[Eski] Bozulan notebook ve HDD

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tunç Akın

Aktif üye
Herkese merhabalar,

Okuyanlar bilir, benim meshur 20 kez anakarti yanan Toshiba laptopumun icinde, bazi onemli calismalarim vardi. Fakat anakart yandigi icin bilgisayar acilamiyor, ve dolayisiyla bir sekilde alamiyorum..

Simdi bu HDD'yi cikartip, bir sekilde (saniyorum cesitli kutular var ama...) mumkunse para harcamadan, bir dvd'ye filan atabilme durumu soz konusu mudur?

Varsa boyle bir yontem anlatilabilirse cok memnun olurum.

Tesekkurler, iyi aksamlar.

Internette baktimda, birileri direkt olarak bir kablo ile USB olarak bagalanabildigini soylemis. Bende oyle olunca giristim kasaya, acmaya basladim ama bir iki vida paslanmis, acamiyorum. Artik pas sokucu filan bulmak lazim herhalde.

Bakalim bir cikartmaya calisayimda, olmadi kutu alirim artik.

Senin bilgin var mi Berkay o kablo ile ilgili?

Tunç, geçende 20 liraya 2,5" HDD kutusu aldım.

Diski kutuya monte edip USB'den bilgisayara bağlayınca herhangi bir flashdisk gibi çalışıyor. Hatta ben dizüstü bilgisayarımın üzerindeki diski çıkarıp yerine 7200 devir disk taktım. Eskisini de taşınabilir disk olarak aldığım kutuyla kullanıyorum.

Ben bu iş için boş bir kutu değil de, dolu bir hdd aldım. Yedek bir tane de hdd durur diye. Fakat bu disk kutusu açılmıyormuş, açılırsa kırılırmış. ama benim de o 2.5 inç diskteki bilgilere ihtiyacım vardı.

Velhasıl, kırdım içini çıkardım. USB bağlantısının bağlı olduğu ufak bir devre çıktı. Ona taktım diski çalıştı. Belki bu aparatı kablo gibi üretmiş olabilirler. Gerçekten küçük çünkü.

20 lirada vereyim yani o zaman, o kadar cimrilige gerek yok :) O zaman ustundeki isletim sistemi bir problem cikarmiyor herhalde degil mi?

Super o zaman. Tesekkur ederim Alperz ve Berkay. Bir pas sokucu alip actiktan sonra, bir seyleri parcalarsam tekrar yardimlariniza basvuracagim :lol:

Şu arkası piano black olan yeni Toshibalardansa, geçen bir tane söktüm. Harddiski çıkarmak için ayrı bir bölme var. Sadece onu sökmen yeterli.

Eğer dizüstü bilgisayarını tamir ettirmeyi düşünmüyorsan pas sökücüyle uğraşmana gerek yok bence ;)

4 - 5 sene önce bi aparat vardı elimde, 2.5" HDD' in arka tarafına takıyordun ve normal ide kablosu ile kullanmanı sağlıyordu, ufak basit bir parçaydı, bir bilgisayar firmasından ücretsiz almıştım. Bence Hard diski söktükten sonra bilgisayar tamiri yapan bir yere git, büyük ihtimalle ellerinde vardır öyle bir aparat.

S' Alıntı:
Eğer dizüstü bilgisayarını tamir ettirmeyi düşünmüyorsan pas sökücüyle uğraşmana gerek yok bence ;)

4 - 5 sene önce bi aparat vardı elimde, 2.5" HDD' in arka tarafına takıyordun ve normal ide kablosu ile kullanmanı sağlıyordu, ufak basit bir parçaydı, bir bilgisayar firmasından ücretsiz almıştım. Bence Hard diski söktükten sonra bilgisayar tamiri yapan bir yere git, büyük ihtimalle ellerinde vardır öyle bir aparat.

hahaha, haklisin aslinda, de hani parcalamayayim diyorum :)

ilterocktive' Alıntı:
Mis gibi dizüstü, parçalanır mı yahu? :shock: Verin bana ben alırım 2. el :)

Ilter Abi, valla bir iki ay once, calismiyor ama en azindan yedek parca diye kullanilsin diye baslik acmistim. (ekrandi, ram'di, HDD filan falan) kimse donup bakmadi.

Zaten calisani'nin ikinci eli 400 lira mi ne. Ben ne kadara satayim. Bilgisayar muhendisliginden mezun olacagiz, daha bir kere acip bakmis degilim bilgisayar icine, en azindan tecrube olur dedim.

Parcalamayacagim elbette :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri