[Eski] bos cd sorunsalı...

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

djem

Yeni üye
selamlar herkese,

bu aralar basima sık gelen bir olay var, cd writerim durmadan hatalı basmaya basladi cdleri.. cd writerimda bir problem oldugunu dusundum once sonra bir baktim ev arkadasimda ayni dertten muzdarip (ortak almistik cdleri). kullandigimiz marka samsung.

sizler ne kullaniyorsunuz bos cd olarak, onu merak ediyorum..

kolaylar gelsin herkese...

not: baslik icin uygunmudur burasi bilemedim :roll:

Normal CD için bilgisayar forumu daha iyi olurdu sanırım. Eğer saklayacağın medya önemliyse; TDK, Sony, philips gibi markaları tavsiye ederim. Daha ucuz CDlerde Nortech yada NT sorunsuz ve güvenilir kayıt imkanı sağlıyor.

haklısın ya.. bilgisayar forumu daha iyi olurmus... bu da bir nevi kayıt diyip buraya actim.. moderator arkadaslar uygun bir yere tasirlar belki..

nortechlerde uzun vadede erken havlu atmislardi bende...neyse, ben biraz daha arastiriyim bakalim neler var piyasada...

Şahsen ben genel bir yazım yapacaksam, yani bilgi taşımak amaçlı, DMS Professional tercih ediyorum. LG cd yazıcım var ve şimdiye kadar bir tane bile hatalı cd yakmadı. Eğer önemli bir şeyler basıp arşiv amaçlı saklayacaksam o zaman ise TDK ya da Sony tercih ediyorum.

DVD olarak sorarsanız DMS 4X DVD+R kullanıyorum. Hiç bir sorun yaşamadım.

Kısaca; önemli bir veri basıp, arşiv olarak saklamayı düşünmüyorsam DMS uygundur. Tabii bu benim kendi düşüncem..

Sevgiyle.

MDA....yaklaşık 3- 4 sene oldu sanırım tek 1 tane bile yakmadım..deli gibi çizik olsa bile sorun çıkarmadı cd copyye hayır demedi falan..dms ile aynı firmanın ürünü bunlar ve MDA dms'den genelde pahalı satılıyor(dms'nin en pahalısından, dms kalite kalitedir yani eskiden öyleydi)..eskiden farklı ürünlerdi son zamanlarda cdcinin dediğine göre aynı mala farklı isim basıyorlarmış MDA ve DMS'ye yani..dedigim gibi 3-4 sene önce basılmış cdlerim var aynen duruyor.. www.datamedya.com galiba dağıtıcılarıydı bayilere filan oradan bakabilirsin..çok kıymetli birşeyse tabi yamahadır sonydir gitmek lazım..100-200 bin lira ucuz olsun diye ucuz cd almayın yazdıktan 1 ay sonra unutan cdlerden az başım ağrımadı.. :x

Buyuk ihtimal kullandigin programda, cd driverlarinda ya da ayarlarinda birsey degismis ya da bozulmustur. Cd'lerinde birsey oldugunu zannetmiyorum. Tahminim cd'ler hic birsey yokmus gibi kopyaliyor sonra bilgisayarina taktigin zaman okunmuyor. Benim basima defalarce gelen birsey. Eger bulabilirsem sorunun kaynagini genelde halledilebilen bir sorun ama sorunun kaynagini bulmak tamirden daha zor oluyor. Onun icin yapabilecegin en iyi sey windows'u tekrar kurmak. Ondan sonra hic bir sorunun kalmaz. Ta ki bir program cd ayarlarinin tekrar icine edene kadar.

Not: En son Nero'da bu problemi yasadim. Cd'leri gecici olarak disable eden bir program kullanmistim ondan sonra kayit etmemeye basladi cd'leri.

Iblis' Alıntı:
Tahminim cd'ler hic birsey yokmus gibi kopyaliyor sonra bilgisayarina taktigin zaman okunmuyor.
Not: En son Nero'da bu problemi yasadim. Cd'leri gecici olarak disable eden bir program kullanmistim ondan sonra kayit etmemeye basladi cd'leri.

evet iblis olay aynen boyle cereyan ediyor. problemsiz basiyor ve hatta koyuyorum okuyor ve icindekileri gosteriyor ama calistirmaya gelince tissss..

bende nero kullaniyorum ama dedigin olayi anlamadim (cdlerin disable olma durumunu)

neyse formattan daha iyi bi cözüm bulursan duymak isterim zira hem maddi hem manevi kayip cok can sıkıyor :) :( ..

Icindekileri gorebiliyorsan belki de sorun ayni degildir. Ben genelde icindekileri bile goremiyorum cd'lerin bu durumda. Onun icin belki de cd'leri alip bilgisayarinin duzgun calistigindan emin oldugun bir arkadasini ziyaret edip onda bu olayi denemen en iyisi olur senin icin. Durumu aynen tekrarlayabilirsen kesinlikle cd'lerdir sorun. Ama yok hersey duzgun kopyalanip calisirsa format'tan baska yol gormuyorum. Nero'yu bir daha install etmeyi deneyebilirsin. Iyi sanslar... :)

djem' Alıntı:
bu aralar basima sık gelen bir olay var, cd writerim durmadan hatalı basmaya basladi cdleri.. cd writerimda bir problem oldugunu dusundum once sonra bir baktim ev arkadasimda ayni dertten muzdarip (ortak almistik cdleri).
Sen de, ev arkadasin da, AKAI format CDleri kopyaliyorsaniz, zaten PCler bu CDleri dogru olarak tanimlamaz. Bos gorunur.
Ayrica bu kanuni birsey de degildir :wink:
Degilse, hata baska bir yerdedir. Ayni marka CDleri, ayni marka yazicilar mi sorunlu basiyor? Bu yanitlanmasi gereken bir soru.

Iblis' Alıntı:
Onun icin belki de cd'leri alip bilgisayarinin duzgun calistigindan emin oldugun bir arkadasini ziyaret edip onda bu olayi denemen en iyisi olur senin icin.

denedim bunuda, diger bilgisayarlarda ayni tepkiyi veriyor bu cdlere..neroyu bi uninstall ediyim bakalim nasil olacak.. ilgin icin tessekkurler...

ilteroctive' Alıntı:
Sen de, ev arkadasin da, AKAI format CDleri kopyaliyorsaniz, zaten PCler bu CDleri dogru olarak tanimlamaz. Bos gorunur.
Ayrica bu kanuni birsey de degildir Wink

yasadisi olan lg cdwriterla samsung cd basmammi :shock: :shock: ?

djem' Alıntı:
ilteroctive' Alıntı:
Ayrica bu kanuni birsey de degildir.
"Saka yapmadigin" ihtimalini dusunerek yaziyorum.
AKAI CD'leri kopyalamak yasal degildir.

Re: bos cd sorunsalý...

ilterocktive' Alıntı:
djem' Alıntı:
bu aralar basima sýk gelen bir olay var, cd writerim durmadan hatalý basmaya basladi cdleri.. cd writerimda bir problem oldugunu dusundum once sonra bir baktim ev arkadasimda ayni dertten muzdarip (ortak almistik cdleri).
Ayrica bu kanuni birsey de degildir :wink:
Degilse, hata baska bir yerdedir. Ayni marka CDleri, ayni marka yazicilar mi sorunlu basiyor? Bu yanitlanmasi gereken bir soru.

Aslinda pc'de bu cd'leri kopyalayabilirsin. Bilgisayara bagli cd/dvd playerin okuyabildigi her cd'yi raw data olarak kopyalamak mumkun. Yasal olmamasi konusunda haklisin. :wink:

ilterocktive' Alıntı:
djem' Alıntı:
ilteroctive' Alıntı:
Ayrica bu kanuni birsey de degildir.
"Saka yapmadigin" ihtimalini dusunerek yaziyorum.
AKAI CD'leri kopyalamak yasal degildir.

evet aslinda saka degildi cunku anlamamisim neden bahsettigini..bahsettigin akai format cd= music marketlerden alinan audio cd midir? oyleyse cahilligime ver cunku akai format neye denir inan haberim yok...
evde basmaya calistigim seyler resimdir, mp3tur, word dosyalaridir falan filan iste bir nevi backuplar aliyorum zaman zaman, olay bundan ibaret...
yasa disi diyince sen, noluyoruz oldum birden? kusura bakma..
kolay gelsin..

Yok canim, ne kusura bakacagim...
AKAI format CD'ler, AKAI sampler'larin okuyacagi CDlerdir. Normalde icerdikleri format farkliligi nedeniyle, "normal" PC yazilimlari (Windows Explorer gibi) bu CDleri bosmus gibi gosterir.

Iblis, ben zaten "kopyalayamazsin" demedim. "PCler bu CDleri dogru olarak tanimlamaz" dedim.

ilterocktive' Alıntı:
Yok canim, ne kusura bakacagim...
AKAI format CD'ler, AKAI sampler'larin okuyacagi CDlerdir. Normalde icerdikleri format farkliligi nedeniyle, "normal" PC yazilimlari (Windows Explorer gibi) bu CDleri bosmus gibi gosterir.

Iblis, ben zaten "kopyalayamazsin" demedim. "PCler bu CDleri dogru olarak tanimlamaz" dedim.

ilterocktive' Alıntı:

Demesen niye yazayim ki boyle birsey. Simdi yanlis anlama, olayi buyutmek gibi bir niyetim falan yok, sadece gostereyim dedim. :lol:

Not: Bu arada isi daha da killandirirsak, kisisel olarak arsiv icin bu cd'leri kopyalamak yasaldir. Diyelim ki, ben bu cd'yi devamli gittigim her yere goturup kullaniyorum ve basina birsey gelme riski yuksek. Yaparim bilgisayarimda bir kopyasini, devamli onu tasirim yanimda. Boylece o kadar para verip aldigim yazilimimi kaybolma, calinma, zarar gormeye karsi korumus olurum.

Iblis' Alıntı:
ilterocktive' Alıntı:
Demesen niye yazayim ki boyle birsey. Simdi yanlis anlama, olayi buyutmek gibi bir niyetim falan yok, sadece gostereyim dedim. :lol:
Simdi yanlis anlama, olayi buyutmek niyetim yok... Neyi gostereyim dedin? ("nasil raw data kopyalanir" deyip de aciklamasina gecmis olsaydin, "gostermek" fiilini yerine getirmis olurdun. Da ondan merak ettim, neyi gosterdigini. Bilemedim ben). Belki de "AKAI CD'leri kopayalamakta mahzur yok, ve CD yazici programinizda "raw data"yi arastirin bulun" demek istedin. Simdi dusununce, saniyorum oyle demek istedin :p 8)
Iblis' Alıntı:
Not: Bu arada isi daha da killandirirsak, kisisel olarak arsiv icin bu cd'leri kopyalamak yasaldir. Diyelim ki, ben bu cd'yi devamli gittigim her yere goturup kullaniyorum ve basina birsey gelme riski yuksek. Yaparim bilgisayarimda bir kopyasini, devamli onu tasirim yanimda. Boylece o kadar para verip aldigim yazilimimi kaybolma, calinma, zarar gormeye karsi korumus olurum.
Sample CD'lerinin sInIrlI izin verme durumlari vardir. Eger "legal" sozlesmelerini okuduysan bilirsin. Pek cok sirket, "Backup" kopyasi almana bile izin vermez. Satin alan kisi, sadece sesleri kullanmaya yetkilidir. Ornegin Best Service soyle diyor:
http://www.bestservice.de/service.asp/e ... p24p12p253
(Yani adam, kendi CD'sini bir enstruman olarak farzediyor. Ornegin, gitarini asindirmandan oturu, gidip gitar fabrikasindan yenisini vermelerini isteyemiyorsun. Ya da gitarini caldirmaktan, ustunden tir gecmesinden korktugun icin, gitarin kopyasini cikartamiyorsun. Onlar icin Sample CD'sinin bundan farki yok. "Kim takar?", o ayri mevzudur.)
Killanacak bir durum da yok. Bilgi paylasimi vs vs...8)

ilterocktive' Alıntı:
Iblis' Alıntı:
ilterocktive' Alıntı:
Simdi yanlis anlama, olayi buyutmek niyetim yok... Neyi gostereyim dedin? ("nasil raw data kopyalanir" deyip de aciklamasina gecmis olsaydin, "gostermek" fiilini yerine getirmis olurdun. Da ondan merak ettim, neyi gosterdigini. Bilemedim ben). Belki de "AKAI CD'leri kopayalamakta mahzur yok, ve CD yazici programinizda "raw data"yi arastirin bulun" demek istedin. Simdi dusununce, saniyorum oyle demek istedin :p 8)

Bu konuda kesinlikle sen haklisin. Hic birsey demek istememisim cunku sabahin korunde yanlis okumusum... :shock: :lol: :oops:
AKAI format cd'leri kopyalayamazsiniz okuyorum ben onu....

princo yu tavsiye ederim ama hepsini değil tabiki.boş cdlerin bile sahtesini çıkarıyorlar.ayrıca cdnin üzerinde bulunan,maksimum sıcaklığa bakmak lazım.cdnin yeterliliğinin üzerindeki sıcaklık da cdyi bozuyor ve bu konuda birçok dikkatsiz kişi var...

saygılar...

Gecenlerde Philips 1642P DVDRW aldim, TRdeki Princo,DMS gibi medyalarin hicbirini tanimadi (BENQ dahil, ki BENQ ile ayni chipseti kullaniyor Philips). Keza CD'de de oyle. Bu aralar mutlak kalite medya isteyen writerlar dolasiyor piyasada, ozellikle DVDRW piyasasinda. Taiyo Yuden medya bulsak bile para mi dayanir bu ise? :roll: Turkiyede kaliteli medya bulma konusunda da , medya fiyatlari konusunda da ciddi sikinti var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri