[Eski] Beste Çalışmaları İçin Klavye ve Home Studio Önerileriniz ?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

kuvayi

Yeni üye
Bütün üyelere merhaba,

Foruma yeni kayıt oldum sayılır.Yaklaşık 8 yıl; ancak aralıklarla klavye kullandım.Genellikle hobi amaçlı ve bir ara da; öğrenci yurdundaki müzik grubumuzda.Sanırım 8 yıldır da elim değmedi maalesef klavyenin tuşlarına.

Geçen süre zarfında oldukça uzak kaldığım bu konuda forumunuzdan fevkalade düzeyde yararlandım.Emeği geçenlerin ve mesajlarıyla destek verenlerin eline sağlık.Yaklaşık 3 gündür forumun muhtelif sayfalarını takip ediyorum.Güzel ve seviyeli bir foruma kayıt olduğumu farkettim.

Bu tanışma faslından sonra geleyim danışmak istediğim konuya.Bugüne kadar herhangi bir düğün veya müzikhol tecrübem ve çalışmam olmadığı gibi, bunu meslek edinebilecek kadar yetenekli de değilim :)
Amacım; ağırlıklı olarak home studio tabir edilen bir ortamda beste çalışmalarıma devam etmek ve eserlerimi kendi çapımda düzenleyebilmek.

Burada sizlerden 3 konuda tavsiyelerinizi isteyeceğim:

1-Klavye olarak hangi modeli tavsiye edersiniz ?
NOT: ( Kısa bir süredir Yamaha Tyros 4 modelini inceliyorum.Sanki bana en uygun model gibi geldi.)

2-Home studio için temel ekipmanlar nelerdir ?

3-Özellikle kayıt ve aranje için hangi bilgisayar yazılımını tavsiye edersiniz ?

Şimdiden cevaplarınızı merakla bekliyor ve teşekkür ediyorum.
Hepinize iyi çalışmalar,

Eğer işlerini bilgisayar ağırlıklı olarak yapmaktan çok , işimi klavyemle görmek , bestelerimi onunla düzenlemek istiyorum dersen Korg PA800 öneririm , güzel ritmbox aletidir . Stüdyo ortamında çalışmak istiyorum dersen , midi klavye veya synthseizer yardımı alabilirsin .

itülü' Alıntı:
Eğer işlerini bilgisayar ağırlıklı olarak yapmaktan çok , işimi klavyemle görmek , bestelerimi onunla düzenlemek istiyorum dersen Korg PA800 öneririm , güzel ritmbox aletidir . Stüdyo ortamında çalışmak istiyorum dersen , midi klavye veya synthseizer yardımı alabilirsin .

Cevabınız ve yorumunuz için teşekkür ederim.

Aslında temelde müzik enstrümanı olarak beste yapımında kullandığım cihazda omurgası oluşan eserin zenginleştirilmesi amacıyla yazılım kullanmayı düşünüyorum.
Korg PA800 ü de internette inceleme fırsatım oldu.Canlı olarak elbette cihazı incelemek ve kullanmak apayrı olacaktır cihaz hakkında bir fikir elde edebilmek için.
Midi klavye kullanmışlığım olmadı bugüne kadar.Müzik enstrümanı kullanmanın tadını verebilir mi bilemiyorum midi klavyeler.Belki ileri düzeyde zenginleştirici düzenleme açısından elbette yararlı olacaktır.Ancak ritm ve altyapı sesleri ile birlikte müzik icra etmenin daha farklı olduğunu düşünüyorum.
Şu an için sanırım Korg PA800 ile Yamaha Tyros 4 arasında seçim yapabilirim.Yazılım olarak daha önce cubase 2 kullanmıştım.şu anda FL Studio 10 kullanıyorum.Raeson ve Sonar X1 i inceliyorum bir de şu sıralar.Ancak sadece pc platformunda olmak üzere tabiiki.Klavye için sanırım bir kaç ay geçecek benim için.
Yazılım olarak Pro Tools ve Logic ilgimi çekiyor.Oldukça olumlu yorumlar okuyorum bu iki yazılım hakkında.

Yani benim aslında esas amacım bir ses mühendisi uzmanlığında kayıt yapabilmek değil; ya da profesyonel aranjörler düzeyinde düzenleme yapabilmek de değil.Sadece klavye ile ortaya çıkan bestelerin en azından demo kaydı için biraz daha zenginleştirebilmek ve içimdeki projeyi müzik eserine uygulayabilmektir kısacası.

kuvayi' Alıntı:
itülü' Alıntı:

Cevabınız ve yorumunuz için teşekkür ederim.

Aslında temelde müzik enstrümanı olarak beste yapımında kullandığım cihazda omurgası oluşan eserin zenginleştirilmesi amacıyla yazılım kullanmayı düşünüyorum.
Korg PA800 ü de internette inceleme fırsatım oldu.Canlı olarak elbette cihazı incelemek ve kullanmak apayrı olacaktır cihaz hakkında bir fikir elde edebilmek için.
Midi klavye kullanmışlığım olmadı bugüne kadar.Müzik enstrümanı kullanmanın tadını verebilir mi bilemiyorum midi klavyeler.Belki ileri düzeyde zenginleştirici düzenleme açısından elbette yararlı olacaktır.Ancak ritm ve altyapı sesleri ile birlikte müzik icra etmenin daha farklı olduğunu düşünüyorum.
Şu an için sanırım Korg PA800 ile Yamaha Tyros 4 arasında seçim yapabilirim.Yazılım olarak daha önce cubase 2 kullanmıştım.şu anda FL Studio 10 kullanıyorum.Raeson ve Sonar X1 i inceliyorum bir de şu sıralar.Ancak sadece pc platformunda olmak üzere tabiiki.Klavye için sanırım bir kaç ay geçecek benim için.
Yazılım olarak Pro Tools ve Logic ilgimi çekiyor.Oldukça olumlu yorumlar okuyorum bu iki yazılım hakkında.

Yani benim aslında esas amacım bir ses mühendisi uzmanlığında kayıt yapabilmek değil; ya da profesyonel aranjörler düzeyinde düzenleme yapabilmek de değil.Sadece klavye ile ortaya çıkan bestelerin en azından demo kaydı için biraz daha zenginleştirebilmek ve içimdeki projeyi müzik eserine uygulayabilmektir kısacası.

Dediğim gibi , istediğiniz şeyler sizi doğrudan aranger keyboard'a yönlendiriyor . Aynı zamanda midi çıkışları olduğu için yazılım kullanma imkanınızda oluyor , yani her iki istediğinizide yapabilirsiniz . Bu arada Tyros 4'e okadar parayı vermeyi pek akıl karı bulmuyorum . Pa800'ü övmüş gibi oluyorum ama , ben hem iş görür hemde fiyat bakımından daha uygundur diye tercih sunuyorum .

Geri