[Eski] Bu alet bozuk mu yardım!

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

ozgun

Yeni üye
E bay den aldığım aleti sonunda çalıştırdım ama dumura uğradım , kulaklığı taktım aletin arkasında signal high out olan yere ve sadece kulaklığımın sol tarafından ses geldi. Bir de hemen yanında low out yazan giriş var ona taktığımda yine aynı taraftan daha az ses geliyor.Bunun üstüne kablo yaptırdım iki çıkışada uçları sokup üçüncü ucuda kulaklığa bağladım sonuç aynı. Kulaklığımda bir bozukluk yok. Varmıdır bunun bir çaresi eğer alet bozuksa nereye yaptırabilirim.

Cihazının ne olduğunu belirtmemişsin.

Anladığım kadarı ile biri yüksek, diğeri de düşük seviyede iki mono sinyâl çıkışı. Yani kulaklık çıkışı değil.

Alet korg 55 eski bir drum machine . arkada signal yazan yerin altında high out low out yazan yer var . Evet phones diye bir şey yazmıyor ama ben kulaklık taktığımda neden tek taraftan ( sol) ses geliyor
ya da çözüm nedir ?

Aleti hep kulaklıkla mı kullanacaksın? Bunu bir mixere yada herhangi bir amfiye bağlayacaksan sağ sol çıkışı bir stereo kanala bağlayıp dene...

Benimde anladığım tek taraftan ses gelmesi normal, çünkü Cemal Abi'nin dediği gibi mono sinyal çıkışına bağlıyorsun. Kulaklıktaki stereo jakın da sadece uç kısmı (tip) değdiği için soldan ses geliyor.

Çözüm: Eğer ki kulaklıkla kulanacaksan ve kulaklık çıkışı yoksa küçük bi kulaklık amfisi alıp aletin çıkışlarına stereo bağlayacaksın. Eğer bi mixer vs bişeye bağlarsan zaten sorun yok.

Ozgun cihazın kulaklık çıkışı yok ve sen mono çıkışa kulaklık giriyorsun dolayısıyla tek taraftan ses geliyor. Bir de kablo mu yaptırdın buna. :)

Keşke daha önce sorsaydın. :)

Bozuk o alet boşver, 50 liraya alırım ben, mağdur olma. :p

Evet abi gidip bir de 5 ytl ye sapan şeklinde kablo yaptırdım cahillik işte :lol: bu benim ilk monophonic drum machine 'im neyse 10 larcası da yolda :lol:

Geri