[Eski] Biema line array önerileriniz?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Á-a Series Active Line Array satın almayı düşünüyorum açık havada kullanıcam 4x4 asıcam
kullanan varmı sonuç nedir bilgi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Daha önce incelemiştim.

Artıları:
Kendi case i ile geliyor.
Fiyat ucuz. ( neye göre ucuz performans / kalite )
Sesler fena değil.

Eksileri:

watt / dB olarak dB biraz düşük
üzerinde yazan değerleri verdiğini düşünmüyorum ( daha önce dinledim )
Çin malı olması gözümü korkutuyor. ( gerçi şu anda yapılan tüm hoparlölrler çinde yapılıyor ancak bu tamamen çin malı arge si vb... )
4x4 le açıyı yakalamak zor olabilir.
Asmadan kullanmakda bu açı nedeniyle neredeyseimkansız.
Bayağı ağır. her truss bunu taşımaz.

Bana kalırsa bu fiyat ortalamasında mass biemadan üstün ve daha bilinen bir ürün..

monomurat' Alıntı:
Á-a Series Active Line Array satın almayı düşünüyorum açık havada kullanıcam 4x4 asıcam
kullanan varmı sonuç nedir bilgi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

watt ve db konusunda kesinlikle katılıyorum hoparlörü yakından inceledim
çalıştırdım watt düşük geldi ama fiyat gerçekten uyugun ve hoparlör active
mass (line array)hoparlör ü dinledim db ve watt iyi gibi passive olması fiyat konusunda arada epey fark oldugunu gösteriyor
active verim olarak daha iyi değilmidir sizce ?
bir sorum daha olacak 4x4 kullanmak istiyorum demiştim konser vs. gibi organizasyonlarda kullanıcam tabiki ama 5 bin 6 bin kişiyi 4x4 biema line array la rahat bi şekilde seslendire bilirmiyim? şimdiden teşekkrler.

Belki ne alaka olacak ama yeni bir konu açmak istemedim. Presonus studuolive 16.4.2 digital mixer sahnede kullanmak istiyorum kanal sayısı az gelebilir diyeceksiniz iki cihaz firewire bağlantısı ile sorunsuz olarak multiple çalışıyor
uzun süredir takipdeyim incelemedede bulundum farklı bir tasarım xmax 30 v üzerinden beslenen geniş headroom preamp fat channel vs.vs.vs.
demek istediğim cihazı iyi bilen varmı livesound için verimli olacakmıdır olmassa eksileri neler olur.tesekkrler.

Aktif yada pasif hoparlör seçimi senin kullanım tarzın ve bugüne kadar olan yatırımınla alakalı bir durum. Eğer elinde eskiden gelen pasif malzeme backline&altyapısı ( kablo, case vb.. ) varsa pasif alman daha mantıklı.

4+4 ile 1000 kişi anca yaparsın.

Watt dB olaylarından önce line array alıcaksan açı olaylarını iyice araştırmalısın. Açı ve kurulum watt tan, dB den ve tondan çok daha önemli.

Ayrıca bunların altına subb ve orta frekanslar içinde illaki birşeyler kullanmanda gerekecek. Sadece üst hoparlörleri alınca maalesef iş bitmiyor. Bende bir ara heves ettim. Benim çapımda bir adam için fuzuli yatırım olduğuna karar verip. Gene kule tarzı hoparlörlere dönüş yaptım.

evet açı konusu çok önemli haklısın iyice araştırmak gerek
subb lar da eksik yok altlar sağlam çift 18" lerim var kule sistemi kullanıyorum fena sayılmaz ama tabiiki line array farklı bir hoparlör en azından kule sisteminden iyidir diye düşündüğüm için bir araştırma içerisindeyim.
yorumlarınız için teşekkr ederim..

Bir line array takımında(en az olarak) 12 üst 8 adet sub olmalı.

Biema ya gelince ; şöyle bir benzetme yapılırsa Vertical Array bir malzemeyi yan asıp line array gibi göstermeye çalışmışlar.Dümdüz sesi atıyor hiç yayılım yok + güçte zayıf.

Geri