[Eski] Boğaz Hastalıklarında Ses Tellerinin Durumu

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Fascination

Yeni üye
Benim merak ettiğim konu şu gerçi bu soruyu tıp alanında bir yere sormak gerek . Ağır bir boğaz hastalığı sonucu ses renginde değişme olur mu ? bu mümkün mü ?

Tabii ki mümkün....

Profesör Dr.Mehmet Ömür'ün Sesin Peþinde isimli bir kitabý var
Okumaný tavsiye ederim..
Bu soruyu sorduguna göre vokalle ilgileniyorsun...Ýþine yarar...

Dostum bir problemin var ise þayet saðlýk bakýmýndan...Kulak burun boðaz hekimine gideceksin...Kamera ile endoskopi olanlara ...

elvis_is_dead' Alıntı:
Tabii ki mümkün....

Profesör Dr.Mehmet Ömür'ün Sesin Peşinde isimli bir kitabı var
Okumanı tavsiye ederim..
Bu soruyu sorduguna göre vokalle ilgileniyorsun...İşine yarar...

defalarca bu kitabın adını okudum senden bana da tavsiye ettin hala alamadım ya :lol:

cyberknight' Alıntı:
elvis_is_dead' Alıntı:
Tabii ki mümkün....

Profesör Dr.Mehmet Ömür'ün Sesin Peþinde isimli bir kitabý var
Okumaný tavsiye ederim..
Bu soruyu sorduguna göre vokalle ilgileniyorsun...Ýþine yarar...

defalarca bu kitabýn adýný okudum senden bana da tavsiye ettin hala alamadým ya :lol:

Her halde bir sene olmuþtur Göktuð :)

Bu aralar Ankaraya gelirsem alýp hediye edecem sana bir tane :)

Bu aralar bende gideceðim KBB doktoruna.Gýrtlaðýmdaki kýkýrdaklardan biri yutkunurken felaket ses çýkartmaya baþladý ve beni rahatsýz ediyor.Bakalým inþallah bir þey çýkmaz :)

ses teli rahatsızlıkları çok çeşitli. eğer kastettiğin herhangi bir patoloji yokken (nodül polip hiperemi v.s.) daha önceden geçirilen bir rahatsızlığın ses rengini değiştirmesiyse bu pek olmaz. fakat ses rengindeki değişiklik çok açık olmayan bir kavram. bu tür ciddi rahatsızlıklar genelde ses tellerinin yeterince birleşmesine engel olan tablolar bırakır bu da ses rengini havalı ya da çatallı çıkmasına sebep olur. renk değişiminden kastın buysa evet değişim olur. sorunu biraz daha detaylı sorarsan sana daha iyi yardımcı olabilirim.

Sesimin Tellerine Kuşlar Mı Konar?

Enstrümanı kendi sesi olan insanların mutlak surette seslerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Ses teli dediğimiz kısım aslında "tel" değildir. Pek çok pataloji bilen veya bilgi sahibi şancılar bu kısmı ses kası olarak adlandırırlar.

Herhangi bir sebepten kaslarımız nasıl zedelenebilirse veya sakatlanabilirse ses kasımız da bu ve benzeri durumlara göre tepki gösterir. En basit örneği kas zorlanması nedeniyle gerçekleşen ses kısılmasıdır.

Aşağıdaki link üzerinden sesin rahatsızlıkları ve tedavi yolları ile ilgili bilgiye ulaşmak mümkündür. Bilmeyi istemek zaten her şeyin başı değil midir, şimdiden geçmiş olsundur... :wink:

http://www.google.com.tr/search?sou...8&rls=GGLD,GGLD:2005-18,GGLD:en&q=ses+telleri

Geri