[Eski] bu elma neden bu kadar pahalı?

Bu başlık 2011 ve öncesi açılmış Müziktek Forumu başlıklarından biridir

edi

Yeni üye
Merhaba,

2 Yıl önce aldığım G5 dual bilgisayarımın disklerinden fazlaca ses geliyordu. Önceleri önemsemedim fakat sonra bu ses traktör sesi gibi olunca (biraz abarttım) servise götürdüm bilkoma ve hic bir sorun olmadığını söylediler.
O şekilde kullanmaya devam ettim. Bu arada bir tane de G5 quad'ım vardı,onda da power supply problemimiz vardı:) -ki şehir hattına bağlamaya kıyamayarak 800 dolarlık iyi bir ups ile kullanıyordum.- Buna rağmen 4 kere power supply yandı ve makine servise gitti. Ups şirketi sorunun apple'dan kaynaklandığını; apple ise kullandığım ups'ten kaynaklandığını söyledi.
Sonuç olarak makinalarımın garanti süreleri geçti ve quad şehir elektriğine bağlı olarak çalışıyor. Dual ise 350 euro karşılığında tamir edilecek ve eğer sorunlar devam ederse rutin olarak servise gidip duracak... (gücüm yettiği sürece)
Neyse ki macbook pro'mun garanti süresi geçmedi ve ekranın altından 12 küçük projektörle aydınlatılıyormuş gibi parçalı gösterme sorunu yüzünden servise ücretsiz götürebileceğim :)
Ve yine apple 23 inch cinema display monitörümde garanti süresi geçer geçmez ölü pixel oluştuğunu, 2 adet apple mousumun çok kısa sürede bozulduğunu, apple klavyemin enter tuşunun takıldığını... anlatmayayım.

Son söz:

''Bu elma neden bu kadar pahalı, anlamadım!''

Benim şu ana kadar Macbook Pro'mda gördüğüm iki sorun oldu:

1) PSU yandı, garanti altında değiştirdiler.

2) Ekranın solunda takılan iki piksel var, olması gerekenden daha parlak yanıyorlar. Servise götürüp götürsem mi bilmiyorum.

Onun dışında bir sorun yok.

M.

"Planned Obsolence" :evil:
Apple'ın garantisi bitince, alet dökülmeye başlıyor ne yazık ki.
Gerçi ben hala 5 senelik Powerbook'tan yazıyorum, ama işte arızalar var.
Pil zaten 10 dakika dayanmıyor, wireless anten içerden kopmuş, evde cat5 kabloyla dolaşıyorum.
İş yerindeki Mac Pro'larda DVI sorunları başladı, HD'ler tıkır tıkır ötüyor, bir tanesi sonsuz Fan moduna geçiyor. Çok korkunç bir şey, alet sanki havalanıp uçacak.
Ama ne yaparsın gülü seven dikenine katlanır.
:eek:

Mahcem bey, bilgisayarinizin garantisi devam ediyorsa servise bir goturun derim. Emin değilim ama bildiğim kadarıyla ölü pixellerle ilgili birşey yapılamadığından tek çözüm makineyi sıfırıyla değiştirmek. Ama bunu da yapmayacakları için boşuna götürmüş olabilirsiniz.

Aldığım bütün apple ürünlerinde bir sorun yaşamış olmaktan dolayı çok kızgınım ve paylaşmak istedim. (gerçi bu makinelerle birlikte gelen "elma" stickerlarında bir sorun yok gibi görünüyor ama:) ...)

Bu hafta "dual" servisten geliyor, power supply değişmiş ve 2 yıl garantisi var yeni power supply olması nedeniyle. Bu güzel birşey. Haftaya da "macbook" gidiyor servise. Bakalım onun derdi neymiş.

Mac OS X için bir problem bulma ve çözme programı olarak Applejack isimli ücretsiz programı öneririm. Bunun dışında donanımsal sorunların bu kadar para verilerek alınan aletlerde oluşması çok üzücü.

Su soğutmalı G5 ler, soğutucu sıvı kaçırdığı için arızalanabiliyordu.

Benim tek yaşadığım sorun ati x1900 xt nin aşırı ısınmasıydı. stok fanı ise toz tutmaya müsaitti, o yüzden fanını değiştirmiştim.

Şimdi kasalarda yeni bir bağlantı tipi sorunu gündeme geldi. Yeni kartlarda MiniDisplay portlar geliyor. Keşke normal DisplayPort kullanılsaydı ya da DVI da devam edilseydi.

Isınma sorunları için smcfancontrol adlı programı öneririm. Özellikle masaüstü sistemlerde faydalı.

Arkadaşlar,

Ableton kurarak sahnede kullanmak için bir macbook almak üzereydim ki, yazdıklarınızı görünce bir daha düşünmeye karar verdim.

Bu kadar sıkıntı yaşamışsınız, onca para ödemişsiniz... İnsan doğal olarak sorunsuz çalışan bir makine bekliyor.

Acaba -Vista ile çalışıyor olsa bile- üst düzey bir Vaio mu almalı? Şöyle Monteviana işlemcili (1066 MHz), 6 Mb L2 cache'li, 8 Gb Ram'li, BlueRay yazıcılı, HDMI çıkışlı? Ne dersiniz?

NOT: Alacağım bilgisayarı yalnızca müzik için kullanacağım.

draobyek, sen bizim böyle yazdığımıza bakma. Apple'ın ölüsünü herhangi bir Windows alete tercih ederim her zaman. Benim anlamadığım olay, eskiden Mac'ler evladiyelikti, ama mertlik bozuldu biraz gibi geliyor son zamanlarda.
Mesela bizim iş yerinde çeşitli alanlarda kullandığımız G3'ler G4'ler Mac Miniler arızasız tıkır tıkır gidiyor.
Yukarıda saydığım arızalar işimizi yapmaya engel değil, sadece nedenini ve çözümünü bulamadık, ondan. Yoksa Apple seni yarı yolda bırakmaz hiç merak etme. :wink:

Geri