[Eski] Bir fikir edinmek istedim!!! Jazz Piano

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Onursal

Yeni üye
herkese iyi aksamlar iyi calismalar.ben yaklasik 7-8 senedir klavye caliyorum.su anda hafta sonlari bir restaurantta muzik yapmaktayim.3 senedir belcikada yasiyorum.trde konservatuar istedim fakat universite sinavinda baraji gecemeyince buraya geldim.burda ogrenimime devam etmek istiyorum.ancak burda konservatuara gidebilmek icin ilk once akademiyi bitirmeliyim.akademi 4-5 sene suruyor ve haftada 2 gun aksamlari ders veriyorlar.akademi bitince konservatuara gecebiliyorum.bruksel kraliyet konservatuari.bu okul hakkinda bir bilgisi olan var mi acaba?nasil sizce 10 seneye deger mi?istedigim bolum jazz piano.5 sene akademi+3 sene konservatuar+2 sene master olarak biliyorum.siz bu isi bilenlersiniz bana bir fikir verin.su an 21 yasindayim.

oku okuyabildiğin kadar. sorulacak şey mi bu? millet bir tarafından vazgeçecek böyle bir fırsat için.

neye değip değmeyeceğini de ancak sen tayin edebilirsin. kim bilebilir ki senin müziği ne kadar çok sevdiğini...

ama şuna eminim. o 10 senenin 9'u restoran'da yaptığın işe yardımcı olmayacaktır, çünkü sen zaten o işi yapıyorsun. şimdiki yeteneğini okulunda kullanıvereceksin işte. tabii o okulu okumaya değer bulursan.

niye sadece belçika diye dusundunuz ki?yasadiginiz yer oldugu için size uygun gelmis olabilir..ama ben berklee'yi tavsiye ederim..ne demek bu simdi derseniz..türkiyede yasayan mezunlariyla iletisime geçip referans alip,kayit göndermeniz yeterli..ama maddi durumunuzun da iyi olmasi gerekiyor malum..pek burs vermeye yanasan bir okul degil ama jazz deyince de akla gelen ilk okul..bakin özel derslerle ve birikiminizle de jazz piyanisti olabilirsiniz.bu sizin idealinizse üzerine gidin..kolay gelsin :)

yasadigim yer belcika!yabanci bir yere gidip okul okumak gibi bir luksum olamayacak cunku evliyim ve daha 3 aylik olmamis bir kizim var.bu sartlarda cok zor! :D :) :)

o zaman size mutluluklar dileyeyim..ama diger yandan da hiçbirsey için geç degildir diyeyim..hele klasik alt yapiniz saglamsa ki saglam anladigim kadariyla, çok da zor olmayacaktir,biraz dinleme,biraz öneri veya ders alma,sadece taklit etmeye çalisarak da istediginiz blues ve caz tekniklerine ulasabilirsiniz..kolay gelsin..müzikle kalin:)

dun akademiyi aradim yogunluk cokmus jazz piano bolumune 50 parca repertuari istiyorlar bana cok ama cok sacma geldi ben zaten bilsem gider konservatuara basvururum.konservatuara gittim temeli akademide al dediler.simdi bir arastirma yapiyorum burda cok iyi fiyatlara ozel ders veren hocalar varmis adamlar para kazanamiyorlar.biz restaurantlarda falan caliyoruz onlardan iyi kazancimiz.adamlar cok iyi fiyatlara dersler veriyorlar cunku gelirleri dusuk!bakalim ayarliycam biseyler.ya da clasic bolumu sececegim!

hahaha..hiç sasirmadim,bizim memleket böyle iste,konservatuarin san bölümü sinavlarinda da adaydan söylemesini istedikleri parça aria olur:) bir de aday azarlanir san teknigi bilmiyor diye:).bakin ben alayliyim:) diplomali müzisyen degilim ama armoni ve teorik bilgim çogu okulludan-gördüklerimin çogundan- daha iyidir..insan hobisine daha deger veriyor ve ilgi veriyor..hiiiç belli olmaz siz de iyi bir jazz piyanisti olabilirsiniz..Çünkü gözünüze at gözlügü takilmamis durumda hala..kolay gelsin:)ama diger yandan da bilgiye nasil ulasacaksaniz ulasin, egitim sart:):)-bu espriyi bilirsiniz degil mi?-

jazz bolume ilgi cok oldugu icin ogrencilerini belli bir seviyede tutmak istiyorlar!simdi 2 okul daha buldum birisiyle gorustum 1 sene clasic yap sonra jazz a gec dediler cok yogun dediler.diger okulda yer varmis diye duydum bakalim.diger okul ise soyle ders veriyor orasi da muzik akademisi aksam 6da ders basliyor 9a kadar.haftada 3 gun.1 gun piano 1 gun solfej 1 gun san dersi veriyorlar.senelik 140 euro.benim icin cok ideal geldi gunduzleri baska isler de yapsam etkilemez yani!aksam olmasi guzel.suresi 4 sene.bittikten sonra yani bitmesine de gerek yok aslinda solfeji tam anlamiyla bilirsem konservatuar sinavinda basari gosterebilirim.konservatuar master ile birlikte 5 sene!trde yapamadik insallah burda olur!'

ben nedense azimle sizin türkiye'de jazz ögrenmeye çalistiginizi düsünmüsüm-jeton geç düstü-,çok pardon..ehh madem orada böyle imkanlar var,,degerlendirin tabii..çok kolay gelsin:))

Geri