[Eski] Birkaç soru

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

WazWaz

Yeni üye
Herkese merhabalar. sistemimi upgrade etme zamanı geldi diye düşünüyorum. Şu parçaları almaya karar verdim ancak birkaç sorum olacak :

AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 3800+ AM2 940 2.0 GHz
ABIT KN9-SLI NForce 570SLI AM2 ANAKART
LEADTEK PX8500GT TDH 256MB DX10 ekran KARTI

1) Anakart konusunda kararsız kaldım. Benim için stabil bir sistem en önemlisi alacağım anakart bu konuda iyi mi? Değilse önereceğiniz anakart var mı?
2) Elimdeki DDR Ram'ler bu anakartlarda çalışır mı? (bütün seçenekler artık DDR2)
3) 400W olduğunu tahmin ettiğim Feel Hurricane Kasam bu sistemi stabil bir şekilde kaldırır mı?

Şimdiden teşekkürler

Yanıt verilmemiş, ve bu yanıt da geç oluyor, ama olsun. Belki işine yarar.

WazWaz' Alıntı:
2) Elimdeki DDR Ram'ler bu anakartlarda çalışır mı? (bütün seçenekler artık DDR2)
Çalışır. Yeni RAM alacağın zaman DDR2 alırsın.

WazWaz' Alıntı:
3) 400W olduğunu tahmin ettiğim Feel Hurricane Kasam bu sistemi stabil bir şekilde kaldırır mı?
Kaç watt olduğunu öğrensen iyi olur.
Büyük ihtimalle kaldırır, ama güç kaynağı konusu söz konusu olduğunda işi ihtimallere bırakmak pek sağlıklı değil.
Eğer bu kasaya 4'ten çok donanım bağlama planın varsa (Ses kartı, DVD sürücüsü, TV kartı, zart-zurt), 400 Watt sınırda bir rakam. Ayrıca güç kaynağının kalitesi ve markası da çok önemli.

1. soruna yanıt verebilecek bilgim yok.

Çok geç olduğunun farkındayım, fakat yinede cevaplamak istedim. Anakart, işlemci ve ekran kartını değiştirmek demek bir de ram leri yenilesen -ki mutlaka yapmalısın-, yeni bir bilgisayar almak demek. Ve yeni bilgisayar alırken işlemci tercihini AMD' den yana kullanmak bana, 3 kuruş az para vermek için gözle görülür bir performans kaybına uğramak gibi geliyor. Benim tavsiyem en azından 1066Mhz FSB li bir Core2Duo işlemci, işlemciyle aynı bus hızında, minimum 800MHz DDR2 ram destekleyen bir anakart ve anakartın desteklediği hızda yeni ramler satın alman. DDR ramler (overclocksuz max. 400MHz overclock yapanıda tebrik ederim) bilgisayarın hızını yarı yarıya düşürür.

Intel Core2 Duo E6550
INTEL G31 EXPRESS
ve 800MHz lik DDRII ramler mantıklı bir upgrade olur.

ilterocktive' Alıntı:
Yanıt verilmemiş, ve bu yanıt da geç oluyor, ama olsun. Belki işine yarar.

WazWaz' Alıntı:
Çalışır. Yeni RAM alacağın zaman DDR2 alırsın.

Pardon yanlış mı anladım? DDR ramler, DDR2 ram isteyen anakartlarda çalışıyor mu? :?

Çok emin değilim. Yanlış yönlendirme yapmış olabilirim.

Öyleyse özür dilerim :roll:

DDR2 RAM'ler fiziksel olarak da DDR'lardan farklı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri