[Eski] Bedava Müzik Yapım Programları - Korsana gerek yok

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bubble pardon abi, kaçırmışım,
Ferric'i master bussta kullandım, her kanalda ise yine bootsie'nin analog channel benzeri plugini var (adını unuttum)

Master busta bu tip plug-inlerin kullanımıyla ilgili bayağı bir tartışma çıkmış yabancı forumlarda da, o nedenle senin tercihini sordum yeri gelmişken :).. Cevap için teşekkürler.

ne demişler? O aletin (ferric) kenarda ufak limiterı var, bir kere sadece saturasyondur bu diye koydum mastera, yapıyorum miksi acaip bir kompres durumu var, bi baktım limiter açıkmış :))

Ferric'in input seviyesini iyi ayarlamak gerekiyor, özellikle master buss üzerinde kullanılıyorsa.

Dinamik aralığı o kadar azaltabiliyor ki, bütün miks, tek kanal pad gibi duyuluyor. :)

Deniz, master bus'a eklenen plug-inlerle alakalı geçen gün okuduğum bir yazıdan sonra Gearslutz'da ve Homerecording'de zannederim tape simulation on master bus vs. şeklinde arama yapmıştım ve önüme ne geldiyse okumuştum; zamanın olunca sen de benzer başlıklara bir göz at derim oldukça ilginç yaklaşımlar ve tespitlerde bulunmuş adamlar (Ferricle ilgili de birkaç uzun başlık olacaktı)..

Ben açıkçası master değilde group'lara iyi gider diye denerken düşünmüştüm. Mix'e başlamadan önce kompressör yerleştirenler oluyor ama bu "tekniğin" haricinde açıkçası master buss'a plug-in eklenmesini anlamlı bulmuyorum.

Bu plug-in internal clipping ile çalışıyor (anladığım kadarıyla), Master'a uygulayıp sonra mastering'te sinyali yüksetmek/sıkmak istediğinizde (mesela limiter ile) artan sahte saturation sorun yaratır+gruplara uygularsanız katmak istediğiniz renk daha doğal tınlar.

Nuendo forumunda duydum:
Aleksey Vaneev' Alıntı:
March 9th, 2010: Voxengo SPAN 2.0 is now available for download...

Voxengo'nun ücretsiz Spectrum analizi plugini SPAN, yeni arayüz ve özellikleriyle güncellenmiş:

span.png

http://www.voxengo.com/product/span/

Yeni özellikler:
  • Birden çok kanalın analizi
  • Mid/side analizi
  • Correlation meter
  • Mac AU/VST, Win32-bit/64-bit VST desteği
  • Undo/redo
  • Preset manager
  • Kullanıcı arayüzünün rengini değiştirebilme seçeni
  • Kullanıcı arayüzünün boyutunu değiştirebilme seçeneği
  • Plug-in instance'larına ad verebilme seçeneği

BubbleTrouble' Alıntı:
Span çok eski bir plug-in'dir yahu, kısa süre önce çıkan ilk versiyonu ne demek ki (başka bir sürümü falan mı var)?

Ya açıkçası dikkat etmedim ama kvr'de daha 1-2 hafta önce bir duyuru oldu, gliss eq'nun içindeki analyzer diye ve sonra hızla (buna gelene kadar 3 kere) güncellendi.

IK Multimedia'nın CSR Reverb'ü için presetler:
http://www.soundsdivine.com/csr.html

Dikkat yazılım değildir. Sadece presetler. Sitede muhtelif başka plug in'ler için üretip sattıkları presetler de var. CSR için olanlar ücretsiz. CSR'da da hakikaten sınırlı sayıda preset vardır. İsabet olmuş.

Nastry VCS, Virtual Control Strip dün indirime açıldı.
Bu bir "Channel Strip" VST plugin'i.

nasty-vcs-600px.jpg

(Mac'çiler... ne yazık ki bu sadece Windows işletim sistemini destekliyor)

Plugin içinde Input Gain/filter/EQ, opto compressor ve limiter işlemcileri bulunuyor.
Ayrıca diğer channel strip plugin'lerde nadir olarak bulunan phase ve saturation gibi etkisi kolay anlaşılmayan, ama doğru kullanıldığında güzel farklar yaratabilen işlevler de var. Ayrıca tam Sidechain operasyona da izin veriyor.

Lakabı "Bootsy" olan ve oldukça kaliteli plugin'ler üreten Herbert L. Goldberg tarafından yazılmış, arayüzü de diğer Bootsy plugin'lerinde olduğu gibi Patrick Barca tarafından tasarlanmış.

Herkes bu tip "3'ü 1 yerde" plugin'lere ya da donanımlara alışık olmayabilir, ama bu işlemcinin içindeki "opto-electric" kompresör bile tek başına oldukça iş görür.
Sürüm 1.0 olduğu için birkaç ufak bug/hata ile karşılaşmanız mümkün, ama indirin ve kullanın derim.
Kalite, kullanışlılık / fiyat (?) oranı bu kadar yüksek plugin, nadiren ele geçer :)

İndirmek için şu link/sayfadaki:
http://varietyofsound.wordpress.com/downloads/
tabloda "NastyVCS" yazan satırda bulunan "Mirror/Rapidshare" linkine tıklayın.
(Ki, ücretsiz plugin'ler yazan bu adamın web host'undan bandwidth kullanılmasın).
"Mirror" çalışmazsa, ilk "Download" linkini de kullanabilirsiniz tabii.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri