[Eski] Bilinmeyen PCI Device Söyle Bakalım Sen Kimsin!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

aristo

Yeni üye
Arkadaşlar dün aldığım sistemde tüm driverları kurdum ancak, aygıt yöneticisinde hala tanımsız sarı soru işaretli bir PCI Device kaldı :?

Onboard ses ve ekran kartlarını disable ettim. Kendi PCI ses karımı taktım ve sorunsuz çalışıyor. Ancak bu PCI device ı bir türlü bulamadım nedir..

Sürücüyü güncelleştir dedim ve sırası ile anakart, ekran kartı ve ses kartının CD lerini taktım belki otomatik bulur diye ancak olmadı.

Aşağıda fotoları astım umarım hangi yaramaz device olduğu ortaya çıkar :)

"Sürücüyü yeniden yükle" seçeneğini tıklayıp ekran kartı driverı ını taktım ancak kurulumu yapmadı.

Driver olarak sadece şunları kurdum;

Asus Cd sinden intel chipset ve Ethernet driverı
His CD sinden Ati sürücüsü
Audiotrak CD den de ses kartımı kurdum.

sistemimde başka yeni donanım olmaması lazım :? Zira bütün onboard fonksiyonlarını da disable ettim. Sadece serial port seçeneği disable değil. (3F8-RCQ) gibi bir seçenek var.

Asus anakart cd sinden;

intel ve LAN driverları dışında birşey yüklemeye gerek var mı ki?

PCI slotlarım da sadece ekran kartı ve ses kartı var. Onlar da kurulu ve gayet iyi çalışıyor.

PCI yuva 1 demiş fotoda, ancak o yuva da ses kartım var benim. o da kurulu yani.

Gel de kafayı yeme.. :evil:

aristo' Alıntı:
Onboard ses ve ekran kartlarını disable ettim. Kendi PCI ses karımı taktım ve sorunsuz çalışıyor. Ancak bu PCI device ı bir türlü bulamadım nedir..
Nereden, ve neden disable ettin?

ilterocktive' Alıntı:
aristo' Alıntı:

Audiotrak PCI ses kartımı ve HIS ekran kartımı kullanıyorum. Onboard kartlara gerek yok diye driverlarını kurmadım. Kullanmayacağım için de ASUS BIOS/Advenced Menu/ Onboard devices menüden disable ettim.

Windows XP kullanıyorum ve USB'ye bağlı sadece Cubase 5 in USB Serial ı var. O da zaten sorunsuz çalışıyor.

ROMEO' Alıntı:
linkini verdiğim programı dene o sana ne olduğunu söyler.

Teşekkür ederim ROMEO, işten çıkıp eve gidince deneyeceğim. Anlaşılan bu device sorununu çözemeyeceğiz başka türlü..

O programı bir kurayım, hangi yaramaz parçanın olduğunu yazarım buraya :)

ROMEO verdiğin linkten sadece dll uzantılı bir dosya çıktı. Setup falan yok içinde. Nasıl çalışıyor bu program tarif edebilir misin?

içinde drvgdtk1.exe adında b ir dosya var tıkla ve ''identify unknown devices'' a bas ve gör. Ben indirdim baktım sorun yok.

ROMEO' Alıntı:
içinde drvgdtk1.exe adında b ir dosya var tıkla ve ''identify unknown devices'' a bas ve gör. Ben indirdim baktım sorun yok.

ROMEO, rarlı dosyayı açınca bir hata veriyor ve close diyorum açılan dosyadan sadece ArmAccess.dll dosyası çıkıyor. Herhangi bir setup dosyası mevcut değil içinde :?

Özel den mail adresimi versem bana mail atsan olur mu programı..

Dün akşam Driver Guide Toolkit 2.0 programını kurdum ancak o da diğer aygıtlar kısmındaki device ı UNKNOWN olarak işaretledi. Ve sürücü hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Arkadaşlar, bir el atın şu işe lütfen harbiden kanser edecek beni :cry:

PCI ses kartımı söktüm anakarttan RealTek HD Audio sistem onboard kartı aktif ettim anakart driverından yükledim ancak bu sefer de

"Audio Device on High Definition Audio Bus" bilinmeyen aygıt durumuna düştü. Çift tıklayıp anakart cd sini takıyorum ancak kurulumu gerçekleştiremiyor. Sanırım bu driver o cd de yok :?

aristo' Alıntı:
ilterocktive' Alıntı:
aristo' Alıntı:
Audiotrak PCI ses kartımı ve HIS ekran kartımı kullanıyorum. Onboard kartlara gerek yok diye driverlarını kurmadım. Kullanmayacağım için de ASUS BIOS/Advenced Menu/ Onboard devices menüden disable ettim.
Bence sen onu tekrar enable et.

Bu ve birçok diğer forumda onları disable etmeni söyleyen çok olacaktır, ama onlar genelde sorun varsa sorunu çözmek için "acaba mı"lardan ibarettir.

Sorun yokken sorun alırsın böyle başına.
Benim her şeyim enabled. Eski XP işletim sisteminin olduğu makine de öyle, Vista'nın olduğu makine de öyle.

Sana vereceğim en önemli tavsiye, gerekmedikçe ne donanımına ne de yazılımına ayar yapmandır.

Kurcalama yani... ne kurcalıyorsun, bozulmamışken?

İlter öyle diyorsun ama, PCI ses kartını sökmeden önce, BIOS'tan onboard ses kartını enable ettim ve RealTek Driver ın kurdum. Ve sistemi yeniden başlattığımda siyah ekran geldi önüme;

Son kurduğunuz donanım/yada değişikler nedeniyle sistem başlayamadı...

Windows olağan şekliyle başlasın,
Güvenli Mod
Normal Mod
.
.

gibi seçenekler çıktı. (Olağan başlasın ve normal mod açılmıyordu tekrar başa dönüyordu sistem)

Sonra PCI kartı sökünce sistem düzgün açıldı.

Bu durum, onboard kart ile PCI kartın çakışması değil mi? İşte bunu yaşamayım diye disable etmiştim.

Ama hatam şu sanırım; XP sistemimi kurmadan önce BIOS a gidip onboard özelliklerinin alayını disable etseydim sonra PCI kartı takıp Windows XP yi kursaydım bu sorun olmazdı sanırım.

Sistemi yeniden kursam mı son söylediğim şekli ile ne dersiniz :roll:

aristo' Alıntı:
PCI ses kartımı söktüm anakarttan RealTek HD Audio sistem onboard kartı aktif ettim anakart driverından yükledim ancak bu sefer de

"Audio Device on High Definition Audio Bus" bilinmeyen aygıt durumuna düştü. Çift tıklayıp anakart cd sini takıyorum ancak kurulumu gerçekleştiremiyor. Sanırım bu driver o cd de yok :?

Aristo,

Bak ikinci kez yazıyorum.
Ekran kartının CD sinin içinde driver bölüme bir bak oralarda bir yerlerde audio driver olacak o senin sorununu çözer. :)

aygıt yöneticisinden sürücüleri güncelleştir tıkla daha sonra ekran kartının içindeki audio driver bölümünü göster bakalım ne olacak.

Levent Abi o dediğini denedim. Hatta 3 cd yi de taktım (anakart , ses ve ekran kartı için) ama bulamadı driver ı. Görünen o ki bu sorunu yaşayan ben değilim sadece;

http://www.chip.com.tr/forum/audio-devi ... 73267.html

Netteki diğer forumlarda aynı sorunu yaşayan çok kişi, konu açmış.

Bu sorun anakartın onboard ses kartı olan RealTek in bir hatası.. Ekran kartı cd min içinde 2 tane driver var ATI Catalys.. ve Pompup mı öyle birşey.. Gerisi kullanım kılavuzu falan.

Sorun anakartla ilgili olan device da, akşam formatı çakacağım vallaha yeter ya... :evil: harbi Pazartesi'den beri uyuz etti yani.. :cry:

Aristo,

CD'yi tarat dediğin zaman bulamıyor. Doğrudan klasörü bulup onun içinde dosyayı tıklaman gerekiyor. Aynı sorunu bende yaşadım. Ekran kartının TV out bölümündeki ses ile ilgili bir driver bu lanet. Ekran Kartı CD'si içinde mutlaka driverlar bölümünde audio driver var.
Ekran kartının tam modeli nedir? :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri