman lazım. Ben öyle W7 varken XP kurmuştum da akla karayı seçmiştim sonra W/yi göstereceğim diye. Boot bilgileri ana HD'de tutulur. Bende de 2 HD 3 parça halindeydi, Vista kurar gibi yapıp boot.ini yi öyle düzeltmiştim ama vardır kesin daha basit bir yolu.

Hallettim :)
EasyBCD 2.0 versiyonu NTLDR ve NTDETECTED dosyalarını kendi bünyesinden otamatik olarak yüklüyor sanırım. Ve sorun çözüldü. EasyBCD 1.7 sürümünde 2 dosyayı kendi yazamıyordu, bulunamadı diyordu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri