[Eski] bir anakart ve bir işlemci..

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

firestorm

Yeni üye
arkadaşlar şu an p4 2.8 işlemcim ve gigabyte ,modelini hatırlamıyorum ama sis chipsetli bir anakartım var.bunları değiştirme imkanım oldu şu an ve yerlerine ne alacağımı bilemiyorum.çünkü bir çok kez p4 3.0 ların verimsiz olduğunu duydum,ama sadece duydum,daha üstü var mıdır nedir pek de bilmiyorum.amd nin yeni güçlü işlemcileri varmış.acaba fiyat ne durumda bilgisi olan var mı?benim nedense p4 sempatim var.
bir de biryerlerde mahcem abi müzik için sis chipsetli anakart tercih etmeyin demişti.
(bunu okuduğumda benim için geç olmuştu :) )
birbirine uyumlu bir anakart ve işlemci tavsiye eder misiniz ?teşekkürler şimdiden.

bir ayrıntı:vsti ve pluginler işlemcimi zorladığı için değişiklik yapmak istiyorum.biraz rahatlasam yeter :)

işlemci?

slm..ben de bu konuda çok takıldım uzun süre amd mi yoksa p4 mü diye bir sürü formu takip ettim ama adamlar kavga etmekten başka bişey yapmıyorlar. 2 hafta önceye kadar benimde bir p4 2.4 işlemcim ve biostar mainboard ve 512 ddr vardı..cubase ve plug-in lerini ya da en basitinden acid gibi bir yazılım kullanıyorsan 2-3 record sonra alet moort...sonra bunalıp ''artık yeter!'' dedim. gittim bilgisayarı verdim. şimdi bir AMD 64 3500 box 939 pin (http://www.mavidonanim.com/asp/listgrou ... MDA64SC939) ve asus K8N mainboard ım var daha yeni aldım ama performansına inanamazsın..inan çok rahatım..fiyatı sıkıntı yaratsa da bence çok güzel ha bu arada amd nin 754 pin olanlar da var fiyatları uygun...MSI ın ana kartlaruı da var onlara da bak bi bence..ama asus güzel..iyi çalışmalar...

AMD kesinlike çoğu yerde Intele göre daha iyi iş çıkarıyor ve daha az ısınıyor. Sana tavsiyem şöyledir :

AMD için, Nforce 3 chipsetli bir anakart ( MSI makul ) AMD 64 939pinli 3000+ işlemci, Twinmoss Dual DDR kit ( 2 x 512 ) Bu anakartların çoğunda serial ata raid mevcut. Disk performansını oldukça olumlu etkiler.

Intel için, 925XE chipset board ( Asus fena değil, Intelin kendi boardlarıda güzel ) 3.0 660 serili Intel İşlemci ( Bunlarda 2MB ön bellek ve x64 komut seti desteği var ) Ddr2 Dual Kit ( Biraz tuzlu olacak bu sistem )

Ucuz Çözüm ( Intel İçin ) 875 Chipsetli anakart ( Firewire portlu olanlarını tavsiye ederim, Bendeki MSI öyle ) 3.2 473pinli Prescott işlemci, Zalman 7000Cu-B Cpu soğutucusu, Twinmoss 2 x 512 Dual ddr kit. ( MSI olanında Serial Ata raid var )

Sorun olursa PM atabilirsin.

Sevgi, Saygı

AMD'nin 939 pinli 64 bitlik chiplerinden hangisi kesene uyuyorsa o yolda git derim. Imkanin olursa, L2 cachesinin 1 mb olanlarindan alirsan uzun bir sure sirtin yere gelmez :)

Re: işlemci?

JackDaniel's' Alıntı:
slm..ben de bu konuda çok takıldım uzun süre amd mi yoksa p4 mü diye bir sürü formu takip ettim ama adamlar kavga etmekten başka bişey yapmıyorlar. 2 hafta önceye kadar benimde bir p4 2.4 işlemcim ve biostar mainboard ve 512 ddr vardı..cubase ve plug-in lerini ya da en basitinden acid gibi bir yazılım kullanıyorsan 2-3 record sonra alet moort...sonra bunalıp ''artık yeter!'' dedim. gittim bilgisayarı verdim. şimdi bir AMD 64 3500 box 939 pin (http://www.mavidonanim.com/asp/listgrou ... MDA64SC939) ve asus K8N mainboard ım var daha yeni aldım ama performansına inanamazsın..inan çok rahatım..fiyatı sıkıntı yaratsa da bence çok güzel ha bu arada amd nin 754 pin olanlar da var fiyatları uygun...MSI ın ana kartlaruı da var onlara da bak bi bence..ama asus güzel..iyi çalışmalar...
yanlış anlama ne kadara aldın bunları,öğrenmemizde sakınca yoksa? :wink:

pardon.link vermişsin sonradan gördüm.574 ytl diyor ve bu fiyat beni aşıyor :cry:
ben sorularımı şöyle yönelteyim:
ben eğer "amd athlon 64bit 3000(boxed) 754 pin " bu işlemciyi alsam gözle görülür bir şekilde rahatlar mıyım?ancak bu fiyatlar uygun bana şu an. bir de 939 pin de alabilirim önerdiğiniz üzere...bunlar ne anlama geliyor bilmiyorum.sadece önümde 754 vardı ve fiyat farklı değil.
anakartları farklı oluyor bir tek onu anladım :)

Hem anakartını hem de işlemcini değiştirmek için para harcadıktan sonra, elindeki p4 2.8ghz ile alacağın AMD 3.0 veya p4 3.0ghz arasındaki performans seni tatmin etmeyecektir.

Benim şahsi fikrim, 2.8 işlemcini 3.0'ya yükseltmek yerine, eğer anakartından memnun değilsen, hem şu anki işlemcini ( 533mhz olduğunu varsayıyorum) hem de 800mhz çalışan işlemcileri destekleyen intel chipsetli güzel bir anakart almak daha mantıklı. Artan parayla da ram alırsın.

İşlemcini 2.8'den 3.0'a yükseltmen o işlemci 64bit olsa da harcadığın paraya değmez.

su an icin daedalus'un soyledigi mantikli geldi bana yalniz ilerisi icin birseyler dusunuyor ve bir daha degistirme firsati yakalayamam diyorsan ben 64 bit amd derim kesinlikle..ben de 64 bit driverlarin oturmasini bekliyorum 2. bilgisayarim pentium onu amd-64 yapacagim insllh..
nerdeyse 2 senelik 2400+ athlon var ve hala kopek gibi makine (bios'tan 2 ayar yapiosun aninda overclock sorunsuz ciddi degisiklikler oluyor performansta gerci ben yapmadim ama yapan bircok arkadasim var ve kesinlikle pentium'dan daha uzun idare edecek makineler)..benim aldigim zaman pentium alan arkadaslarin cogu ise ya degistirdi ya da islemci anakart upgradeine gitti..sadece 512 rami 1 yaptim cok da memnunum yarin oburgun kasarsa overclock yaparim icim rahat 3000'e kadar yolu varmis hehe..anakart olarak epox nforce serisini oneririm hem rakiplerinden ucuz hem de gayet performansli bir kart nvidia chipsetli gunu gunune driver yazio adamlar..ekran karti alacaksan (ki oyun oynamayacaksan muzik icin bir bilgisayarda bence fazlalik) ati'dan sasma derim..kolay gelsin..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri